Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Септември, 2022 21:12 2 839 85

Ходът на Москва! Референдуми за присъединяване към Русия ще има в ЛНР, ДНР, Херсон и Запорожие

  • русия-
  • украйна-
  • референдум-
  • запорожка област-
  • донецка народна република-
  • луганска народна република

Американският институт за военни изследвания обаче изрази съмнение, че призивите на проруските власти трябва да се разглеждат като нова маневра от страна на Кремъл, а не като тяхна собствена инициатива

Ходът на Москва! Референдуми за присъединяване към Русия ще има в ЛНР, ДНР, Херсон и Запорожие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Народните съвети" на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики, както и окупационната администрация на Херсонска област решиха да проведат "референдуми" за присъединяване към Русия едновременно - назначените дати са 23 -27 септември. Заседанията на Народните съвети на Луганск и Донецк се проведоха едновременно и насрочиха еднакви дати.

Т.нар. от тях "референдуми" се очакваха отдавна, но бяха обявени едва сега - на фона на украинската контраофанзива в окупираните територии, което може да се тълкува и като ясен ултиматум и припряност от страна на Русия към Украйна и Запада.

Лидерът на ДНР Денис Пушилин поиска от руския президент Владимир Путин "възможно най-скоро, в случай на положително решение за резултатите от референдума", да реши въпроса за присъединяването на ДНР към Русия. Путин все още не е отговорил на този въпрос.

Припомняме, че три дни преди нахлуването в Украйна лидерите на ДНР и ЛНР поискаха от Путин да признае самопровъзгласилите се републики, което той и направи.

Сепаратистките републики обявиха плановете си за провеждане на "референдуми" още през лятото, като медиите споменаваха датата 11 септември, която е единствен ден за гласуване в Русия. По-късно става ясно, че руските военни не успяват да разширят зоната на окупираните територии, а на 6 септември украинската армия започва активна контраофанзива в един от регионите - Харковска област. В аргумент сигурност намеренията за референдум в Херсон бяха отменени.

Вчера следобед се надигна нова вълна от изявления за необходимостта от незабавен "референдум". Те бяха формулирани като жалби от "обществените събрания" на ЛНР и ДНР. Първо Луганск поиска незабавен референдум за признаване на региона като руски субект, а само час по-късно - и Донецк. Към тях се присъедини и Херсон, Южна Украйна.

Идеята за синхронизация на референдумите бе представена в руските медии като изходяща от ръководителя на ЛНР Леонид Пасечник. "Имам предложение да обединим усилията си, за да изработим алгоритъм на действие, който ще ни позволи да започнем подготовката на референдума", казва Пушилин като предложение към колегата си от ЛНР. "Трябва да подготвим някои точки заедно, някои действия трябва да бъдат синхронизирани."

В петък сутринта "парадът на референдумите" продължи - Кирил Стремусов от окупационната администрация на Херсонска област също обяви, че гласува за присъединяване към Русия. По-късно ръководителят на регионалната окупационна администрация Владимир Салдо пише в канала си в Telegram, че е подписал "указ" за провеждане на "референдум" за присъединяване към Русия - на 23-27 септември, както в ДНР и ЛНР.

И контролираната от Русия част на Запорожката област също заяви намерението да проведе своя "референдум" за присъединяване към Русия на същата дата - 23 до 27 септември. Ръководителят на свързаната с Русия областна администрация заяви, че е "подписал регламент за провеждане на референдум по въпроса за териториалната принадлежност на Запорожка област".

Администрацията също така твърди, че легитимността на вота няма да бъде разклатена от факта, че Русия не контролира целия регион.

"Кримски сценарий" и защо Кремъл бърза

Първата официална реакция от Москва дойде от Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, който подкрепи идеята за референдум в Telegram канала си, като посочи, че това би позволило Русия да окаже защита и заплаши да "използва всички сили за самоотбрана" в случай на "посегателство върху руската територия".

Показателно за намеренията на Русия са думите на пропагандаторката и ръководител на телевизионния канал RT Маргарита Симонян, която първа написа за "кримския сценарий", т.е. за анексирането на нови територии по примера на Крим през 2014 г.

"Недвусмислен ултиматум към Украйна и Запада".

"Говоренето за незабавен референдум е абсолютно недвусмислен ултиматум от страна на Русия към Украйна и Запада", пише политическият анализатор Татяна Станоева, цитирана от руската редакция на BBC. "За да гарантира "победата", Путин е готов незабавно да проведе референдуми, за да получи правото (според него) да използва ядрено оръжие за защита на територията на Русия."

Според Станоева "Путин не иска да спечели тази война на бойното поле. Путин иска да принуди Киев да се предаде без бой." Тя също така посочва, че според съобщения в медиите още преди седмица Кремъл е смятал, че "референдумите" ще се проведат по-скоро от края на годината, ако изобщо се проведат. "С други думи, това не е план, а неуспех", описа тя настоящата ситуация с "референдумите".

Американският институт за военни изследвания (ISW) изрази съмнение, че призивите на проруските власти трябва да се разглеждат като нова маневра от страна на Кремъл, а не като тяхна собствена инициатива. Експерти посочиха, че руските сили не контролират напълно нито Донецка, нито дори Луганска област, освобождаването на която тържествено бе обявено в Москва през юли месец.

Частичното анексиране на този етап също би поставило Кремъл в странно и дори унизително положение - тъй като ще трябва да поиска украинските войски да не окупират "руска" територия (в ситуация, в която Русия няма да може да наложи искането си). Остава неясно дали Владимир Путин е готов да се постави в подобна безизходица заради съмнителна изгода, тъй като за него ще бъде по-лесно само да заплаши НАТО и Украйна с ескалация, което на този етап е малко вероятно, смятат експертите на ISW.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знаеше се

    42 13 Отговор
    Предполагам тръстовете са го предвидили. Но Русия дразни "Мордор", успешно, степ бай степ.
  • 2 Сандо

    42 17 Отговор
    Ако ги бяха провели,а и признали проведените,преди осем години,десетки хиляди хора щяха да са живи!Понякога поправянета на допуснатите,волно или неволно,грешки се извършва на цената на пролятата невинна кръв.
  • 3 Россофил

    28 22 Отговор
    Ураааа!!! Да живее СССР ! Другари ,победата е близо.....
  • 4 Хахаха

    72 22 Отговор
    Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат.
    Бисмарк.

    Коментиран от #16, #26, #44

  • 5 Хахах

    23 5 Отговор
    За тези които няма да имат възножност да гласуват ... да не се притесняват хахахах няма никакво значение
  • 6 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    25 9 Отговор
    След като зУкрайнс победи на нейна Територията се провеждат доброволно референдуми..Това е стъпка към демокрацията ,стил ,Горби..Браво приветствам..
  • 7 После ще

    42 15 Отговор
    Има яко шибане на укри

    Коментиран от #9, #80

  • 8 До Сандо

    26 17 Отговор
    Нямаше как да стане, тогава Русия беше слаба, и все още откъм вътрешни предателство, е. Путин се колебае, много, той е мироТворец по природа, тази е грешката му, от друга страна е стратег, ще мъчи бавно "Колективният Запад", има време до януари, най-късно, икономически. Което ми харесваше при Кралицата, Бог да я прости, безкопромисна, по правилата. Не играеш ли "правилно" Даяна изключително амбициозна аристократична "селянка", службите действат.
  • 9 Ко рече

    5 16 Отговор

    До коментар #7 от "После ще":

    Нещо май не си в час !!!
  • 10 Балада за Вашингтон

    38 20 Отговор
    Високо горе в небесата пламтяща гъба се издига. Със грохот рухва Пентагона и янките от страх умират...

    Коментиран от #17, #40

  • 11 Начко

    35 11 Отговор
    Хънтър ще трябва да връща кинти на Каргил и Монсанто Замина актива на Байденови.
  • 12 айде демонкрати

    48 10 Отговор
    Почвайте да каканижете, че как референдума е най-антидемократичното нещо и не трябва да му се вярва.

    Коментиран от #31

  • 13 Рушляк

    15 43 Отговор
    Като бомбят Крим който е уж руски какво стана .защо бягат по бели гащи ушанките . Сега моста е затворен ,и спокойно може да бъде ударен.
    Така ще стане и ДНР и Лнр . Само ще гледаме как окупаторите и техните секции за гласуване ще бъдат ударени с Хаймарси.

    Коментиран от #32

  • 14 мдаааа

    16 25 Отговор
    Що си мисля , че Пушилин скоро че го "опушат" ...
  • 15 Вашето Мнение

    35 10 Отговор
    За сведение на жинжиляка, което твърди, че натю се разширило - Русия порастна с няколко Българии.
  • 16 Пучо Капучо

    20 6 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    Точно. Бай Ото и други яки неща е казал за рашките,
    ама сегашните световни лидери са посредственици спрямо него, за да вземат предвид думите му.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Руснаците имат подкрепата на целия свят

    35 17 Отговор
    западна Европа и САЩ са територий които самостоятелно ще измират от глад, и имат право и да подкрепят и да не подкрепят, важно е че голямата част от света подкрепя

    Коментиран от #28, #37

  • 19 ФЕН

    15 24 Отговор
    Смех пълен и цирка ще продължи! Само дето гинат хора и от двете страни без вина !! За материалните загуби да не говорим ....тези дето ще правят референдум неща да ходят в Русия , че глад и мизерия но са готови да затрият Украйна само за голи обещания от Русия ....цирк пълен . акъл за 5 гривни/рубли нямат ! Зеленски да си зима териториите и да ги съди за държавна измяна сепаристите а Русия да плаща за щетите ! То се видя ,че Русия Загива като нация и държава ....Да я нападат Китай ,Турция и други съседи и да влиза в учебниците като най-смотания режи и това е.

    Коментиран от #42

  • 20 Перко

    16 30 Отговор
    Путин е паникьосан и дори уплашен! Каквито и циркове да играе ,украинците напредват...А друг е въпроса -Как ще се справи след ,,референдумите", с гнева на поробеното население?
  • 21 Ех,че не е жива

    6 7 Отговор
    УкрайнЪ да гласува,но за тоя умрел само нищо и кока...И военни окръзи в чужда държава,ама с указ,ти да видиш.
  • 22 Плашипутин

    17 16 Отговор
    Шубето се вижда в злите очички на жужето !
    Положението е цайт нот !
  • 23 Коко

    15 8 Отговор
    А скоро и в Полша !
  • 24 Е това е демокрация

    24 13 Отговор
    трябва да има референдуми. А не като при нас - диктатура на шепа самозванци.

    Коментиран от #45

  • 25 Ахахахахха

    15 14 Отговор
    Русия няма окупиран нито една област изцяло, но вече си ги взима! Бреййй, как стават тези работи бе. Запорожие е под Украйна, а взимат Запорожка област! Ми той Путя да вземе село по село да прави референдум, а? Кражбата на века.

    Коментиран от #46, #50

  • 26 Хахах

    11 11 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    А 2022 г . Реалността е друга ...бързо бягат хахахах лежете на на тези лаври идалеч няма да стигнете. И в кремъл с такива "размисли и страсти " мислеха че за 3 дена ще са в Киев. А стана тя ,каквато стана хахахах

    Коментиран от #34, #53

  • 27 Хихихи..

    16 14 Отговор
    Степ бай степ..Така излиза Мечката от Бърлогата.Ловците,както винаги са с кафяви гащи,защитен цвят..
  • 28 Абе ,

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "Руснаците имат подкрепата на целия свят":

    Вие землянкаджиите , Й го немате за нищо ...
  • 29 ТОДОР СТОЯНОВ

    20 11 Отговор
    АБЕ НАЛИ ВСУ БЕШЕ ПРЕД ПОРТИТЕ НА КРЕМЛИН???КВИ СА СЯ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ...РЕФЕРЕНДУМИ..., ТВА НЕ Е ЛИ ПРЕКАЛЕНО ДЕМОКРАТИЧНО ЗА ЕДИН СВЕТОВЕН "ТЕРОРИСТ" КАТО РУСИЯ, ЗАЩО НЯМА РЕФЕРЕНДУМИ В ЕС, САЩ...???ЗАЩО???КАЗАХ, ЧЕ РУСИЯ ЩЕ РАСТЕ С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН А УКРАЙНА ЩЕ СЕ СМАЛЯВА...ОТИВАМ ЗА ПУКАНКИ, НАЦЕПИЛ СЪМ ДЪРВА ЗА ТРИ ЯКИ ЗИМИ, ИМАМ БОЕПРИПАСИ ЗА ДВЕ ГРАЖДАНСКИ ВОЙНИ, ЩЕ ГЛЕДАМЕ НОУ ЯК ФИЛМ, НООО БЕЗ ХОЛИВУДСКИ МУРАФЕТИ, СЪВСЕМ НАТУРАЛИСТИЧЕН!!!

    Коментиран от #69

  • 30 Язе

    14 7 Отговор
    След тея Референдуми следва ВСЕОБЩА МОБИЛИЗАЦИЯ и.... сядаме с пуканките
  • 31 Офффф

    15 20 Отговор

    До коментар #12 от "айде демонкрати":

    Референдум е едно, а руски референдум е съвсем друго нещо! Хората са гласували за Зеленски на избори, което означава че не са избрали Русия! Ясен ли съм? Зеленски беше избран със 75 процента подкрепа, най-много за всички избирани президенти в Украйна. Също и в тези райони които окупира Путин.

    Коментиран от #36

  • 32 ТОДОР СТОЯНОВ

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Рушляк":

    ДОБЪР ВЕЧЕР...!КАЗА УЧТИВИЯ ЛОС ;-)))
  • 33 До Балада

    24 3 Отговор
    Американският народ не е виновен. Едно е народът, друго са продажни елити. Българският народ също не е виновен. Нямате представа колко читави американски конгресмени и обикновени хора мислят правилно. Просто медиите не ги отразяват.

    Коментиран от #38

  • 34 Хахаха

    11 8 Отговор

    До коментар #26 от "Хахах":

    Реалността е една. Просто вие живеете в паралелната реалност. Скоро ще изтрезнеете. Генерал Мороз ще помогне на русофобите да се върнат в реалността. Жалко, че и нормалните хора ще изпатят.
  • 35 УКРАЙНА🇺🇦

    7 15 Отговор
    Тоя дебил съвсем е изперкал това никога няма да стане
  • 36 Туй шот Зеленото

    15 10 Отговор

    До коментар #31 от "Офффф":

    излъга украинците че ще прекрати конфликта в Донбас. Сега украинците ще му благодарят подобаващо за измамата.

    Коментиран от #39

  • 37 УКРАЙНА🇺🇦

    11 7 Отговор

    До коментар #18 от "Руснаците имат подкрепата на целия свят":

    Кой е този свят май не е на тази планета Пет диктатора не са цял свят
  • 38 Абе и децата знаеха

    8 6 Отговор

    До коментар #33 от "До Балада":

    че дедо Джо иска война. И въпреки това американците си го избраха. Не са прости. Зтаят, че за да си поддържат стандарта някъде по света трябва да умират хора.
  • 39 Ами

    11 11 Отговор

    До коментар #36 от "Туй шот Зеленото":

    Подкрепата му расте и хората са с него! И ще продължават да бъдат! Никой в Украйна не обвинява Зеленски за войната, а Путин!

    Коментиран от #43

  • 40 УКРАЙНА🇺🇦

    10 16 Отговор

    До коментар #10 от "Балада за Вашингтон":

    Гъбата ще е на червения площад

    Коментиран от #57

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хахаха

    13 5 Отговор

    До коментар #19 от "ФЕН":

    От Русия ли се връщаш? Толкова живописно описа ,,глад и мизерия" в Русия. Или просто така ти е приятно да мислиш?
  • 43 Хммм

    8 5 Отговор

    До коментар #39 от "Ами":

    Е затуй ли 4 области искат в Русия? Фактите говорят друго.

    Коментиран от #51

  • 44 УКРАЙНА🇺🇦

    8 9 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    Колко ще си разочарован след няколко седмици

    Коментиран от #59

  • 45 Ааааа

    10 5 Отговор

    До коментар #24 от "Е това е демокрация":

    Сериозно ли това е демокрация? А на референдума, ще имат ли право да гласуват всички граждани на областите, които са напуснали областите заради войната и се намират в чужбина, временно? Те трябва също да имат право да гласуват, защото са напуснали ВРЕМЕННО! Но трябва да имат право да гласуват от там където са!

    Коментиран от #48

  • 46 Така требва да бъде..

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "Ахахахахха":

    И запорожката аец ще вземе с референдум-оти требва да обърнат жиците към россия/крим/
  • 47 Опушилин

    5 5 Отговор
    Таваришчи , много пушат тия Хаймарси ве ...
  • 48 Тея дет са в Русия

    4 7 Отговор

    До коментар #45 от "Ааааа":

    казаха че ще им дадат възможност да гласуват. Тея примерно в България надали шот наште натовци няма да разрешат. Но то е ясно че са за - сички плямпат на руски.

    Коментиран от #54

  • 49 Нострадамус от Злокучене

    13 12 Отговор
    В Кремъл са толкова препарирани от страх,че дори не осъзнават какъв автогол си вкарват с тези "референдуми".Когато украинците не само продължат да обстрелват "новоизлюпените руски територии",както обстрелват Крим,а започнат операция по освобождаването им от окупацията,как ще обяснят на "мужиците",че се налага руските войски да се "прегрупират" някъде след "старата граница" между РФ и Украйна.Бъдете сигурни,че ако украинската армия превземе Белгород,който се намира в Русия на 40 км. от границата с Украйна и обяви "референдум" за присъединяване към Украйна,населението с радост ще се пръждоса от "руският свят".
  • 50 Хахаха

    8 10 Отговор

    До коментар #25 от "Ахахахахха":

    Това го казаха по новините и показаха Мариупол, който е в руски ръце. Толкова са пр ости...
    Руската Армия напредва. Но няма кой да ви го каже. Затова, пишете си, каквото искате. Важното да ви олекне. Бесовете в душите ви не ви дават мира...
  • 51 Хеее

    5 4 Отговор

    До коментар #43 от "Хммм":

    Кой иска бе льолик? Не виждаш ли, че са окупирани? ЩЕ ИМАТ ЛИ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТИТЕ ОТ ЧУЖБИНА КОИТО СА НАПУСНАЛИ ОБЛАСТИТЕ ВРЕМЕННО? От държавите в които са? Нали все пак е демокрация?

    Коментиран от #56, #58, #63

  • 52 Рушляк

    11 6 Отговор
    И най смешното ,че го хванаха днеска Пушилин който уж говори по телефона с Путин и обсъжда референдума . Че с айфона който държи не говори с никого.просто играе някаква пиеса хахаха .
    Тръгнал да плаши гаргите . хахаха
  • 53 Хахаха

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "Хахах":

    Кажи го на Бисмарк. Или се похвали на Бандера.
  • 54 Ааааа

    10 3 Отговор

    До коментар #48 от "Тея дет са в Русия":

    Ми Путя нали отиде да ги освобождава? Руско говорящите! Я иди ги питай, дали искат с Русия и защо са в България? Нали Путя тях отиде да освобождава?

    Коментиран от #60

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хихихи..

    3 5 Отговор

    До коментар #51 от "Хеее":

    Вий фашаго,вий..Музика си за ушите ми..
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Това зависи

    1 7 Отговор

    До коментар #51 от "Хеее":

    от Урсула дали ще им спретне избирателни секции ама надали фашистката ще разреши.
  • 59 Хахаха

    3 4 Отговор

    До коментар #44 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Кажи го на Бисмарк. Или се похвали на Бандера
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гюнтер

    9 7 Отговор
    Гнусни руски животни, машинациите им нема да минат - предстои да гризат камъни на бойното поле, идват нови оръжия и ще произвеждат Груз 200 усилено!

    Коментиран от #66

  • 63 Хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "Хеее":

    Прабаба ти също е била окупирана през 1877, нали.
  • 64 Урюрвкос

    4 4 Отговор
    днес в Изюм белите след седмица червените и на хората им омръзна да се крият иначе ги намират в общи гробове. Станат ли тези територии руски никой няма от там да се прегрупира или напуска с маневри. Това обаче променя целите на военната операция и нещата отиват към истинска война още повече руската дума обсъжда закони за военното положение и мобилизацията.

    Коментиран от #67

  • 65 Мм добре

    6 5 Отговор
    Ще видим, дали е стане така както иска Русия! Аз не вярвам, но пак ще видим. Аз не вярвам, че ще се присъединят към Русия!
  • 66 Хахаха

    2 3 Отговор

    До коментар #62 от "Гюнтер":

    Да, да...отивай да спиш.
  • 67 Хахаха

    4 2 Отговор

    До коментар #64 от "Урюрвкос":

    Не обсъжда, а вече ги е приела.

    Коментиран от #70

  • 68 Мдаа

    1 4 Отговор
    А в Кърджали кога?
  • 69 Вземи

    8 4 Отговор

    До коментар #29 от "ТОДОР СТОЯНОВ":

    И достатъчно количество алкохол. Няма да имаш повод да изтрезняваш тия дни. Защото референдуми няма да има хахаха

    Коментиран от #79

  • 70 Ъъъъ

    7 4 Отговор

    До коментар #67 от "Хахаха":

    И защо втората армия в света, трябва да мобилизира цивилните? Путя май сбърка, а?

    Коментиран от #73, #77

  • 71 Ааааа

    7 3 Отговор

    До коментар #60 от "Що са в България?":

    Ами изпуска се, Путя им дава 10 звезди, как? Той нали за това иска да ги присъединява? Да не станат по-богати от Русия, че след това руснаците да искат да се присъединяват към Украйна.
  • 72 Захарен татко

    8 5 Отговор
    Изнасилвам шизофренни русофилчета пред савецкото посолство, да завижда мутрофанова
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 И защо

    7 4 Отговор
    Им трябват затворници на Ушанкен Вафе .нали са Могучая . Или както им вика, на изнасилвачите ,крадците и убийците ,Готвачът на Путлер ; вие ще бъдете щурмовици
    Хахаха с една дума пушечно месо и който се опита да дезертира ,ще бъде елиминиран хахаха
  • 75 АнафолСтайкоеКурватаНаДенди

    4 3 Отговор
    Ще бъдеш БитИебан, мършоПродажна
  • 76 Иван

    2 6 Отговор
    Жалко, и в Одеска Област трябваше.
  • 77 Хахаха

    3 9 Отговор

    До коментар #70 от "Ъъъъ":

    Мобилизира цивилните ли? Първо: мобилизират само цивилните, военните служат. Второ: Украйна претендира за втората армия в Европа. Там насила мобилизират отдавна. От самото начало. Но с пари идват тук, на плажовете. Трето: в Русия никой никого не мобилизират.
  • 78 Павел пенев

    4 7 Отговор
    Нека се проведат референдуми при спазване на международно правните норми,за да няма оспорване дори от най изявените западни идиоти.
  • 79 ТОДОР СТОЯНОВ

    6 5 Отговор

    До коментар #69 от "Вземи":

    НЕ ПИЯ ПИЧ!!!ИМА-НЯМА РЕФЕРЕНДУМИ...УКРАЙНА СИ ЗАМИНАВА!!!ДО КОЛЕДА ВСИЧКО ЩЕ Е ТИХО...

    Коментиран от #82

  • 80 Точно така

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "После ще":

    Ще се води нападение над руска територия, а последствията са ясни - имало едно време държава, наречена Украйна
  • 81 Иванова

    6 6 Отговор
    Това най-малкото е смешно. Като как една държава може да насрочва референдуми в друга държава?!!!! Може в нейната си страна да има такива. Част от населението на Украйна, там, в тези области, определящо се като руснаци, не е повод Русия да обявява референдуми!!! Русия можеше да им предложи да се преселят в руската територия, да им помогнат на поискали те това за установяване, но пропусна този възможност. Предпочете да е нападател на чужда държава, да иска територии, умират хора... Путин иска велика Русия, иска да остане в руската история на всяка цена, е, цената ще бъде платена от руския народ, той е кауза пертута в политическия световен живот.
  • 82 Хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #79 от "ТОДОР СТОЯНОВ":

    На Саур Могила запалиха Вечният огън. Освен датите на Великата Отечествена - 1941- 1945, посочени и датите на днешните събития: 2014 - 2022. И точка.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 слави трифонов, тошко и митрофанова,

    0 0 Отговор
    предлагат референдум за присъединяване на Париж към хремъл..... бюлетината за гласуване ще бъде попълвана под наблюдение от 10 кадировци съ автомати, трима картечари от чукотка, двама с РПГ с неясен етнически произход и три танка, в небето ще кръжи ирански дрон..... подкрепен от миг29 без крила - вдигнат от кран на височина 5 метра! - на новообявените територии се очаква да бъдат извършени брутални престъпления срещу човечеството...
Новини по държави: