Last news in Fakti

2 Септември, 2022 13:51 3 549 15

САЩ, Япония, и Южна Корея ще бъдат непоколебими в отговора си на ядрения опит на КНДР

  • сащ-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • ядрен опит-
  • отговор

Съветникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан и колегите му от Япония и Южна Корея обсъдиха вчера в Хавай, ядрените опити на Северна Корея

САЩ, Япония, и Южна Корея ще бъдат непоколебими в отговора си на ядрения опит на КНДР - 1
Източник: БГНЕС

Съветникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан и колегите му от Япония и Южна Корея обсъдиха вчера в Хавай, ядрените опити на Северна Корея, предаде Киодо, позовавайки се на южнокорейски медии. Те се споразумяха да предприемат решителни стъпки, ако комунистическата държава направи нов ядрен опит.

Съливан, Такео Акиба и Ким Сун-хан „се съгласиха, че не трябва да се мисли наивно или да се реагира на това, че Северна Корея е извършила шест ядрени опита и че нов тест ще бъде поредният ѝ ядрен опит“, каза Ким пред репортери, според агенция Йонхап.

„Ако Северна Корея проведе седмия си ядрен опит, нашата реакция със сигурност ще бъде различна от тези досега“, добави южнокореецът, като съобщи, че тристранното сътрудничество ще бъде толкова силно, че Северът да осъзнае колко „грешно решение“ е провеждането на ядрен опит. Смята се, че Пхенян е завършил подготовката за седмия си ядрен опит, който е и първи от септември 2017 г., Има спекулации, че той може да стартира скоро.

Белият дом каза в изявление, че съветниците за националната сигурност "осъждат продължаващото развитие на програмите за балистични ракети на КНДР и оръжия за масово унищожаване", добавяйки, че Съединените щати потвърждават своята "ангажираност за разширено възпиране и на двете страни".

Японското правителство съобщи, че тримата служители са единодушни колко важни са координацията и сътрудничеството за денуклеаризирането на Северна Корея. Тримата също така се съгласиха да работят в тясно сътрудничество по положението около Тайван и Украйна, се казва в съобщението.

Кабинетът на президента на Южна Корея Юн Сук-йол, заяви, че разговорите с участието на съветниците по националната сигурност на трите страни са първите, откакто Юн встъпи в длъжност през май. В допълнение към проблемите, свързани със Северна Корея, те обсъдиха сътрудничеството по съвременни технологии и вериги за доставки, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КИМ ЧИ

    28 6 Отговор
    ТЕЯ СТРАНИ СА МОИ ПРОБЛЕМ И ТРИТЕ
  • 2 Мнение

    29 6 Отговор
    айде да се поспрат малко. да не се задавят от лакомия.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 да де

    22 4 Отговор
    Хехе Ким ги прави сами да си говорят.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 123456

    10 1 Отговор
    изкарайте го това момче малко на слънце - много рахитично ми се чини ... сигурно фъфли докато бъбри
  • 8 Роко

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Иванушка  🇷🇺":

    Колко му е сащ да сложат ядрени ракети в ю.корея и япония или да направят с превантивен удар с.корея на чакъл.Знаят им всички бърлоги и подземия
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Роко

    4 15 Отговор

    До коментар #3 от "Иванушка  🇷🇺":

    А забравих да те зарадвам.Япония променя конституцията си и започва здраво да се въоръжават но не с безаналогово оръжие като китай и русия а с истинско високо технологично .Китай скоро ще види кон боб дали яде.Ето путин разбуди японския самурай.И германия чувам ще променя конституцията си.Путин май ще се сдобие със сериозни врагове, а ти продължавай да ги подценяват.Нека русия и китай си пускат анимации и бързо ще разбереш при един реален военен конфликт кой какви възможности изчакай боже да не се стига до там но както е тръгнало може и да се стигне.А вие си живейте с мита за непобедимоста на тези две диктатури.Ще видиш че тази война няма да се размине на русия леко

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Браво !

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Роко":

    Да ти се чуди човек на какво се радваш? Явно не разбираш за какво става дума! Просто няма да можеш да видиш нито без аналоговата нито аналоговата армия или "техните" победи! Явно е истина, че света е пощурял!?!

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Антикомунист

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Браво !":

    Наистина е пощурял от нарастваща любов към комунизъм и путинизъм..