Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 11:03 766 7

Бюджетът на ЕС за 2023 г.: Украйна, енергетика, пандемия

  • европейски парламент-
  • ес-
  • бюджет-
  • украйна-
  • енергетика-
  • пандемия-
  • милиарди

Общият бюджет, определен от Европейския парламент за следващата година е 187 милиарда и 300 милиона евро

Бюджетът на ЕС за 2023 г.: Украйна, енергетика, пандемия - 1
Източник: Shutterstock

Бюджетът на Европейския съюз за 2023 г. трябва да се фокусира върху Украйна, енергетиката и пандемията, решиха на заседанието си евродепутатите в гласувана от тях позиция. Общият бюджет, определен от Европейския парламент за следващата година е 187 милиарда и 300 милиона евро. Това съобщиха от Пресслужбата на ЕП, предаде БНР.

Възстановено е необходимото финансиране за ключови програми, съкратени от правителствата на държавите от Общността. Над 850 милиона евро са добавени за по-добро справяне с последиците от войната в Украйна. Има значително увеличение за програми по „Еразъм+“, действия в областта на климата и трансевропейските мрежи.

Одобрената от евродепутатите сума надвишава с един милиард и 700 милиона сумата, предложена в проекта на Европейската комисия. Гласуването поставя началото на триседмични „помирителни“ разговори с Европейския съвет с цел постигане на споразумение за бюджета за следващата година. След това трябва гласуване от Парламента и подписване от неговия председател.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    16 0 Отговор
    ФАЛИТ В КРАХ! Следва Халифат за бивша европа. Бухахах
  • 2 И нито един

    24 0 Отговор
    от посочените не е "проблем", нито Украйна, нито пЛандемията, нито "енергетиката", ако не беше безумната политика на ЕС да подкрепя преврата 2014 г. , санкциите по отношение на Русия, да налага насилствено "зелени политики" енергетика, и измислената плаНдемия, просто няма такава и променени плавила за обявяване на същата. Ми в този си вид, смисъл от ЕС няма, най-доброто за България е БУЛЕКЗИТ.
  • 3 Начко

    20 0 Отговор
    Да отпуснат пари да си довършим АЕЦ Белене.По-удобно им е да отиват при наркобой, и да им връща 15-20% в личните сметки.За какво ходят да се виждат с него, само да се снимат ли?Но тези пари идват от данъците на хората от ЕС и респективно и от нас БГ.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Европейца

    14 0 Отговор
    Бюджета на ЕС да се фокусира върху Украйна? Щизофрения. Все едно да искам комшията да поеме половината от тока и наема ми, защото аз съм скаран с роднините ми и нямам пари
  • 5 Айде сега

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Начко":

    Ами прав си. Де да имахме един с повече от две клетки мозък в управлението - сега е момента да си изпросим нещо от загниващия ЕС
  • 6 Айде сега

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Начко":

    Или поне да изкопчим удължаване на Козлодуй и Мариците
  • 7 ами

    8 1 Отговор
    я дайте всичките пари дето са отделени за бюджет на европа на украйна да спрат да реват - може и да им стигнат и сащ като додаде
Новини по държави: