Last news in Fakti

9 Септември, 2022 12:55 1 072 10

Латвия категорично няма да пуска руснаци с шенгенски визи

  • русия-
  • латвия-
  • европейски съюз-
  • виза-
  • руснаци-
  • шенгенска виза

В сряда  Литва, Латвия и Естония се споразумяха да ограничат влизането на руски граждани на своя територия от Русия и Беларус

Латвия категорично няма да пуска руснаци с шенгенски визи - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Латвия ограничава влизането на руснаци с шенгенски визи. Това обяви външният министър на страната Едгарс Ринкевичс, цитиран от "Ройтерс".

Латвийското правителство реши да ограничи влизането на руски граждани с визи за ЕС в Латвия, написа той в Туитър.

Решението за забрана на влизане на руснаци с валидни шенгенски визи беше съгласувано вчера от трите балтийски държави и Полша, но се очаква въпросът да бъде допълнително обсъден от ЕС.

Текстът и детайлите на съответните споразумения ще бъдат публикувани до 10 дни след срещата.

На 6 септември Европейската комисия одобри предложение за прекъсване на споразумението между ЕС и Русия за облекчаване на визовия режим. ЕК очаква решението да бъде одобрено от Съвета на ЕС и да влезе в сила до 12 септември. Според предложението цената на визите и общото време за обработка ще се увеличат значително, а издаването на туристически визи ще бъде последният приоритет в консулствата.

Освен това Европейската комисия призова страните от ЕС да проверяват кандидатите за виза за "надеждност".

В сряда Литва, Латвия и Естония се споразумяха да ограничат влизането на руски граждани на своя територия от Русия и Беларус.

Ден по-късно Полша се присъедини към решението на балтийските държави за ограничаване на допускането на руски граждани на своя територия.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпроси и не само

    16 5 Отговор
    А как ще ги проверяват за " надеждност " ?
    Ще ги вербуват ?
    Безумията набират скорост...
  • 2 12345

    19 4 Отговор
    И! Русия не се нуждае от престъпни държави ,като Литва, Латвия, Естония за продажната католическа Полша да не говорим и пишем/през ВСВ Полша предава на Хитлер за разстрел 32000 евреи-нещо да говори на соросоидите на противна Англия, на тъпите сащ-тези страни са поначало създадени от престъпници,та и Прибалтика, и фалшивата Полша/. Франция и тя, не остава пО назад -при влизането на Хитлер с войските си, католическа Франция предава на разстрел 28000 евреи-извадете си заключения какви са протестантите и католиците-БЕЗБОЖНИЦИ!И още едно допълнение -соросоидите да изгледат филма "Иди и виж"-за престъпленията на Хитлеровите войски именно в Прибалтийските републики.НЕЩАСТНИЦИ!

    Коментиран от #6

  • 3 Тя Русия

    5 5 Отговор
    Няма нужда от визи, те така във Варшава, Париж, Берлин. Хайде със здраве, този път у Лондонско и Вашингтонско, бая американци ще ги посрещнат като освободители. Кралят Тръмп ще си пие Шампанското с император Владимир на зелената полянка пред Бялата сграда. И всички весели и щастливи, с червени шапчици и знаменца.
  • 4 Мишо

    11 2 Отговор
    А афрогануги? А наглосаксионски джендури ще бъдат ли с предимство? А арабелци за подобряване латвийската белота?
  • 5 Какво да подобряват

    13 3 Отговор
    Литва, Латвия и Естония са в ужасяващ демографски срив, преди България ще изчезнат от картата.
  • 6 Дедо

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    Полша дори след края на ВСВ избива евреи, клането в Келце.
  • 7 То пък

    12 1 Отговор
    На кого му е запотрябеала тази мини страна?
    Така и така зимата ще умрат от глад и студ...
  • 8 Бай Манчо

    4 1 Отговор
    Нямат основание да ги спират след като имат визи , но това все пак са Балтийските пинчери и Полските помияри :)))) от тях всичко може да се очаква .
  • 9 Вовата

    3 1 Отговор
    Трите злобни мини-псета джафкат. Зимата обаче ще вият от глад и от студ.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: