Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Октомври, 2022 10:55 751 8

Блинкън и Столтенберг обсъдиха конфликта в Украйна

  • блинкън-
  • столтенберг-
  • украйна-
  • конфликт-
  • разговор

В разговора Блинкън е подчертал необходимостта от единство на съюзниците в подкрепа на Киев

Блинкън и Столтенберг обсъдиха конфликта в Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обсъдиха по телефона продължаващия конфликт между Русия и Украйна. Това съобщи говорителят на Държавния департамент Нед Прайс, предаде news.bg.

В разговора Блинкън е подчертал необходимостта от единство на съюзниците в подкрепа на Киев пред лицето на "агресията, жестокостите и фалшивата реторика на Русия около така наречената "мръсна бомба".

Още новини от Украйна

Новината идва, след като руското Министерство на отбраната обвини Украйна, че планира да взриви бомба, която съдържа радиоактивен материал.

Вчера постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя съобщи, че Москва е изпратила официална жалба до Съвета за сигурност и генералния секретар на ООН във връзка с дейността на американски биологични лаборатории в Украйна.

Освен това Русия предупреди, че евентуален ядрен взрив, който подстрекателите от режима в Киев може да предизвикат, би засегнал и Съединените щати, които отричат Вашингтон или Украйна да имат нещо общо с "мръсна бомба".

В неделя руският министър на отбраната Сергей Шойгу проведе телефонни разговори с френския министър на отбраната Себастиан Лекорно, турския министър на отбраната Хулуси Акар и британския министър на отбраната Бен Уолъс, по време на които "изрази загриженост" относно предполагаемото възможно използване на така наречената "мръсна бомба" от страна на Украйна.

Освен това Шойгу проведе два телефонни разговора и с шефа на Пентагона Лойд Остин в петък и неделя.

Пентагонът обаче разпространи съвместно изявление на външните министерства на Обединеното кралство, САЩ и Франция, в което се казва, че тези страни не смятат за оправдани руските предупреждения за възможното използване на т. нар. "мръсна бомба" от Киев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    8 0 Отговор
    паника спешно измитат всички следи да не би наблюдаващите от Магате да намерят нещо
  • 2 Пич

    8 0 Отговор
    Напълно независимо обсъждане !!! От тези двамата , нищо не зависи !!!
  • 3 А целия останал

    9 0 Отговор
    Свят осъди високите войни и агресия по света на НАТОто и Сащ. Време е планетата да се освободи от тези. Нали имат Гуантанамо? Ами всичките им лидери, заедно с акушерката, Борел, разните менистърки на отбраните им, разните плешиви канцлери и мумии на доживотен затвор в Гуантанамо! Присъда одобрена от всички хора на планетата!!! Техните безобразия свършиха... Фалираха вече и материално и морално!
  • 4 Дааааааам

    1 0 Отговор
    Тея си ходят сериозно. От снимката личи . . . Колко цивилизовано начи!
  • 5 въпросче

    1 0 Отговор
    Защо този каубой Блинкън се бута и меси навсякъде в политиката?
  • 6 розодендрон

    1 0 Отговор
    Гуантанамо не е ли в Куба? Ма да,ето какво казва чичко Гугъл:Затворът Гуантанамо е лагер за извънсъдебно задържане със сграда за разпити на САЩ ,който е разположен в залива Гуантанамо в Югоизточна та част на остров Куба.
  • 7 От страни

    0 0 Отговор
    Кво има да обсъждат - седи грей се и чакай рейса. Русняците го дават по китайска стратегия - заставяй врага да воюва там където не му е удобно. Та са пуснали укрите не да се бранят а да нападат и при всяко нападение ги млатят. По рано укрите си седеха в подготвените бункери и се бранеха при което повече загуби за нападащия. А сега русняците ги преработват при опити за атаки. Така че краварите могат да забравят за милиардите налети в Дуркаина.
  • 8 Танин

    0 0 Отговор
    Обсъдиха,къде по света да запалят пожар.