Last news in Fakti

27 Септември, 2022 12:13 1 166 10

Казахстан обеща закрила на руснаците, бягащи от мобилизацията

  • казахстан-
  • мобилизация-
  • русия-
  • руснаци-
  • война

Заяви президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев

Казахстан обеща закрила на руснаците, бягащи от мобилизацията - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев обеща днес страната му да предостави закрила на руснаците, които бягат от военната мобилизация в Русия, предаде Франс прес.

"През последните дни много хора пристигат от Русия в нашата страна. Повечето от тях са били принудени да бягат от една безизходна ситуация", изтъкна Токаев.

"Трябва да се погрижим за тях, да гарантираме тяхната сигурност", каза още казахстанският президент, който е съюзник на Москва, но се дистанцира от Кремъл след нахлуването на руските сили в Украйна.

Касъм-Жомарт Токаев за пореден път изрази критики във връзка с конфликта в Украйна и призова за спазването на териториалната цялост на Украйна в момент, в който Москва организира референдуми за присъединяване към Русия на четири украински области.

"Териториалната цялост на една държава трябва да се спазва, това е ключов принцип", изтъкна казахстанският лидер. "Недалеч от нас има голяма война. Трябва да помним това и да мислим на първо място за собствената си сигурност", каза още той, съобщи БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А нашия предател,Радев

    13 10 Отговор
    Ръкопляска на джуджето.
  • 2 Смех

    11 2 Отговор
    Ситуацията започва да става комична.Бившите руски колонии започнаха да си правят гаргара с Русия и Путин.Вчера Лукашенко запали врата на Путин на пресконференцията а джиджето гледаше в земята.

    Коментиран от #3

  • 3 Мерът

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Смех":

    Това е театър е политика за напреднали. Трудно ти е да го схванеш, но изведнъж та всички ви ще ви проблесне.
  • 4 Сусо

    3 1 Отговор
    Ха така, браво!
  • 5 Вие сте бунаци

    4 6 Отговор
    А така!Ами ако чичо ви путин реши да освободи руснаците от Казахстанско робство и ги нападне?Ще съжалява за добрите намерения.

    Коментиран от #10

  • 6 НАЛИ НЕ ВЯРВАТЕ ЧЕ ВИ ВЯРВАМЕ ?

    3 3 Отговор
    КАЗАХСТАН ДЪЛЖИ СВОБОДАТА СИ ТОЧНО НА ПУТИН , И ИМА ДОГОВОР ЗА ВЗАИМОПОМОЩ НА КОЕТО СЕ ДЪЛЖИ И СКОРОШНИЯ ПРОВАЛ НА НАТОВСКИЯ ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ ТАМ ПРЕДИ МЕСЕЦИ ....... ЗАПАДА Е БЕСЕН ЧЕ НЕ МОЖА ДА ЗАГРАБИ ,,ДЕМОКРАТИЧНО" , БОГАТСТВАТА НА КАЗАХИТЕ !
  • 7 Анализатор

    3 2 Отговор
    Краят на Путиновия режим наближава!!!
    Браво на президента на Казахстан, браво на цивилизования свят!
    Фашистка Русия трябва да бъде унищожена политически, а Путин и компания - физически!!!
  • 8 Примати

    2 0 Отговор
    Твърдението на Кремъл , че части от луганск и Донецк както и части от Херсон и Запорожието ще бъдат под закрилата на ядрения чадър ( по принцип термина се използва за съюзници) е опит на Путин да стигне до мирен договор който да му даде време отново да събере армия с която да опита втори Блицкриг за Киев. С други думи руската армия в момента е много отслабнала и няма нищо общо с това което беше на 24 февруари. Украйна обаче ще продължи с ударите и това е гаранция че наистина Русия ще загуби цялата си техника… тогава вече ще дойде и темата за ядрения удар наистина…
  • 9 Хмм

    0 1 Отговор
    Много интересно със натовската армия ли ще закрилят руснаците бягащи от мобилизация. Нещо много ми намирисва на Вълк пасе офце в гората - Без майтап МНОГО са невежите
  • 10 прав си

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Вие сте бунаци":

    Както освободи Украйна за два дни ли? ,Чакай да погледна календара... минали са 242 дни,а сте все още на фаза Руснаците напускат Русия бягайки от Путин.