Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 10:50 846 18

Росгвардия устрои фалшива стрелба из класните стаи в руско училище

  • антитероризъм-
  • геленджик-
  • образование-
  • путин-
  • русия -
  • стрелба -
  • учение-
  • училище

Росгвардия устрои стрелба из класните стаи в руско училище в Геленджик на 30 километра от Двореца на Путин

Росгвардия устрои фалшива стрелба из класните стаи в руско училище - 1
Снимка Школа номер 1/OFFNews

Росгвардия съвместно с Националния антитерористичен комитет на Руската федерация са провели учение по превземане на училище в черноморския курорт Геленджик само на 30 километра от луксозната резиденция на нос Идокопас, придобила публична известност като „двореца на Путин“. За учението съобщиха руските медии „Газета“ и каналът Baza в Телеграм. Проблемът е, че нито персоналът, нито децата са били предупредени, че нападателите са фалшиви, а службите на Путин провеждат учение.

Военните са нахлули сутринта на 19 октомври в Средно училище № 1 „Мария Леон“. Непознатите били с маски, влезли в класните стаи и започнали да стрелят с автоматично оръжие наред по тавана на класните стаи пред очите на учители и деца, някои от които се разтреперали от ужас. Пукотевицата продължила известно време, докато дойдат „добрите“, които обяснили на децата и учителите, че всичко е било учение, което по идея на местните власти от антитерористичната комисия е трябвало да протече при условия максимално близки до реалността.

„Бяхме предупредени, че ще има тренировъчни евакуации, но никой не ни беше казал, че ще има превземане на училището и хора с картечници и автоматично оръжие.“ – разказват пред местните медии представители на педагогическия персонал. Родителите били изумени и изразили възмущение в градския отдел по образованието в Геленджик, но там им казали, че „така трябва“ и учението трябвало да е неочаквано. „Да, предупредиха половин час по-рано, че ще има евакуация, но за това, че ще има стрелба и ще отработват тероризъм – нито дума. А утре ако дойдат истински терористи, децата ще си мислят, че е учение.

„Всичко трябваше да е спонтанно, за да се научат децата как да се държат в подобни ситуации. Или вие искате детето ви да бъде застреляно?“, коментирал чиновник в отдела. Майки засипаха с коментари профила на градския ръководител на образованието Алексей Богодистов в руския аналог на фейсбук „ВКонтакте“.

„Отговерете ми като баща, кой ще отговори за това, че днес детето ми е видяло как маскира мъж стреля в тавана на класната стая над главата на учителката си.“ Вероятно руските служби са разигравали сюжет по сценария в Беслан, където през 2004 година чеченски терористи превзеха училище, а след двудневни преговори руските спецназовци щурмуваха сградата като при „освобождаването“ на заложниците загинаха 344 от тях, в това число и 186 деца, а 1200 души впоследствие се нуждаят от психологическа помощ.

С учението в Геленджик нагнетяването на усещането за извънредна ситуация достига апогея си за момента. Преди време в гр. Златоуст в Челябниска област в Урал извика на място в училище части на спецназа, за да покажат пред учениците методите за разпръскване на неразрешен митинг. Тежко въоръженият спецназ показал на децата от 21-во училище в града как се бият демонстранти и как се изпълнява командата по нанасяне на удари. Родителите на децата научили за възпитателното мероприятие едва във вечерните новини на местните телевизии.

Цялата показна пукотевица става само на 30 минути път с кола от разследваната за корупционни връзки на руските олигарси и сенчестия бизнес луксозна резиденция, известна като „Двореца на Путин“ на нос Идокопас, проектирана от италианския архитект Ланфранко Чирилло и, според международни разследвания е построена като подарък за руския президент.

Източник: OFFNews


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 меркантилност

    6 5 Отговор
    спрях да пия водка заради тия

    Коментиран от #9

  • 7 Анти-маймуна

    1 6 Отговор
    Обяснение на войната между хасиди и ашкенази, т.е. между Русия и Запада. Между ушатия евреин Шаломов("Путин") и Мендел("Медведев") от една страна и клана на Ротшилдите с посредничеството на отцепника Берл Лазар, когото на запад смятат за прокажен.
    Търсете в гугъл статията Хасидская власть или откуда взялся Берл Лазар
  • 8 Тия пияни ватници

    12 3 Отговор
    Не са съхранили и една здрава мозъчна клетка!
    Но поне са победили невъоръжените деца с минимален брой жертви. В училището не е имало украйнски деца 🤣🤣🤣
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 без цензура

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "без цензура":

    Да припомним (видео)
    https://fakti.bg/bulgaria/583124-voenni-na-nato-shturmuvaha-ceh-v-cheshnegirovo-po-pogreshka-video
  • 11 квя

    3 4 Отговор
    Служител на Военна полиция се е самоубил на полигона "Ново село". Ст. л-т Манчев е участник в учението, при което американски военни нахлуха в цех в Чешнегирово на 11 май т.г. Според източник на пловдивската медия, той е един от наказаните за случилото се наши военни. „Не можем да потвърдим за наказанието, той е подал доклад за случилото се“, заявили обаче от Министерството на отбраната.
    И после нашите виновни,а американците невинни!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ....

    9 4 Отговор
    Руските терористи "тренират" за "СВО" то в Украйна. П.С. Рашистите са психически увредени.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Цяло государство

    1 1 Отговор
    един сумасшедший дом.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания