Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Октомври, 2022 14:15 1 421 27

Под "превантивен удар“ срещу Русия Зеленски разбира санкции, заяви негов говорител

  • украйна-
  • война-
  • санкции-
  • русия-
  • мерки-
  • володимир зеленски-
  • сергий никифоров

Предлагайки нанасянето на "превантивен удар" срещу Русия по време на дискусията си с представители на австралийския мозъчен тръст Институт "Лоуи", украинският президент Володимир Зеленски е имал предвид налагането на санкции

Под "превантивен удар“ срещу Русия Зеленски разбира санкции, заяви негов говорител  - 1
Снимка: УНИАН

Предлагайки нанасянето на "превантивен удар" срещу Русия по време на дискусията си с представители на австралийския мозъчен тръст Институт "Лоуи", украинският президент Володимир Зеленски е имал предвид налагането на санкции, които да предотвратят всякакво използване на ядрени оръжия, заяви днес негов говорител, цитиран от Ройтерс.

Тази сутрин руският външен министър Сергей Лавров каза, че думите на Зеленски потвърждават необходимостта от провеждането на т. нар. "специална военна операция“ в Украйна.

"Колеги, малко прекалихте с ядрената си истерия и сега навсякъде ви се привиждат ядрени удари, дори когато не става въпрос за такива“, написа Сергий Никифоров във "Фейсбук“.

"Президентът говори за периода до началото на руската инвазия на 24 февруари. Тогава трябваше да се наложат превантивни мерки, с които да се попречи на Русия да започне войната. Нека ви напомня, че единствените мерки, за които се говореше тогава, бяха превантивните санкции", обясни говорителят на Зеленски.

Никифоров допълни, че "единствено терористичната страна Русия си е позволявала" намеци за използването на ядрено оръжие. "Никога няма да чуете подобни призиви от нас", подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    38 3 Отговор
    Последното обращение на Слободан Милошевич към руснаците, украинците и белорусите.
    -Русские!Я сейчас обращаюс ко всем русским,жителей Украиньi и Белоруссии на Балканах тоже считают русским.Посмотрите на нас и запомните- с вами сделают тоже самое,когда вьi разобщитесь и дадите слабину.Запад- цепная бешеная собака вцепится вам в горло.Братья ,помните о судьбе Югославии! Не дайте поступит с вами так же!-
  • 2 Президент като

    41 1 Отговор
    Е клоун, става клоунада. Върти се палачинката
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ядрен Гъбарко

    24 2 Отговор
    Ще пада бомбата. Водородната.
  • 5 Гочо

    3 29 Отговор
    Прав е...на Путин му излезнаха пришки на устата ..да дъвче ядрените оръжия....
  • 6 PУCCКИЙ НЕМОГЛИК ♿

    37 2 Отговор
    Много неща ще станат ясни след войната, вчера
    бившият Омбудсман на Украйна Людмила Денисова призна в частен разговор, че всички истории за руските зверства са фалшификати и тя ги е съобщавала под диктовката на СБУ - Вътрешна Сигурност.

    Коментиран от #14

  • 7 Аватар

    41 0 Отговор
    Странно е ,че напоследък все по - често се налага говорители на президенти да обясняват смисъла на казаното от тях.

    Коментиран от #27

  • 8 Анализатор

    0 39 Отговор
    Какви санкции, какви глупости, Просия трябва да бъде превантивно унищожена, за да настъпи мир и благоденствие в тази част на света!
  • 9 Псевдоним

    18 0 Отговор
    Това като оня кандидат за кмет, дето се объркал и искал да каже "Ядене и пиене до насиЩане".
  • 10 ,оооооооо

    27 0 Отговор
    "Ако Володимир Зеленски имаше ядрено оръжие, той би го използвал без колебание. Увереност в това изрази политологът от Германия Володимир Сергиенко, коментирайки призива на украинския президент НАТО да нанесе „превантивни удари“ срещу Русия.
    „Ако дадете оръжия на Зеленски“, каза Сергиенко по радиото „тогава той няма да стреля от тях никъде, като маймуна с картечница в известното видео в YouTube, то ще бъде насочено само към едно място – Москва, Кремъл... Има хора, които без колебание ще използват оръжие за собствените си цели, за своята победа.
    Зеленски постоянно се връща към темата за липсата на ядрено оръжие в Украйна, това явно се е превърнало в мания за него, смята Сергиенко.
    „Това е много опасна игра, защото си представете, че Зеленски остане на власт още 15-20 години - през това време той ще извърви пътя на създаването на атомна бомба. Ще подпише, да кажем, някакви документи за примирие, пак ще го преизберат съвсем демократично, после пак - и след 15 години ще има атомна бомба. И това не е маймуна, която ще стреля навсякъде - той ще използва това оръжие само в една посока ... Съответно всеки нормален човек, който мисли за архитектурата на стратегическата сигурност, ще направи всичко, така че Зеленски да няма бомба, ”
     – заключи Сергиенко, политолог
  • 11 провинциалист

    34 0 Отговор
    Каквото е искал да каже, го е казал. Утре някой ще тръгне да обяснява, че зеленото джудже не е наркоман, а просто често ходи на зъболекар и му слагат упойки.
  • 12 , един достоен човек каза

    25 0 Отговор
    Последният призив към Слободан Милошевич към руснаци, украинци и беларуси.
    -Руснаци!Сега се обръщам към всички руснаци,за руснаци се смятат и жителите на Украйна и Беларус на Балканите.Вижте ни и запомнете-ще направят същото и с вас,когато се откъснете и се отпуснете.Западът-окован бясно куче ще ви хване гърлото.Братя спомнете си съдбата на Югославия! Не им позволявайте да направят същото с вас!
  • 13 Почнаха да обясняват

    20 0 Отговор
    какво е искал да каже както за Мумията и навремето за Желю. Хехе.
  • 14 Всеки нормален човек

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "PУCCКИЙ НЕМОГЛИК ♿":

    Знае че това бяха фалшификати на гола кукичка се хващаха само тези които им се искаше да е така
  • 15 Реотан

    28 0 Отговор
    Не било компютри, Ами било компоти. Почнаха да се оправдават. Ние щото сме бавнозагряващи реотани.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Знаем

    17 0 Отговор
    Какво е имал впредвид не всички са мозачни донори като тези коъто го боготвопят
  • 18 Някой

    28 0 Отговор
    Да, бе, да!
    Санкции имал в предвид. Той направо си го каза. Всички страни от НАТО, които имат ядрено оръжие да ударят превантивно Москва.
    Що само ядрените страни от НАТО да удрят със санкции Москва? Няма логика.
    Разбраха го и гаргите вече , какъв надрусеняк е зеленото петно. Мозъка му е изпържен вече. Не става за нищо, освен за шут.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 зеленото джудже винаги си е бил

    16 0 Отговор

    До коментар #18 от "Някой":

    един шут,клоун и палячо !!!да не забравяме и наркоман !

    Коментиран от #25

  • 21 За чиста и свята Република

    7 0 Отговор
    Чл.144 от НК гласи, че заканите и заплахите са престъпление. Подклаждане на бунт и подстрекаване са наказва със смърт. Всеки да си мери приказките му кажете, защото: "Веч бий 12ият ви кобен час и ще сразим престъпната ви власт." Хр. Смирненски
  • 22 ЗАЩО КРЕМЪЛСКОТО ОТРОВНО ДЖУДЖЕ МОЖЕ....

    1 9 Отговор
    ЗАЩО КРЕМЪЛСКОТО ОТРОВНО ДЖУДЖЕ МОЖЕ, А УКРАИНЦИТЕ ДА НЕ МОГАТ ДА ИСКАТ ПРЕДВАРИТЕЛЕН УДАР СРЕЩУ НАСТРОЕНИТЕ С ЯДРЕНИ ГЛАВИ РАКЕТИ НА РУСИЯ. ТО НЕ БЕ РОГОЗИН, ТО НЕ БЕ МЕДВЕДЕВ, ТО НЕ БЯХА ГЕНЕРАЛИ ОТ РУСКИЯ ГЕН ЩАБ, ТО НЕ БЯХА РУСКИ ЖУРНАЛИСТИ, КОИТО ИСКАХА ЯДРЕН УДАР СРЕЩУ НАСТЪПВАЩАТА УКРАИНСКА АРМИЯ ...... САМО РУСНАЦИТЕ ЛИ ДА ИЗТРИВАТ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА ПОБЕДИЛИТЕ ГИ ПРОТИВНИЦИ РУСОФИЛИ- НАРКОМАНИ БЪЛГАРСКИ ??????????????????????????????????
  • 23 ЗАЩО КРЕМЪЛСКОТО ОТРОВНО ДЖУДЖЕ МОЖЕ...2

    2 9 Отговор
    РУСОФИЛИ - НАРКОМАНИ БЪЛГАРСКИ! ПОМНИТЕ ЛИ, ЧЕ РОГОЗИН ЗАПЛАШИ МАЛКО БЪЛГАРИЯ И СТРАНИТЕ ОКОЛО НАС ДА НИ ИЗТРИЕ ОТ ЗЕМЯТА С НАЙ- ГОЛЯМАТА РАКЕТА НОСЕЩА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ???????
  • 24 Чудя се дали им плащат

    8 0 Отговор
    на пригласащите тук на Еленския клоун, който откровено призовава за унищожение на планетата, както и да извъртат сега думите му, или наистина така работи мозъкът им. Втората възможност е наистина плашеща, освен ако и те не са под постоянното въздействие на определени субстанции. Можете да видите множество репортажи от миналата година на различни украински канали, още тогава е съвсем видимо, че употребява.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Добре де

    5 0 Отговор
    Aми дайте го видеото с това изказване, а не само да ни разказвте и обяснявате. Може още да се намери в нета. Зеленски пак се бе нашмъркал яко, и пак апелираше за световна ядрена война. Та сега неговите дилъри пак трябва да замазват какво "бил казал". Също както санитарите на Байдън се чудят как да замажат изцепките му,
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: