7 Септември, 2022 18:40 1 042 4

Ураганът "Кей" се насочва към мексиканския полуостров Долна Калифорния

  • сащ-
  • ураганът кей-
  • долна калифорния -
  • южна калифорния-
  • тихия океан

Ураганът "Кей" набра днес мощ в Тихия океан и се насочи с проливни дъждове към мексиканския полуостров Южна Калифорния

Ураганът "Кей" се насочва към мексиканския полуостров Долна Калифорния  - 1
Снимка: Shutterstock

Ураганът "Кей" набра днес мощ в Тихия океан и се насочи с проливни дъждове към мексиканския полуостров Южна Калифорния, предаде Асошиейтед прес.

Максималната скорост на ветровете му е достигнала 155 км/час, синоптиците прогнозират, че той ще достигне централната част на полуострова по-късно тази седмица. По данни на Националния център за ураганите в Маями "окото" на стихията е разположено на около 355 км югозападно от южния край на полуострова и се придвижва на север-северозапад със скорост 19 км/час.

В Атлантическия океан ураганът "Ърл" набира сили североизточно от Пуерто Рико, след като донесе проливни дъждове на архипелага Лийуърд, американските и британските Вирджински острови и Пуерто Рико. Днес "Ърл" е на около 775 км южно от Бермудите и се движи на север с 9 км/час при ветрове с пориви до 135 км/час.

Междувременно надалеч в Атлантическия океан бушува и ураганът "Даниъл", на 1110 км на север-северозапад от Азорските острови. Максимумът на ветровете му е 130 км/час.

Ураганът
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Геофизическите

    1 1 Отговор
    Оръжия на Русия са в действие....
  • 3 Съдията Дред

    1 0 Отговор
    Полуостров Калифорния е мексикански, американския щат Калифорния е на континента
  • 4 Да бе да

    0 0 Отговор
    Казва се Баха Калифорния! Прекрасно място ако сте наблизо някога посетете го!