Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Октомври, 2022 13:49 3 666 21

Признанието, което Щайнмайер не направи в Киев

  • украйна-
  • щайнмайер-
  • русия-
  • германия-
  • франк-валтер щайнмайер-
  • газпром-
  • северен поток-
  • владимир путин

Той така и не призна допуснатите в миналото грешки

Признанието, което Щайнмайер не направи в Киев - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"Ще подкрепяме Украйна и в бъдеще - в икономически, политически и военен план", каза федералният президент Щайнмайер в Киев. И това бяха верните думи на вярното място. Това, че първоначално украинците не искаха да посрещнат федералния президент в страната си, не би трябвало да учудва никого. Тъй като бе желателно Щайнмайер да изрече и у дома, в Германия, верните думи, т.е. да прояви самокритика.

Необходимостта от признание

Да припомним: през април Щайнмайер каза, че като външен министър твърде дълго е държал на газопровода "Северен поток" и е сгрешил в оценката си за Путин. Държал? Сгрешил? Не би ли било по-честно да се каже: Аз, Франк-Валтер Щайнмайер, бях навремето шеф на канцеларията на Герхард Шрьодер и след това в продължение на години представлявах и отстоявах газовата политика на сегашния лобист на "Газпром"?

Като външен министър в две федерални правителство в продължение на години игнорирах предупрежденията на всички източноевропейски страни? Както и на много експерти по Русия? И след 2014-а година, след анексията на Крим и окупацията на Източна Украйна от страна на Русия продължавах да бъда за повече диалог с Москва и срещу по-тежките санкции и - това бе фатален сигнал спрямо Кремъл?

Грешки, допускани с години

Подобно признание би било знак, че най-накрая се проявява честност, би било знак към Социалдемократическата партия, към канцлера Олаф Шолц, към Ангела Меркел, а в крайна сметка и към всички германци. Трябва да имаме предвид, че не само в продължение на години германската икономика се развиваше съвсем добре покрай газовите сделки, но и мнозина подобно на външния министър Щайнмайер допуснаха основната грешка да приравняват някогашния Съветски съюз с Путинова Русия.

Правилното е: Украйна е самостоятелна държава и трябва да бъде подкрепяна, както изтъкна и Щайнмайер. Но ако иска наистина да бъде в крак с времето, не би трябвало да премълчава допуснатите в миналото грешки.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    58 2 Отговор
    Глупацит , които се самобичуват , че са глупаци.....!!!??? За да угодят , на украински глупаци.....!!!??? Не е истина , направо.....
  • 2 Хихихи..

    49 4 Отговор
    Германското племе е банда страхоръзльовци.Бяха до 1945,сега са Щатска Подлога.Мъкии..
  • 3 Теле

    39 1 Отговор
    Да благодари на путин, че не е последното признание, а сега да брои 38 милиарда че трабват на зелето
  • 4 СССРБарета

    48 3 Отговор
    Германия е една тоталитарна държава намираща се в орбитата на американския тоталитаризъм! Да забраняваш на хората да харесват руската военна операция, руският президент и руските символи и да ги заплашваш с глоби няма нищо общо с демокрацията!
  • 5 Българин

    37 3 Отговор
    Признанието, което Щайнмайер не направи в Киев...че със Зеленски са си сменяли памперсите в бомбоубежището докато Руската мечка ги засипваше с ракети ли?
  • 6 Ротшилд

    10 3 Отговор
    Как ми повтаря думите като папагал.
  • 7 Реално

    45 2 Отговор
    Нелепо е да се твърди, че взаимоизгодната търговия с Русия е грешка. Грешка са санкциите и терористичния акт на Байдън с взривяването на газопроводите... Сега германците ще разберат какво е зависимост...от "приятеля" САЩ!
  • 8 Загрижен

    23 2 Отговор
    Явно че е бил яко притиснат до стената. Един от малцината неуспяващи да защитят собственото си мнение докрай. Жалко.
  • 9 АРЕС

    34 1 Отговор
    Дойче сер.... ха,ха,ха.Жалки американски подлоги,вашата ЛГБТ нация приключи.
  • 10 американски факти

    35 0 Отговор
    Няма такова едностранчиво показване на "ФАКТИ" - Що не си напишете украински факти или американски факти - всичките ви "ФАКТИ" са едностранчиви и никога, ама никога не показват и друга гледна точка - няколко примера - руснаците си обстрелват запорожката аец, която е под техен контрол, руснаците си унищожиха газапроводите до Германия щото са толкова глупави, руснаците си взривиха Керченския мост, който бе тяхната гордост. До преди да почне войната ви предпочитах, но вече сте една подлога и нямате нищо общо със журналистиката.

    Коментиран от #12

  • 11 Малийййй,

    29 0 Отговор
    Напред Щайнмайер към изпълнение на новите инструкции на големия брат от зад океана, дори ако това срива Германия. Сребърните може и да са повече от тридесет.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Цензура

    28 0 Отговор
    Трийте всичко,което се пише добро за Русия, тя истината все някога ще излезе наяве!
  • 15 9689

    11 0 Отговор
    Този какво работи......
  • 16 Не разбирам

    27 1 Отговор
    Защо само украинците, а не и палестинците, сирийците, йеменците?!
    Нали е те са в същото положение като в Украйна!!!
  • 17 вършец

    12 0 Отговор
    Нали сте чели за Вилхем завоевателя който е разбил Римската империя. Та той е германец. Нали сте чували че западна Украйна са спасилите се от газовите камери и намерили убежище в ...... а сега ...... се спасяват на Черноморието ни. Чували ли сте за река Рейн. А тази дума има ли нещо общо с думата ев...рей. ........ Как беше "ние сме горди европейци и нато ни пази"
  • 18 сноу

    15 0 Отговор
    Зелето е тъпкано с краварски помияри които за къшейче бело са готови да напишат и на баба си поменика..
  • 19 От всичко написано най много 5 думи са

    12 0 Отговор
    Казани от Щайнмаер, всичко друго е свободно съчинение от негово име!! Всичко е Преразказ от DW!! Маниполатори и Лъжци!! Валтер не би казал никога подобно нещо, Съчинения в стил DW и Гьобелс!!
  • 20 Какви са тези глупости?

    3 0 Отговор
    Щайнмайер да си признаел " допуснатите в миналото грешки". Deutsche Welle, смехотворно е точно вие да искате, федералният президент, едва ли не да си посипя главата с пепел. Това да не е някой недисциплиниран ученик, който трябва да бъде наказан. И не се изявявайте като последна инстанция, кое е правилно и кое не. Има ли друг политик през последните десетилетия, който преминава успешно през коридорите на властта, от шеф на канцеларията на Герхард Шрьодер, през външен министър в две федерални правителствана до федерален президент днес. Успехът му идва от балансираната политика, която провежда независимо дали Шрьодер или Меркел е начело на държавата. Той е Модератор в политиката, това което липсва на много политици в момента.
  • 21 политика за господарите

    1 0 Отговор
    И какво е сгрешил Щайнмайер? Че е осигурил на Германия десетки години евтин газ от Русия? Ако бяха внасяли тези количества от САЩ, колко милиарда щяха да са загубили за 10 години, например? Газа е търговска стока! Като искаш - внасяй, като не искаш - не внасяй. Може и на въглища....
Новини по държави: