Last news in Fakti

29 Септември, 2022 22:39 1 462 4

Ердоган: Лихвите са най-големият ми враг

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • лихва-
  • инфлация-
  • турска лира

На 22 септември Комитетът по паричната политика на централната банка на Турция намали основния лихвен процент със 100 базисни пункта от 13 на 12 процента

Ердоган: Лихвите са най-големият ми враг - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кризата в световната икономика няма как да не засегне Турция. Правителството прави всичко възможно, за да сведе до минимум отрицателните последици, като активно подкрепя производителите и икономиката като цяло, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Той изтъкна, че лихвените проценти остават основният проблем по пътя на икономическото развитие на страната.

"Лихвените проценти са най-големият ми враг". Намалихме лихвените проценти до 12 процента и ще продължим да действаме в тази посока. Още след Нова година прогнозирам по-ниска инфлация в Турция под влияние на ниските лихвени проценти. Целта ни е да премахнем проблема, свързан с инфлацията, каза турският лидер, като поиска държавните банки да "подкрепят" инвеститорите.

На 22 септември Комитетът по паричната политика на централната банка на Турция намали основния лихвен процент със 100 базисни пункта от 13 на 12 процента.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 8 Отговор
    Да не си посмял да пипнеш лихвата, че Баце изтегли торбите.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Ти да видиш по вардарско!

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Скоро ще стигнат турската инфлация!
  • 3 Рошко

    9 2 Отговор
    Прав е, печата се хартия от нищо от някой (ротшилд) дава се на пореден кръг от хора с лихва и ето ти модерно робство. Другия вариант е с оръжие и това е още от времето на Наполеон да не и от преди
  • 4 честен антисемитист

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Колелото се обърна отдавна, късно е вече.
Новини по държави: