Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 07:30 1 067 6

САЩ ще предоставят на Куба хуманитарна помощ за справяне с пораженията от урагана "Иън"

  • куба-
  • урагана иън-
  • сащ-
  • помощ-
  • щети

Помощта включва провизии на стойност 2 милиона долара, които ще бъдат доставени чрез независими неправителствени организации

САЩ ще предоставят на Куба хуманитарна помощ за справяне с пораженията от урагана "Иън" - 1
Снимка: БГНЕС

Съединените щати съобщиха, че са предложили спешна хуманитарна помощ на Куба, за да се възстанови от опустошенията, причинени от урагана "Иън" - необичаен, но не и безпрецедентен ход след години на напрежение в двустранните отношения, предаде Асошиейтед прес.

Помощта включва провизии на стойност 2 милиона долара, които ще бъдат доставени чрез независими неправителствени организации, които имат опит и вече работят на острова пряко със засегнатото население, заяви високопоставена служителка във Вашингтон, пожелала да запази анонимност в съответствие с правителствената политика.

"Реагираме на бедствието, като работим с нашите международни партньори в областта на хуманитарната помощ, за да доставим критична помощ директно на най-нуждаещите се", каза тя в телефонно интервю за Асошиейтед прес преди официалното съобщение. "Заставаме на страната на кубинския народ и ще продължим да търсим начини за подобряване на неговото политическо и икономическо благосъстояние."

Спешната помощ ще бъде предоставена чрез международни партньори като Червения кръст, посредством Агенцията на САЩ за международно развитие. В края на септември "Иън" премина през западната част на острова, причинявайки значителни щети на електропреносната му мрежа и остави големи части от Куба без ток.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 4 Отговор
    БРАВО ЧОВЕШКО ОТНОШЕНИЕ

    Коментиран от #2, #5, #6

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Че те ФАЩ създадоха урагана да навреди на Куба!!!
  • 3 чико

    1 0 Отговор
    САЩ са се скъсали с тези ДВА милиона , а вече над ШЕСТДЕСЕТ години тормозят тази малка страна със всевъзможни санкции . Това е ЛИЦЕМЕРИЕ .
  • 4 111

    0 0 Отговор
    Горките кубани извергите сега ще ги нагласят
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.