Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Октомври, 2022 08:52 3 362 102

Елитни части на САЩ тренират възпиране на Русия до границата на Украйна

  • сащ-
  • зелени барети-
  • русия-
  • украйна-
  • румъния

Общо около 4700 войници от основната база на 101-ва въздушнодесантна дивизия във Форт Кембъл, Кентъки, са изпратени да подсилят източния фланг на НАТО

Елитни части на САЩ тренират възпиране на Русия до границата на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

101-ва въздушнодесантна дивизия на армията на САЩ бе разположена в Европа за първи път от почти 80 години на фона на нарастващото напрежение между Русия и водения от САЩ военен съюз НАТО. Леката пехота, наречена "Крещящите орли", е обучена да се разположи на всяко бойно поле в света в рамките на часове, готова за битка, пише СиБиЕс.

Екип на СиБиЕс се присъедини към заместник-командира на дивизията, бригаден генерал Джон Лубас, и полковник Едуин Матайдес, командир на 2-ра бригадна бойна група, на хеликоптер "Блек Хоук" за едночасовото пътуване до самия край на територията на НАТО - само на около три мили от Границата на Румъния с Украйна, уточнява news.bg.

Още новини от Украйна

От момента, в който руският президент Владимир Путин започна пълномащабното си нахлуване в Украйна на 24 февруари, неговите сили напреднаха на север от Кримския полуостров, украински регион, който Москва незаконно завладя през 2014 г. Повече от седем месеца руските войски се опитваха да навлязат по черноморското крайбрежие в района на Херсон, с цел да превземат ключовите украински пристанищни градове Николаев и Одеса.

Тяхната цел е да прекъснат целия достъп на Украйна до морето, оставяйки страната и нейните военни сили без излаз на море.

Тази заплаха, толкова близо до територията на НАТО в Румъния, е причината да бъде изпратена една от най-елитните американски дивизии за въздушно нападение с известно тежко оборудване.

"Готови сме да защитаваме всеки сантиметър от територията на НАТО", каза Лубас. "Ние носим уникална способност, от нашата способност за въздушно нападение... Ние сме лека пехота, но отново, ние носим тази мобилност с нас, за нашите самолети и въздушни атаки."

Заобикаляйки на север крайбрежието на Черно море на Румъния, "Блек хоук" в крайна сметка се приземи на предна оперативна площадка, където американски и румънски войски поразяваха цели по време на съвместно наземно и въздушно нападение.

Танковите снаряди и артилерийският огън бяха истински. Учението имаше за цел да пресъздаде битките, които украинските сили водят всеки ден срещу руските войски точно отвъд границата. Военните игри толкова близо до тази граница са ясно послание към Русия и към съюзниците на Америка в НАТО, че армията на САЩ е тук.

"Истинското значение за мен, да имаш американски войски тук, е все едно съюзниците да са вече в Нормандия (през ВСВ), преди там да е пристригнал враг", каза румънският генерал-майор Лулиан Бердила, имайки предвид забележителната битка от Втората световна война за Франция. Американските сили установяват гарнизон във военновъздушната база на румънските военни.

Общо около 4700 войници от основната база на 101-ва въздушнодесантна дивизия във Форт Кембъл, Кентъки, са изпратени да подсилят източния фланг на НАТО.

Матайдес коментира, че той и неговите войски са били най-близките американски сили до боевете в Украйна. От своята гледна точка те "наблюдават отблизо" руските сили, "изграждат цели, срещу които да тренират" и провеждат учения, които "повтарят точно какво се случва" във войната.

Командирите на "Крещящите орли" многократно коментираха, че винаги са готови за битка, ако се наложи и докато са там, за да защитават територията на НАТО, ако битката ескалира и има атака срещу НАТО, те са напълно готови да преминат границата с Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого

    103 25 Отговор
    ами тренирайте каквото търсите ще го намерите !!

    Коментиран от #56, #59, #68

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    115 32 Отговор
    Сега ще вдига нивото , за тези които умеят да мислят ! Независимо дали са русофили , или русофоби ! Ще ви кажа , защо подкрепям Русия ! " Ранд корпорейшън " , представя план от 2019 г. , наречен " Енстандинг Раша " , в който , предстоящата война в Украйна , е описана до детайл ! Предвидено е дори , че украйнците ще продават подарените им оръжия ! Цели : Прекъсване на връзката между европейските икономики , и страните донори! ( Русия - ресурси , Китай - чипове , и д-р.) , и конкретно , съсипването на Германия , и Франция ! Постоянното държане на обществото в страх ! Започналото с ковида , продължило със страх от войната , а сега - страх от липсата на енергия ! Енергия има за целият свят , в изобилие , но когато изхвърлиш от пазара най големите доставчици , виждате какво става ! Освен студената зима , Европа няма чипове от Китай , за високотехнологични продукти ! Всички непредубедени виждат , че Европа потъва ! Плана работи добре ! А най глупавите , се държат като на футболен мач , и се обиждат на русофили , и русофоби ! В плана е описано създаването на такова немислещо общество ! По любознателните , вижте в нета , защото е много за преразказ ! Глупаците , ще си останат глупаци , на ниво , обиждане със само две думи ! Русофили и русофоби ( казах го възпитано , знаете вариациите ) ! Та затова , чисто прагматично , е важно , Русия да спечели ! Залогът е цяла Европа , от която ние сме част !!!

    Коментиран от #29, #36, #42, #48, #54, #61, #65, #79, #87

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 щерев

    34 77 Отговор
    На умряло куче тояга вадят....тя рашистката армия вече е унищожена от героите на Украйна

    Коментиран от #22, #24

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Поп Кръстю

    63 23 Отговор
    НАТО иска целиа свят да владее ,всички даму плащаме за дето ни пази . България също плаща над милиард евро зада ни пазят от нападение от Русия . До кога ще плащаме тия милиарди . Даваме летищата без платно ,нашите бази също , добре че не искат жените да им дадем.

    Коментиран от #58, #92

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 бушприт

    74 20 Отговор
    Тъпите янки си играят на войници и ще предизвикат ТСВ. Не Украйна,а янките воюват с Русия.
  • 14 пешо

    72 21 Отговор
    каква работа имат краварите в украйна , тия боклуци ще запалят света
  • 15 Умно село

    57 14 Отговор
    Тия на запад не са гледали анимаията Умно село, където става дума
    за едно село, което за да се справи с мишките пълни селото със змии
    след, като се размножават змиите докарват таралежи и накрая се
    стига до палене на селото.Санкциите срещу Русия са, като змиите
    за селото, от тези санкции печели най- вече Китай, който купува
    на ниски цени суровини от Русия и като следствие ще укрепне до
    първа световна сила и тогава следва другата мъдрост -от малко
    прасе не знаеш каква свиня ще излезе.Та в този дух не се знае
    от комунистически Китай какъв хегемон ще стане, с две думи
    Умно село сме.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Докато

    60 18 Отговор
    "Крещящите орли" "възпират" Русия на границите на Украйна, то там между Канада и Мексико ще е станало океан. На тези и през ум не им минава (май нямат ум?) че в момента, когато започнат открита война с Русия , вече само минути им остават да живеят. Били парашутисти и не знам си кво си?
    Хора, вразумете се ! Със сила няма да стане. Русия има Тератонове на разположение и ако даже на собствена територия ги взриви, сте пътници ...
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 64 Отговор
    Русия е фашистка държава

    Коментиран от #52

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Не, не

    44 12 Отговор
    Не, това не е пряка военна намеса на америка.

    Коментиран от #60

  • 22 Ха-ха-ха

    41 11 Отговор

    До коментар #8 от "щерев":

    Колко атомни ракети, стратегически подводници, колко стартегипески самолети ТУ-160 са унищожили?
    До сега нищо от опасните оръжия на Русия НЕ СА УНИЩОЖЕНИ... Е, тогава какво се напъвате? Ако дойде време да се използват те, вече ще е много късно за всички ...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Виж

    37 11 Отговор

    До коментар #8 от "щерев":

    По време на неуспешното настъпление на украинските войски в Херсонска област се предадоха 2 взвода военнослужещи...... Ето ти заглавие на статия , от други български медии ! Провери си !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Тошко

    14 44 Отговор
    Защо тук са оставени проруските коментари, а другите са изтрити? И този сайт ли се финансира от руските тайни служби? Или това зависи от конкретния модератор?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ИВАН

    30 9 Отговор
    Цар Бомба (на руски: Царь-бомба) е названието на руска водородна бомба, най-мощното ядрено оръжие, което е създавано и взривявано някога по време на ядрени изпитания
    Това е извадка от енциклопедията, не съдържа обидни коментари и т.н.
  • 32 Легион г-л Колев

    13 21 Отговор
    101 ва въздушно преносима .

    Легенди са от ВСВ.

    " Не отивайте там ,там ще ви обкръжат "
    "Брат ,ние сме парашутисти ,ние винаги се бием в обкръжение "
    Band of Brothers

    Отблъскват и до голяма степен унищожават 4 немски дивизии при Бастон Белгия

    Коментиран от #43

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 демоНокрация

    11 6 Отговор
    деМонокрация
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Да, точно така

    44 11 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Това е план на САЩ да унищожат Европа. Но няма да им е много радостно. Китай и Русия ще ги премахнат тях. Китай с икономиката а Русия ще им помогне със стратегически оръжия и сащ тогава също потъва. Ама толкова им е бил акъла, когато са създали този план ...

    Коментиран от #69

  • 37 САЩ са агресор

    39 9 Отговор
    Лъжите и пропагандата им не могат да маскират поредната им мръсна война!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Реалност

    28 8 Отговор
    Леката пехота, наречена "Крещящите орли", е обучена да се разположи на крилата на самолетите за евакуация в рамките на минути ако бъде подгонена от афганистански козари:)
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Рошко

    40 6 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    На мене това ми е ясно, ама не ми е ясно защо търпим тези кратуни в Брюксел и тези нашите освен да взимат големите заплати и да са декор кскъе го дирят там а също и тука защо ги търпим

    Коментиран от #98

  • 43 Стария късогледство орел

    13 5 Отговор

    До коментар #32 от "Легион г-л Колев":

    Много филми гледаш.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 пешо

    16 1 Отговор

    До коментар #35 от "оня с коня":

    Очевидно не е добре "Коня" да мисли вместо вас.
  • 47 Хахаха

    32 8 Отговор

    До коментар #41 от "Васил":

    С какво, с гей паради ли:)
    По вероятно е Русия за пореден път да стигне до Берлин и да ни освободи този път от джендърията.
  • 48 не съм фил или фоб

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    и гледайки трезво над случващото се от години по света споделям накратко изложеното от тебе
  • 49 Калпазанин

    7 2 Отговор

    До коментар #41 от "Васил":

    Всилчо вссилчоооооо, знаеш ли какво е тъпоъгълник
  • 50 И кво

    16 6 Отговор
    Само да питам теци 4700 предварително ли са ги опели или ... ?
  • 51 Няма почивен ден

    24 3 Отговор
    Мощни взривове гърмят в Днепропетровск, под Одеса, Киевка, Кировоградска, Хмельницка област над западна Украина
  • 52 Как разбра

    12 4 Отговор

    До коментар #19 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Провери значението на тази дума - в Укрия намира крещящо потвърждение.
  • 53 Сериозно ли

    28 8 Отговор

    До коментар #35 от "оня с коня":

    Американците освен най затлъстяващата са и най затъпяващата нация в света! Да не говорим, че там вече белите са само 30%, а джендърите са 50%.
  • 54 Да!

    34 8 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Русия ще спаси Европа
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Излез от матрицата

    7 20 Отговор

    До коментар #1 от "гого":

    Русия и НАТО имат подписан договор който дава правото на войските на НАТО да влязат в Русия ако там се случи гражданска и партизанска война.няма никакво противпстояние между НАТО и Русия всички са част глобалният пъзел на архонтите.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 В КАКЪВ

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Поп Кръстю":

    ...смисъл🤔на теб попе КВО ще ти вземат,а
  • 59 Кажи ония както намериха?

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "гого":

    Одеса им се види по-далече от Камчатка.А колко беше лесно.Херсон,Николаев,Одеса и Кишинеу покрай Тираспол.Обикновено не се случва замисленото и лошо изиграно.
  • 60 То и тогава руски десант

    23 4 Отговор

    До коментар #21 от "Не, не":

    Във Фашингтон също не е война ???
    Вече и децата в детските градини разбраха, че цялото НАТО финансират и воюват прокси в Украйна с Русия. Вече малко остава до тоталното унищожение. Военни експерти, като Константин Сивков са на мнение, че вече Третата Световна е започнала. За радост до сега само с конвенционални средства. Хибридна и с оръжия от преди 50 г. Но ситуацията е адски напрегната и всеки момент може да стане гейм овер....
  • 61 платената

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    соросн.я, няма да те разбери.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 оня с коня

    10 4 Отговор
    МНОГО ВАЖЕН СЪВЕТ:Пишете по МНОГО коментари,та колкото и да ви изтрият- пак да остане нещо.
  • 64 Истината

    7 23 Отговор
    Психопата Путин е като бясно куче а бесните кучета се изолират и евтаназират!
  • 65 Румен

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    И така пише в доклада дето даже и Ти си го чел
    ,,Сьсипване на Германия и Франция,,?

    Коментиран от #73

  • 66 Бай Натю

    7 19 Отговор
    Единственият проблем пред НАТО ще бъде, че от руска страна няма да има кой да подпише акта за пълната и безусловна капитулация на Русия. Психопата Путин и шайката му или ще бъдат линчувани от самите руснаци или ще са избягали в Северна Корея!

    Коментиран от #88

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 4000

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "гого":

    НА ДЕН В УКРО-БАНДЕРИЯ РУСНАЦИТЕ ЧИСТЯТ ПО МИНИМУМ 1000 УКРИ КОЛКО ДНИ ЩЕ ИЗКАРАТ АМЕРИКОСЧЕТАТА????
  • 69 Що си губиш времето в глупости?

    2 16 Отговор

    До коментар #36 от "Да, точно така":

    Тоя вчера сутрин пак с тоя пост излезе.И гледам снощи корпорация Ранд в разговор между една застаряла женица и ...Гр.Сарийски.Глупости,ама в тонаж,заедно с Тайните протоколи на мъдреците,един фалшификат намиран и в джоба на убит политкомисар,размахван,както от царската руска полиция,така и от гестапо след време.И долу в коментарите някой/някоя му иска на Сарийски Нобелова награда.Смешна работа.

    Коментиран от #81

  • 70 Пискливите орли

    16 4 Отговор
    Пищяли са от страх през ВСВ, когато са видели немци. Тези са им наследниците
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 сирене

    11 2 Отговор
    ако НАТО бие от запад и Русия от изток, кво точно ще остане от Украйна?? Чака ги яко полската съдба от втората световна..
  • 73 За да си не губиш времето

    3 8 Отговор

    До коментар #65 от "Румен":

    Подминавай го тоя Сарийски.Меле едно и също.Може и да е капацитет,но при еднообразното,скучно мелене на приказки,тия приказки дават силна обезценка.После?Тва са икономически работи и не са много далеч от тукашната аудитория.Виж,проф Владимир Чуков е много НАД!Да,много над тоя измислен Сарийски.С една непринуденост на ведро веселие ще обясни нещата,ще разведри обстановката.Даже и другия Чуков,Боян Чуков и той е много висока топка.Щото ние тука в тая аудитория "бистрим политиката" и в това отношение Чукови са далеч по-разбираеми.А на тоя приказките,наредени на механизъм на латерна,ще ги чуеш за пръв път и браво бе доценте!Но в следващ комента пак тях,после пак и пак.А,а,а,доценте изчезвай!Така ще си кажеш.Ей го,натресал Тайни протоколи(съчинени от един им.по.тен.тен руски поп Нилус),пак други глупости за Берлински конгрес,че другите велики искали да посегнат на въглищата на Русия,а бе едни факти,четени от дясно на ляво,набързо измърморени кат поп на ситно евангелие в тъмен олтар.Плявата на Сарийски.
  • 74 Иван

    14 5 Отговор
    Путин е заделил една бомба за Лондон и една за Брюксел, всички останакли са за САЩ.

    Коментиран от #76, #77

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Аршлох

    9 2 Отговор

    До коментар #74 от "Иван":

    Да не се притесняват ,за всички ще има от сърце,след като заявим " ясна" позиция за Украйна,ще заделят и една малка за София.
  • 78 Си Цзинпин

    11 2 Отговор

    До коментар #76 от "Ким Чен Ун":

    И моите бомби са са САЩ.
  • 79 Хе,хее

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Голям преразказ направи.Вчера кат те изчетах,прещрака ми нещо и после кат го чух Сарийски-берлинска конференция(не казва конгрес,нито годината,а той не бил само за балканите,а за цел свят-знаеш го това,може и по-добре от мене),Тайните протоколи на Сионските мъдреци(а бе,с тях бело гвардейците не оправдаваха ли убийствата на червеногвардейците ).Пак ще го дочета тва твоето,ама "мижи да те кажем" ми се види. Нълбти казвам,Владимир Чуков,професора е далеч по-разбираем,земен!А тоя измислен икономист някак си приказките мноо фалшиво излизат от устата му.
  • 80 Земя

    8 4 Отговор
    Посей дон дон дън дън ... камбаната.
  • 81 Не е така

    8 5 Отговор

    До коментар #69 от "Що си губиш времето в глупости?":

    Виж, по света има много умни и образовани хора, които дълго са "ровили" и намират ценна информация. Проф. Даниеле Гансер в Швейцария... С пък Джордж Фридман от Стратфорд открито в Чикаго 2015-та г. си разказа всичко, как сащ са организирали тази война Русия-Украйна и с каква цел! Има още хора и в САЩ. Търси в нета и на други езици.

    Коментиран от #85

  • 82 Юрий

    2 2 Отговор
    Sabaton имат песен за тая дивизия .
  • 83 Хаха

    4 4 Отговор
    Тренират ядене на гънки в краварстан, да видим руската демокрация ще изтрие ли думата гъбка
  • 84 Артилерист

    13 4 Отговор
    Ето затова руснаците са икономични в операцията с Украйна. Те са наясно, че подлите американски грабители изчакват изтощението им с укронацистите, за да въведат реално и войските си. Те имат контингенти във всички европейски натовски държави, като в Германия войските им са към сто хиляди. Да не забравяме как те за кратко време съсредоточиха 400 000 срещу Ирак. На американците не може да се вярва: те лъжат; обещават, но не изпълняват; нарушават всякакви международни норми и прочие, и в повечето случаи за "нарушаване правата на човека". Като че ли това последното го спазват в собствената си страна. Но руснаците знаят, че американските стратегии, планове и кроежи за раздробяването и ликвидирането им като голяма страна, датират отпреди повече от сто години и винаги си имат едно на ум, с изключение на кратки периоди на отпускане-Горбачов, Елцин и др. предатели. Затова са тъй настръхнали срещу Владимир Путин, но краят на хегемонията им наближава. Обратното броене започна и няма спиране.
  • 85 Нали го гледахме бе?

    2 9 Отговор

    До коментар #81 от "Не е така":

    Та за 90-те ставаше дума.Русия едва креташе,ама и тия още по-дълбоко беха.Раздора си го е имало винаги,т.е.веднага след Богдан Хмелницки,понеже разбрал,че се е самоизбачкал с руснаците.Много голяма гатанка е,че рано,или късно в двете хиляди Русия ще си поиска крайната?Помниш там около 2004 се активизираха балтиките да дръпнат Беларус.Не случи се.Друга им е културата.Друго яче ги гледа рус,както и крайните де и си ги прибра.Понеже крайните не ги оставят беззащитни и подложила им солидното рамо на НАТО.Ония в Беларус?Сигур на тех им се не иска?А стига ся!Малко ли филми изгледахме с техни беглеци в Бундесрепублика и все от техно КГБ,все едри клечки.(кат имаш пред вид,че руски канали не съм гледал в нета).Та мноо голема ГАТАНКА?!?!кооперация Ранд ква гатанка отгатнала.
  • 86 МНОГО БОЛЕН ФИЛ.РУС.ТАК

    7 6 Отговор
    Много важно,братушките имат космически войски,лазери ,телепорт, пак фа СУ 96 излита от водата и е невидим,цял свят трепери от Расия,до месец са на Берлина !!!!
  • 87 точно така е

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    БРАВО ЗА КОМЕНТАРА!
  • 88 Не се надявай

    6 5 Отговор

    До коментар #66 от "Бай Натю":

    От "НатЮвска страна няма също да е останал нито един жив или незаразен джендър, който да може пеш през заразените територии над 1000 км да е стигнал до Москва за някакъв си подпис! И за какво ще му е? Нито хора, нито градове, нито използваема територия... Но джендърите не блестят с много им. "Натискат" на тотално унищожение!!! Ще им изгорят всичките над 30 пола :)!!!

    Коментиран от #90, #101

  • 89 САЩ...... НАЙ МОГЪЩИТЕ

    5 9 Отговор
    Нема кво да тренират....направо да почват Путлер.....
  • 90 РУСКИ ДЖЕНДЪР

    7 3 Отговор

    До коментар #88 от "Не се надявай":

    Нашите товаришчи на Запад КВА цивилизация сътвориха....
  • 91 Рашка е в колапс

    7 8 Отговор
    Ето това са воиници,а не като руските пияндурници дето не знаят дори как се държи оръжие
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 !!!

    5 2 Отговор
    А ти знаешь?
    Одека?
    Къде ки обучен,след като в България няма казарма?
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Прекаляват

    4 3 Отговор
    Наближава момента в който монголоидите ще усетят моща на Орела!
  • 96 Рико

    2 3 Отговор
    82-а и 101-а са острието на кинжала. Тези появят ли се, става сериозно.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Баро

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Рошко":

    Дрънкаш глупости ама търчиш за европейска заплата нещеш руска
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 ЯПОНИЯ СЪЩО

    2 0 Отговор
    ПРЕДУПРЕДИ путин , ЧЕ ЩЕ ОТВЪРНЕ НА ЯДРЕН УДАР !
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: