Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Октомври, 2022 10:11 872 6

МВФ ще разгледа искането на Украйна за $1,3 млрд. тази седмица

  • украйна-
  • мвф-
  • финансиране-
  • милиарди-
  • долари

Изпълнителният съвет на МВФ одобри на 30 септември нов прозорец по своите инструменти за спешно финансиране, което ще позволи на Украйна да поиска ново изплащане

МВФ ще разгледа искането на Украйна за $1,3 млрд. тази седмица - 1
Източник: Shutterstock

Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд планира да разгледа искането на Украйна за 1,3 милиарда долара допълнително спешно финансиране в петък.
Това съобщава Ройтерс като се позовава на два източника, запознати с въпроса, съобщава Укринформ.

„Служителите на МВФ са подготвили необходимите документи и смятат, че Украйна е получила достатъчно финансови гаранции от своите глобални партньори, за да изпълни изискванията на МВФ за устойчивост на дълга и да се класира за допълнителни спешни фондове“, каза агенцията, цитирайки източниците.

Освен това служителите на МВФ са планирали да се срещнат с украинските власти във Виена през седмицата на 17 октомври за обсъждане на бюджетните планове и паричните политики на Украйна, каза един от източниците. Дискусиите ще последват срещите на по-високо ниво, които ще се състоят по време на годишните срещи на Световната банка и МВФ следващата седмица.

Изпълнителният съвет на МВФ одобри на 30 септември нов прозорец по своите инструменти за спешно финансиране, което ще позволи на Украйна да поиска ново изплащане по Инструмента за бързо финансиране.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    9 1 Отговор
    Старанието да Фалират, докато крепят нажисти е много убаво явление на краварски слугинаж..

    Коментиран от #2

  • 2 Цончо Ганчев

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Ше фалират ли вече краварите щото цял съветски съюз чакахме да фалират, пък то ние фалирахме…
  • 3 Перо

    6 1 Отговор
    После и ние ще изплащаме невърнатия кредит, при нереформираните институции на Украйна! Кой контролира разпоредителите на кредита? Как може да се отпускат такива средства,без да се знае,колко време ще просъществува тази държава с голям финансов риск! Ако БГ искаше 1/3 от тези средства щеше да бъде отрязана или искани фундаментални реформи и силно завишена лихва!

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кой контролира?

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    Как се става за по-малко от година милиардер?
    Като миеш чинии?
    Еми един комик със зелен непран потник вече имал над милиард долара. От какво? Продавал кокошките на избягалите от войната украинци???
    Контрол? Корупция бате и там и навсякъде...
    Да живее двмокрацията!!!
  • 6 Стара, отиграна класика.

    4 0 Отговор
    Зарибяват те със заеми, после дълговата спирала и накрая си гост у дома си.
Новини по държави: