13 Октомври, 2022 16:04 1 165 6

Опозицията в Скопие: Докладът на ЕК показва системното пренебрегване на реформите от страна на правителството

  • северна македония-
  • вмро-дпмне-
  • димитър ковачевски-
  • християн мицкоски

Страната не отбелязва по-добър резултат в сравнение с предишните години в нито един от шестте клъстера, за всеки от тях Северна Македония се счита за средно подготвена, смятат от ВМРО-ДПМНЕ

Опозицията в Скопие: Докладът на ЕК показва системното пренебрегване на реформите от страна на правителството  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Основният извод от доклада на ЕК за напредъка на Република Северна Македония, който се отнася до работата на властите е, че няма сериозен и съществен ангажимент за реформи в правителството, липсват решителни стъпки за набиране на инерция и продължаване на преговорния процес с ЕС, а правителството заменя реалните реформи с ад хок инициативи, смятат от ВМРО-ДПМНЕ.

Страната не отбелязва по-добър резултат в сравнение с предишните години в нито един от шестте клъстера, за всеки от тях страната се счита за средно подготвена, смятат от опозиционната партия. „Голям проблем е, че според ЕК няма напредък в изпълнението на препоръките от миналогодишния доклад. Визират се по-специално препоръките за реформа в публичната администрация, изграждане на конкуренция на пазара, свободно движение на стоки и работна ръка, както и правото на интелектуална собственост. Що се отнася до парламента, като основна институция за развитие на демокрацията, докладът констатира това, което ние като опозиция отдавна наричаме произвол на председателя Джафери”, каза на пресконференция Стефан Андоновски, съветник по международната политика и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.

Според Андоновски правителството "явно е проспало“ 2022 г., ако бъдат оставени настрана позицията на Република Северна Македония относно войната в Украйна, „както и тази за скрининга на македонското законодателство, което е резултат от едностранното решение на правителството да приеме българските максималистични искания”.

„Ето защо са необходими промени. Имаме нужда от хора, които сериозно, системно и всеотдайно да се занимават с реформи и решаване на проблемите на гражданите”, завърши Андоновски.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе построиха си заводите

    4 0 Отговор
    Заев, Ковачевски и Муцкоски, сега ще горят въглища цяла зима и са пей сърце! Битоля Тетово вс обгазени!
  • 3 Котка ученият

    4 1 Отговор
    Ако тези реформи са смъртоносни, защо да бързаме?
  • 4 АлМак от Мелмак

    12 0 Отговор
    Не поискаха малкото вето от БГ, а сега ще седнат на голямото квадратно вето на ЕС! Тъпа сбирщина от наследници на бивши престъпници и сръбски функционери
    Наистина на българите в РСМ им е много трудно!
  • 5 зайо байо

    8 0 Отговор
    Кой ва чете и брой за слива вас вече, не се ли усетихте че светът е заеат с други неща...трайте и лъскайте паметника на " Война с кон" в центара на скопето.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: