Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 17:30 3 020 23

Букмейкъри обявиха кой ще е новия британски премиер

  • великобритания-
  • риши сунак-
  • премиер-
  • букмейкъри

Победителят ще е Риши Сунак

Букмейкъри обявиха кой ще е новия британски премиер - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият британски министър на финансите Риши Сунак е категоричният фаворит на букмейкърите за спечелване на Консервативната партия и министър-председател на Обединеното кралство. Това се доказва от коефициентите на сайта на един от най-големите британски букмейкъри – Ladbrokes.

Според тях, шансовете на 42-годишния политик да се установи на Даунинг стрийт са се увеличили от 66.7% до 75%. Вероятността за успешно завръщане на бившия премиер Борис Джонсън е намаляла до 28,6% от 34,8%.

Рязко се понижават и котировките на лидера на Камарата на общините на британския парламент Пени Мордаунт. Сега Ladbrokes оценява шансовете ѝ да стане четвъртата жена начело на британското правителство на 4,8%, докато преди това те бяха 18,2%.

„Този ​​уикенд стана ясно, че това е надпревара за двама, тъй като коефициентите на Пени Мордаунт рязко паднаха“, каза говорителят на залаганията Никола Макгиди, цитиран от Sky News.

След като Лиз Тръс обяви оставката си на 20 октомври след провала на икономическата ѝ политика, Консервативната партия обяви правилата за избор на нов лидер. Те са сменени, за да може процедурата да е максимално бърза и да приключи още следващата седмица. Кандидатът трябва да събере над 100 гласа на колеги от фракцията – общо 357, за да стигне до следващия тур на парламентарния вот. Според Sky News Сунак е единственият кандидат, преминал бариерата досега.

Подкрепата му продължава да расте. Само в неделя Сунак беше подкрепен от двама настоящи министри - министърът на вътрешните работи Грант Шапс и министърът на труда и пенсиите Клои Смит.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отивам

    6 0 Отговор
    да залагам
  • 2 Хаха

    15 1 Отговор
    Не е нужно да имаш много акъл та да се сетиш, че именно Сунак ще е премиер. То няма кой друг за момента.
  • 3 Рошко

    15 1 Отговор
    Те това е димокрацията не ни трябват нито машини нито соц агенции а букмейкъри
  • 4 анонимен

    0 9 Отговор
    Индийците нищо общо нямат с нашата Росица от балканските държави. Работят при индийци много българи, при араби, с турски бизнесмени и дори при албански бизнесмен, оженил се албанеца за казанлъшка ромка и улица пълна с ромчета. Откраднете си по едно бре българи. Албанеза завърлил в Лондон университет. Там хората не се делят, авно защото не са живяли в Комунистическа соЦиалистическа държава България.
  • 5 Бесен- _Язовец

    8 2 Отговор
    Крайния победител е Ман.ги Сунак

    Коментиран от #9

  • 6 Ева Браун

    17 2 Отговор
    Крайно време е да прекръстят Лондон на Делхи.
  • 7 Баба Ванга

    2 6 Отговор
    Свобода за окупираните от Китай: Манджурия, Тибет, Вътрешна Монголия, Тайван, Хонконг, Макао, Гуанси, Нинся, Синдзян, Гуандун
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 до язовеца

    0 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен- _Язовец":

    И...ку..куу язовеца пак жръкна глупост..
  • 10 ГОЛАТА ИСТИНА

    16 2 Отговор
    Джо Байдън или познат като Джоузеф Байдън ще бъде последния президен на САЩ. САЩ е една излуствено създадена държава която ще се раздели на 15 по малки държави.

    Коментиран от #16

  • 11 ЦК на КПСС

    10 2 Отговор
    Тия мънки аислънд съвсем вече почнаха да дават фира. Индийци, пакистанци и гибони порят белите кокони
  • 12 Сатана Z

    6 1 Отговор
    Странна работа,в Твитер повечето обвиняват Сунак като бивш финансов секретар за сегашното състояние на икономиката и финансите.Той е последната надежда на Торите иначе в противен случай ще има извънредни парламентарни избори,коите те вероятно ще загубят.
    Дано да въведе ред в този разграден двор на консерваторите.
  • 13 Анонимен

    3 3 Отговор
    Казанлъшките роми искали да му вземат бизнеса на албанеца, а той милият бил малко с комплекси дебеличък, млад, но по 18 часа работил. Нямало спане при него. Дано не го ликвидират. Хората не им е за вярване на никой. И той не знае какво му мислят българските казанлъшки ромире. Бизнеса му искат. То в Бг не ни ли взеха чорбаджиите всичко, що можаха. Индийците нищо общо нямат с нашите ромире. Бъдете добри като тях, навън, бизнесмени и обикновените англичани. Криза има, но тяхните хора не я чувстват. То и в бг, кой краде има. Кой не ще маха 10 дни леща, фасул, картоф, качамак, 30 дни
  • 14 Анонимен

    3 1 Отговор
    Случай за бг националисти. Викат албанеца в мвр, по претекст, че е направил нещо непозволено, но се оказало, че не е тий, а 2 от съквартирантите му. Искат му паспорт, лична карта, а Той албанеца, нямам и започват да ровят за Него.. О, да, завърлил е в Англия, има спестявания предостатъчно, на нас ни е необходим такъв човек и за нула време му изкарват английски документи... Ти ако си на неговото место в Бг ще ти изкарат хиляди причини и искат бг да не е в колапс, в колапс е, не е само за вас горе де. Възпитана нация са запада. Чудят се как сме в ЕС, по точно и блиьо сме до Ердоган Путин.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 един

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "ГОЛАТА ИСТИНА":

    Много фантастика четеш,намали а малко!
  • 17 Сталин

    7 0 Отговор
    Този корумпиран сиганин е мулти милионер в момента ,когато излезе от властта ще бъде милиардер

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Буха ха

    2 0 Отговор
    Уотдафак, залагам на Сунак.
  • 20 Бибитко

    3 1 Отговор
    И каква демокрация има в Обединеното кралство,след като премиерът се избира от партийни членове? След оставката на Борис Джонсън трябваше да бъдат насрочени нови избори и лидерът на партията,която ги спечели да заеме високия пост.
  • 21 Сатана Z

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Сталин":

    Една от причините в Кралството да не долюбват мистър Сунак,е че неговия тъст прави добър бизнес с Русия.
  • 22 Карлуково

    0 0 Отговор
    И тоя като нашия бб - фърля остаФки, после идва да спасява положението ПАК.
  • 23 Механик

    2 1 Отговор
    След Лиз-Близ ще дойде Риши Сунак!!!
    Само аз ли виждам, че има нещо в "Дания" и около нея?
Новини по държави: