Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Октомври, 2022 07:39 732 11

Над 4600 украински бежанци са започнали работа в Румъния

  • украйна-
  • бежанци-
  • работа-
  • румъния-
  • война

Данните, представени от министъра на труда, показват, че повече от 1200 души са започнали работа в румънската преработвателна промишленост

Над 4600 украински бежанци са започнали работа в Румъния - 1
Източник: БГНЕС

Над 4600 украински граждани, които са избягали от войната, са започнали работа в Румъния, съобщи за агенция Аджерпрес министърът на труда и социалната защита Мариус Будъй. По думите му само през последните 24 часа 49 души с украинско гражданство са били наети на работа в Румъния, съобщи БТА.

Към днешна дата са регистрирани 6231 активни договора на украински граждани, от които 4636 са договори с начална дата след започването на конфликта, заяви вчера министър Будъй.

Още новини от Украйна

Данните, представени от министъра на труда, показват, че повече от 1200 души са започнали работа в румънската преработвателна промишленост, а над 800 работят в строителни фирми. Повечето от бежанците - над 1500 души, са намерили работа в Букурещ.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лучко

    13 1 Отговор
    А България сънародниците ни работят да издържат тези ,ама Европа давала тези пари хахха но взима три пъти повече от нас

    Коментиран от #7

  • 2 Българин 🇧🇬

    4 0 Отговор
    Украинците в България също трябва да бъдат насочени към работа . В много отрасли има свободни места . Ако не приемем братята си славяни , утре кукловодите ще ни натрапят мюсюлманските терористи-идилци , които сирийците и Русия изгониха от Сирия .
  • 3 Бамби

    9 0 Отговор
    У нас питат за хотели в елитни курорти, поне 4 звезфи

    Коментиран от #6

  • 4 Огжо

    9 0 Отговор
    Само 4600 на фона 460000!!!
  • 5 А у нас

    5 0 Отговор
    колко работят и в кои сфери?
  • 6 Питат

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бамби":

    защото бяха поканени, естествено, че сами не могат да се настанят там.
    Никой от хотелиерите не предложи времено настаняване на хората от наводнените райони, те са във фургоните.
  • 7 А ти срещал ли си румънски бежанец?

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лучко":

    Беше преди там Еди колко си,а 94-та късна есен.Унгарски(конц)лагер,където да държали кардинал Минценти.Подът,или как бих казал почвата под краката беше пластове от кой знае какво По-късно чух от наши стари пандизчии колко долу е унгарски затвор(тва в комунизма(.И други ши го кажат.,ако питаш.Влизаш,събуваш обувки.Лягаш.Ядосал те някой?Не може се пресегнеш да го дялнеш.Леглата пречат После в друг,по-широк концлагер.Койо,който демек храна ти носят.Ела да ядеш.И тва затвори за обикновените унгарци в комунизма За специалните до там не стигнахме .После,ако нямаш чуждия паспорт по аерогарите пак си вътре.Не дай боже да носиш нещо по-така,стаа коууфти.И с поне минимум 10 куки(там са на аерогарата всеки ден,застаряват) те извеждат за София .Десет,по еже ти невинният,ама не може се разберете Компутерът пише нещо,примерно да си платиш престоя в затвора на Кардинал Минценти в унгарско консулство и ала- бала.Пристигсш на аерогарата и дорде обясниш за кво иде реч и виждаш срещу лицето си летящ юмрук.Не се случи.Хаха.И...сельо фатмака със зъл поглед и свити едри ръце,но...вече е неутрализиран от началника там по тия пенизи После възмущения-ама как може тва.И...давай ся един билет да си ходим,че май отпуската изтече.Е,по-късно и бачкането изтича де.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Унагария-типичната страна от Втория свят

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "А ти срещал ли си румънски бежанец?":

    Падна им гарда в кризата 2006.Стана евтино.По-рано ходеха в Комарно и Щурово да ядат и пият.После тия два града на реката от други край станаха кат швейцарски градове.Цените?Струва ми се в Унгария е по-евтино.Африканци се виждат в Будапеща.Млуват унгарски-думите получават наставки като във финландския език,когато попадат в различните падежи,а те са много и е интересно за слушане на тоя неразбираем език.На Келети тарамбуките,дет отвързваха някога(88-ма)валута срещу унгарска парична единица пак са си там,побелели,остарели.Кой да знае в онова време как ще се врътне светът?Общо взето около Унгария всичко е унгарскХърватия,Сърбия,Словакия,Румъния,даже и Укр

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сърп и чук и мотика

    0 0 Отговор
    Започнали са, ама в концлагера, а тук - на курорт.
  • 11 Пропусна темата

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Унагария-типичната страна от Втория свят":

    Как ги адаптират пристигналите(североафеиканци),понеже го видех в Орадеа,или Надварод.Прибират ги,научават ги на говор и ги уреждат.Това е бивша чужда земя,която румънците асимилират,или както в Северна Гърция се случва с нашите.И дорде ти обясня,та се плъзнаха да ти разправям за съседна страна.Живехме в голям затвор.Комунистическо пазарно стопанство.Дефицит.Трудови възнаграждения-не,благодаря.дръж си ги за себе си.После вратата се отвори.И кат на човек му е интересно да види тая част на полуострова,що да не се случи.Но тогава друго беше.Останките на комунизма и еffтинийката.По цялата васална на Москва част на Европа е
Новини по държави: