Last news in Fakti

28 Октомври, 2022 11:30 2 792 154

"Известия": Русия се опитва да формира нов, честен, базиран на правото и справедливостта световен ред

  • русия-
  • валдай-
  • владимир путин

Путин заяви, че Русия няма намерение да стане нов хегемон, не иска глобална власт - тя отстоява правото си да се развива свободно, изтъква "Росийская газета"

"Известия": Русия се опитва да формира нов, честен, базиран на правото и справедливостта световен ред - 1
Снимка: БГНЕС

Вчерашното слово на руския лидер Владимир Путин пред дискусионния клуб "Валдай" фактически е заявка на Русия за участие във формирането на нов, честен, базиран на правото и справедливостта световен ред, заявява пред руския в. "Известия" Константин Косачов, зам.-председател на горната парламентарна камара.

В риториката на Путин относно Запада липсва агресивен компонент, затова пък има елементи на разочарование, съжаление и осъждане, пише в същия брой политологът Тамара Гузенкова. По думите ѝ в този контекст "специалната военна операция" на Москва в Украйна "има вид на наложена по принуда реакция на предизвикателствата, произтичащи от антируската политика на Запада".

Путин заяви, че Русия няма намерение да стане нов хегемон, не иска глобална власт - тя отстоява правото си да се развива свободно, изтъква "Росийская газета". Държавният глава отбеляза погрешната политика на Запада, насочена "наникъде", добавя московският официоз.

Днешната ситуация в Украйна, подчерта вчера Путин, също е дело не на Русия, а на Запада, пише руското издание "Труд".

"Президентът на Русия изглежда е съгласен, че неговата война ще се води с целия свят", резюмира "Комерсант". Според вестника впрочем Путин "е съгласен да влезе в историята като някой друг, но не и като човека, натиснал червеното копче" за ядрена атака.

Снимка: БГНЕС

Осем месеца след като нападна Украйна, Путин се опита да обясни действията си, но през цялото време заклеймяваше Запада и Украйна с традиционните клишета от своята пропаганда, пише киевското издание "Кореспондент".

"Руският диктатор призна загубите от войната, която сам започна, но по думите му и тези загуби са били направени в името на благото на Русия и на нейното бъдеще", посочва вестникът. Ползата според него е, че руската икономика и бизнесът, зависещи по-рано от западните партньори на Москва, сега ще трябва да се научат да работят самостоятелно. А западните компании, твърди той, мечтаят да се върнат в страната, която напуснаха в знак на протест срещу войната.

Реалността обаче е, че за осемте месеца след нашествието твърде големи международни компании се изтеглиха от Русия, БВП на страната се срина и скочи инфлацията. Централната банка наложи ограничения и призова за подготовка към преустройство на икономиката.

Същевременно Путин отказа публично да признае, че военната мощ на Украйна е била подценена, при все че се канеше "за три дни да превземе Киев", напомня "Кореспондент". Той отказваше да признае и "стремителното отстъпление на руската армия от Харковска област и очакваното настъпление на украинските военни срещу Херсон". Голяма част от територията на Херсонска област вече е върната под украински контрол, изтъква списанието.

Путин заяви, че не вижда никакъв политически смисъл в ядрен удар по Украйна. Руският диктатор твърди, че Русия уж "никога не е говорила за употреба на ядрени оръжия", а той винаги само е реагирал на думите на западни политици. Всъщност обаче Путин неведнъж е заплашвал преди с използване на ядрени оръжия, говорейки за войната с Украйна. Освен това той постави ядрените сили на Русия в специален режим, припомня украинското онлайн издание "Цензор".

Путин каза, че бойните загуби на украинските въоръжени сили надхвърлят на моменти седем до десет пъти тези на Русия и добави, че на украинските лидери "никак не им е жал за хората". Но по данни на украинския Генерален щаб общите загуби на руската окупационна армия от началото на войната достигат 69 220 души, пише украинският портал "Обозревател".

Владимир Путин все така отхвърля идеята за суверенитет на Украйна, поради което е невъзможно да започнат сериозни преговори за спиране на войната. Това се казва в доклад на вашингтонския Институт за изследване на войната, посочва на сайта си украинската телевизия ТСН.

"След анализ на словото на руския диктатор пред "Валдай" експерти на Института стигнаха до извода, че Путин все още цели да унищожи украинската държава и да изличи понятието украински народ. Това показват по-специално постоянните му твърдения, че Украйна и Русия са единен народ, разделен на различни държави от историческите обстоятелства", се казва в публикацията.

"Тези изявления, съчетани с много от действията на Русия, трябва да предизвикат сериозни размисли по въпроса, че войната на Русия срещу Украйна представлява геноцид, тъй като геноцидът се определя юридически като действия, извършени с намерение да бъде унищожена, изцяло или частично, дадена национална, етническа, расова или религиозна група", съобщава Институтът за изследване на войната, цитиран от ТСН.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Солей

    53 53 Отговор
    Ахахахахаха. Все едно през 40та Хитлер да беше излязал да заяви, че се опитва да направи същото. Зееееет.

    Коментиран от #130, #138

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иван

    57 32 Отговор
    Путин заяви, че не вижда никакъв политически смисъл в ядрен удар по Украйна.
    Така е всички бомби са за САЩ.

    Коментиран от #120

  • 6 АУУУУУ

    47 36 Отговор
    Щом в Русия го казват....значи е истина......Рашистите никога не лъжат 🤡🤡🤡🤡🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 7 Еманация на правото и справедливостта

    42 10 Отговор
    То щото е много справедливо да отравяш или да скалъпваш обвинения на неудобните ти ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 свършекът

    43 40 Отговор
    Разпадът на Русия е неизбежен .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Джо Славянина

    55 33 Отговор
    Новия световен ред идва с пълна сила, независимо дали се харесва на западщият колониялен Запад.
    Колонизаторите с кръв и насилие налагаха своя ред по цял свят, но вече са от губещата страна!

    Коментиран от #110, #127

  • 14 Яница

    40 48 Отговор
    Путлер трябва да бъде спрян беэ эначение от средствата!!! Миэерен страхлив и подъл гриэач - иэчерпаха му се и жокерите эа провала във войната!!! Иэолация и обявяване на Р Ф эа терористична държава!!!
  • 15 империя на злото

    40 41 Отговор
    Превърнал е държавата си в сметище , но иска така да устройва и света..

    Никой не иска руския модел- лъжа, корупция ,беззаконие , кражби и поквара.

    Коментиран от #25, #27

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Индиго

    34 41 Отговор
    Терористичната държава Русия се опитва да направи нов световен ред основан на тероризма и убиването на хора на изтезания на хора и на разрушаването на къщите на хората за да нямат подслон през зимата и за да им е студено , в новият русийски световен ред ще се гледа на хората да им е гадно и да им е зле а също и да живеят в кочина подобно на русийската кочина

    Коментиран от #32

  • 18 Голем смех

    30 33 Отговор
    Световен ред по рашистки? Това ще да е някаква страшна пародия. Да не се спазват никакви договори и международни отношения. Вероятно, Путлер така вижда края на света.

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Путин

    18 15 Отговор
    Който оказва съпротива на ултиматуите ми, Запада е виновен!!!
  • 21 Геостратег

    24 24 Отговор

    До коментар #16 от "Сашо":

    "Политиката на България се диктува от Козяк, ние е сме колония на САЩ." Хихихи. От личен избраник на Решетников, през издигнат от руската БСП, до "Крим е руски, какъв да е" всичко показва, че Радев, който в момента ни управлява, е "контролиран от САЩ". А пък Путин е най-красивия мъж в Русия.

    Коментиран от #134

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Псевдоним

    28 5 Отговор
    Не само Русия, а и много други държави се стремят към същото.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 стоян георгиев

    18 30 Отговор
    Путин изпада в пълно отчаяние.затова и лъжите му стават толкова неадекватни.съсипа тотално Русия ,а се опитва да го изкара грандиозен успех.държавата му е изолирана,икономиката съсипана,населението бяга от Русия,на фронта му избиват армията,но за него тва са успехи и за малките му проблеми не е виновен той а лошия запад.хахахахахахаха

    Коментиран от #36

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 9 Отговор
    А бе забелезал съм, че тия антициклони, дето само дъждове и бури носят, все от Запад идват...

    Коментиран от #51

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Събуди се

    15 6 Отговор

    До коментар #17 от "Индиго":

    Знаеш ли вообще значението на думата ТЕРОРИЗЪМ ?
    Или пишеш по инерция ?
  • 33 Хаха

    14 7 Отговор
    Правов ред с разстрели и то световен. Я стига си бълвал идиотщини. Да си император го разбирам, но да приказваш като наш Бойко небивалици не го разбирам. Седнете си на задниците и Руснаци и Американци, че китайчето ще ви схруска!
  • 34 Хахахах ахаха хаха ахаха

    15 9 Отговор
    Теористи и убийците, наглите империалисти тъпчещи народите и завладяли колко много земи, едни от най-корумпираните диваци, ще правят ново право? Феномен.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 А бе

    12 4 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    ти в кой свят живееш?

    Коментиран от #77

  • 37 Машала

    16 25 Отговор
    40 милиона украинци заявяват, че не са руснаци, а чичко Путин не го проумява! Ей голям тъпотия е тоя Путлер.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Филип Ейджи

    22 6 Отговор
    Точно охарактеризира грабителската същност на западната цивилизация!
  • 41 БСП на Бунището

    13 21 Отговор
    Гнусен убиец и Престъпник!!!!200 хиляди невинни Руснаци и Украинци се разделиха с живота си в 21 век заради този Психопат....Хиляди деца са сираци...Хиляди жени ще живеят сами ....Няма Прошка....Няма Милост за престъпните руски Психопати!!!!

    Коментиран от #56

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Отвратен

    11 17 Отговор
    Путин , малкия Хитлер ! право и справедливост !?
  • 44 путин = пътник

    11 14 Отговор
    Путин проговори със сини ръце и изпъкнали вени! Животът не е дълъг!
  • 45 Наблюдател

    9 15 Отговор
    В Русия нито има справедливост ,нито равноправие .

    Само разгледайте на Матвиенко сина какво прави, с какво се занимава. Всеизвестен кокаинов наркоман. Само недвижимата собственост на негово име надхвърля 8 пъти всички доходи на майка му за целия и живот
  • 46 Пешо

    20 9 Отговор
    Пълни глъпости , като анализ.Ясна е какво целят , Фащ и ЕС.Трябва да се въвлекат колкото се може повече хора да загинат.Насаждане на омраза и враждебност между хората в Европа. Фащ си постигат интереса да подчинят Европа и ако може да заграбят нещо.Начело са миротворци те от Нато /Фащ/.
    Пренесете си войната в Америка.
  • 47 Бесен- _Язовец

    12 9 Отговор
    Петоколонниците не искат справедливост те искат да са роби на джендарите и да умрат от глад, студ, война в името на господарите си.
  • 48 Варяг

    12 9 Отговор
    ЕС и САЩ са семитски слуги каксани и с изменен пол.

    Коментиран от #54

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Дневниците на джуджето

    11 16 Отговор
    Путинът няма връзка с реалността! Станал е жертва на собствената си пропаганда.... очевидно е, че проблемът е медицински.

    Коментиран от #55

  • 51 БАЙ Х@ЙМАНЕ

    9 15 Отговор

    До коментар #30 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Аз пък съм забелязал , че от Изток нищо добро не е дошло ...
  • 52 !!!?

    15 7 Отговор
    "нов, честен, базиран на правото и справедливостта световен ред" !!!?

  • 53 Нищо такова

    10 17 Отговор
    Русия само се опитва да заблуди света.....Ама гърмян заек два пъти на един и същ номер не се хваща
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бесен- _Язовец

    16 6 Отговор

    До коментар #41 от "БСП на Бунището":

    Убиеца е дядката Джоузеф, той обаче умира и с него соросоидния свят! Петоколонниците оставате на сухо без финанси
  • 57 Симо

    26 9 Отговор
    От начало статията започва с реален анализ, казване на истината за конфликта и произлизащите от това констатации. После Оля явно се сеща за какво и плащат и рязко променя реториката и завърта познатата плоча. Истината е че Русия се бори за справедливост: Отстоява правото си да се развива свободно!!!! Нещо което искат и Куба, Венецуела, Сирия, Северна Корея, Либия, Афганистан, Ирак, Иран, ..... страни НЕсъгласни с подтисническият подход на УСА и отстояване на правото си на свободно съществуване и развитие. Така че Путин не е сам, колкото и да им се иска на западните пирати да е така.

    Коментиран от #79, #116

  • 58 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    6 12 Отговор
    И моите ДС - КГБ олигарси и политици при Путя . Досвидание безграбначни твари.
  • 59 Пешо от блока

    9 12 Отговор
    Страната, в която няма правов ред и справедливост иска да наложи такъв на цял свят! Тия в Кремъл какво пият? Развеселиха ме с тая статия.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Новия световен ред

    12 5 Отговор
    Ще стане. Процесът вече е в ход и няма връщане назад
  • 63 Повярвахме им

    9 16 Отговор
    Тези убийци изнасилвачи на деца мародери искали нов световен ред
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Глей ся

    7 10 Отговор
    Нов световен ред, роден в дърта глАва, налаган с ръждясали танкове. Аре, нема нужда. Гледайте си там кочината. фашисти ниедни. Преди вас оня, дето искаше нов световен ред и тръгна да напада свърши много зле.
  • 66 Бесен - _Язовец

    6 4 Отговор
    Отивам в Украйна с оръжие в ръка да се боря за новият световен ред!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Лъжата

    8 11 Отговор
    Лъжата винаги е била водеща съветско-руска политика за слепи и глухи.Най-страшният терорист на 21 век бил миролюбец.Да чуе собствените си приказки преди,ама кой ли смее да му ги пусне,нали ще се окаже без глава

    Коментиран от #128

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Истината

    8 13 Отговор
    Миналият век друг луд фюрер мечтаеш да НОВ СВЕТОВЕН РЕД и за Хилядолетие райх. Днес за нов световен ред и да Руски свят мечтае психопата Путин и обхванатата му от мания за величие нация. И те ще св ршат така, както свършиха Хитлер и нацистка Германия!
  • 72 При такива статии се включват

    20 5 Отговор
    поръчковите евроатлантичета. Ако ги поразпита човек за историята и същността на проблема, са клъгла нула. Повтарят простовато и нападателно към Путин това, което са им поръчали господарите. Русия воюва на своя територия.
    Патологичната (д)русофобия води до психични отклонения.

    Коментиран от #86, #94

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Живoтнoвъд

    5 13 Отговор

    До коментар #69 от "Бесен- _Язовец":

    Bакcиниpaм pycoфили за бяc c yкpaинска вakcина. Гарантирани резултати. За проруски бopcyци безплатно!
  • 75 Обърни се към букмейкър

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    и си заложи имуществото на това ! Ама цялото - трите чифта маратонки и телефона !

    Коментиран от #107

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #36 от "А бе":

    Кое дето съм писал не е верно?
  • 78 Пьотр Чаадаев

    8 11 Отговор
    „Бог е създал руския народ, за да покаже на другите народи как не бива да се живее… Руското население никога не е имало самосъзнание. Няма и днес. Пък не му и трябва. Населението на Русия, както и самата Русия, съществуват само като урок за света…”
  • 79 опълченец

    6 12 Отговор

    До коментар #57 от "Симо":

    Брат, невероятни партньори на Путин си изброил. Паднах от смях. Пропуснал си Иран и Никарагуа.

    Коментиран от #97

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 един

    3 6 Отговор
    Тоз всеки ден взе да изнася лекции по телевизора,да не са го назначили за лектор!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Маркиз Астолф дьо Кюстин

    6 8 Отговор
    “Там /в Русия / нищо не е ставало и не е плод на историческо развитие. Там всичко става по волята един самодържец. Лицемерие цари от низините, от последния мужик , до върха на управлението, имитация на европейска култура и ценности . По една единствена причина – честолюбие и ненавист към Европа. С една единствена цел– да станат могъща нация, да завладеят света.
  • 84 смешно е да

    19 3 Отговор

    До коментар #70 от "Зиг хайл":

    сравняваш Путин с Хитлер. А зеленчука къде е? Пиши за него - какъв МОГЪЩ държавник е и как води "самостоятелна" и "мъдра" политика". Защо все путин ти е в устата? От страх или респект?
    Украйна беше прелъстена, а сега ще е изоставена ....Тежко му на народа.

    САЩ с никой не може да бъде приятел. Зеленски да му мисли. ЕС СЪЩО.
    На Запад интересът към подкрепата на Украйна намалява заради собствените му икономически проблеми. Крайнодесните партии набират популярност в Европа, а в САЩ много американци се противопоставят на допълнителната помощ за Киев, пише американският вестник The Washington Post.

    Коментиран от #88

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 опълченец

    2 9 Отговор

    До коментар #72 от "При такива статии се включват":

    А патологичната русофилия до какво води?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Шизофренията води до последствия

    7 9 Отговор
    Русия поколения напред няма да може да изтрие черното петно оставено от путин върху народ и държава.
  • 90 Франсис Фукуяма

    5 9 Отговор
    Изглежда, че някои страни не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Мисля, че Русия е класически случай. По някакъв начин тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над други народи около тях. Това е било вярно за Русия от XIX век и си остава вярно за путинова Русия.

    Единственият начин да се противопоставим на това е класическата геополитика. Ние няма да успеем да ги спрем, ако от наша страна няма достатъно силно противодействие.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Истината

    8 11 Отговор
    Всички мечти за величието на Русия винаги завършват с купони за хляб!
  • 93 Днешна Русия е грешен експеримент

    7 8 Отговор
    В риториката на Путин относно Запада липсва агресивен компонент, затова пък има елементи на разочарование, съжаление и осъждане на Запада, НО най голямата грешка на Путин е че не отхвърля, а продължава да поддържа направената преди 105 години грешка на Историята, с преврата на комунистическите диктатори, противопоставяйки се със своята идеология на целия развит и цивилизован свят и довели руския народ до плачевната съдба на войни, изостаналост , бедност и мизерия, вместо със своите природни залежи и ресурси, Русия да е днес една от най богатите и развити държави в Света...!!!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Симо

    6 0 Отговор

    До коментар #79 от "опълченец":

    Брат, нищо не си разбрал от това което съм написал. НО не се сърди, IQ-то или го имаш или го нямаш, не зависи от индивида. Природно е!

    Коментиран от #103

  • 98 Истината

    7 11 Отговор
    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!
  • 99 Правилно

    5 7 Отговор
    Те не са в състояние да осигурят справедливост на собствените си граждани..ще раздават правосъдие навънка

    В Кремъл не разбират ли че колкото повече еволюират причините за инвазията толкова по несъстоятелни стават твърденията им
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Пеци

    7 7 Отговор
    Всичко друго ,но не и честен свят могат организират рашистите.С убийства, разрушени и ограбени градове напред към руския свят с еднолично беZправто управление.
    Благодаря, но не искам този руски свят

    Коментиран от #142

  • 102 Генерал Де Гол

    8 10 Отговор
    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние."

    Коментиран от #113

  • 103 опълченец

    2 1 Отговор

    До коментар #97 от "Симо":

    Така е, мен природата тежко ме наказа :-)
  • 104 наемниците са в русия

    5 6 Отговор

    До коментар #35 от "Ксаниба":

    в украйна са доброволци, стига троли ватняко.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 много е напреднала болеста му.

    3 4 Отговор
    "Президентът на Русия изглежда е съгласен, че неговата война ще се води с целия свят", резюмира "Комерсант".
  • 107 Баууууу

    5 3 Отговор

    До коментар #75 от "Обърни се към букмейкър":

    Ти след като си сигурен, ,че Русия ще спечели. защо не заложиш твоето, ама ЦЯЛОТО?!?
  • 108 Истината

    6 9 Отговор
    Психопата Путин и руските зомбита започнаха войната за да поправят "най-голямата геостратегическа катастрофа на 20 век" а именно разпадането на СССР. И вече започнаха да получават СССР. Изолация, дефицит, задълбочаваща се технологическа изостаналост, хиляди ГРУЗ 200, репресии срещу противниците на войната..... И накрая путинова Русия ще свърши така, както свърши СССР!
  • 109 ВърлПутинист

    2 5 Отговор
    хахаха. как ? като стреля с ракети по жилищни квартали ли ???
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Биби Кинг

    3 6 Отговор
    Бат Горби почива спокойно у трапо, бацо Пуцю се оказа по голем гробарин на Росиюшка од него!
  • 112 Наблюдател

    6 8 Отговор
    Над 100 години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. В момента този негодник е Путин, руснаците обичат да ги лъже, че са народ с историческа мисия, че са велики и че са обкръжени от врагове, които не искат да им позволят да спасяват света за пореден път.
  • 113 Статистика

    7 5 Отговор

    До коментар #102 от "Генерал Де Гол":

    щастливите руснаци биле Живеещите на Запад !!!
  • 114 Констатирал

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Чувството за поражение при руснаците все по вече се засилва!
  • 115 джуджето страхливец война ще води,

    5 8 Отговор
    марш в бункера лалугер страхлив, война води Зеленски. далече си от истината боклукгрузински.
  • 116 опълченец

    6 5 Отговор

    До коментар #57 от "Симо":

    Симо, я ми обясни на мен (все пак IQто ми е нисичко), как е възможно да обвиняваш САЩ, че са организирали преврат в Украйна и в същото време, 80% от правителствата, които те подкрепят, да са дошли с преврат на власт?

    Коментиран от #123, #125

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Наблюдател

    8 7 Отговор
    Невъзможно е да се съчетае Русия и понятия като "нов, честен, право и справедливост". Това е ОКСИМОРОН!
  • 119 Малко му остава на Путлер, тик так,

    7 7 Отговор
    времето му изтича, една малка грешка и изчезва, предупреден е от алианса, няма да може да се спаси, ще го отвеят.
  • 120 Запознат

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Не вижда смисъл, защото само за кратко време Русия ще стъклено езеро!

    Коментиран от #140

  • 121 ...

    4 7 Отговор
    Демонтаж на всички паметници на съветската армия в България. Преименуване на храм Ал. Невски, преименуване на столичните улици с имена на руснаци-български врагове. Време е да се отървем от мракобесните руски символи в българските градове...

    Коментиран от #126

  • 122 Ха,ха

    2 2 Отговор
    Ама разбира се, че е "честно и справедливо" да нахлуеш в чужда държава и да убиваш невинни жени и деца. Но всеки рано или късно си получава заслуженото.
  • 123 защо се обяснявяш на русороби

    4 3 Отговор

    До коментар #116 от "опълченец":

    няма да те разберат, там ай кюто липсва сутрин става и казва ленин, вечер ляга пак с ленин кой ви написа азбуката ленин, кой ви направи хора ленин, то ленин им е баща майка сестра брат жена, страшна болест.
  • 124 Може би

    5 3 Отговор
    вече са отзовали двойниците му поради твърде елементарното им "програмирано" поведение в архаичен стил на някогашния СССР ."Оригиналът" се усети,че света отдавна се е променил и хората не искат войната му.
  • 125 Дааааааа

    0 0 Отговор

    До коментар #116 от "опълченец":

    Непосилна задача сте му поставили!
  • 126 Перник

    5 0 Отговор

    До коментар #121 от "...":

    В Перник има улица,, Ленински проспект " ...

    Коментиран от #147

  • 127 Володя Задняка

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Джо Славянина":

    До Джо Славянина....Що бе Славянино,Русия с маслинови клонки ли налага "новия ред" в Украйна,а?С терор нов ред не се налага.Само се срутват имерии....На злото!

    Коментиран от #143

  • 128 гооооост

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "Лъжата":

    за истината
    стига само 1един
    за лъжата трябват
    най малко 2ма
    просо мисли по въпроса
  • 129 Перко

    5 5 Отговор
    Е точно па русия ли ще налага световен ред ?! Правото си го тълкуват ,както им изнася ,а думата ,, справедливост" им е абсолютно напонятна.
  • 130 Браво скъпа,

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Солей":

    първа си. Ще има бонус от дядо сорос.

    Коментиран от #137

  • 131 Ротшилд

    1 1 Отговор
    Няма да го бъде това.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 1111111

    7 5 Отговор
    Човека е прав, но сатанистите от сащ са готови да покрият европа с кръв, преди да се свият в своята черупка, което неминуемо ще стане.
  • 134 Ако го сравнявал

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Геостратег":

    с деменциалния си господар, Памперсман, си напълно прав.
  • 135 Керът

    7 3 Отговор
    "Луд е този, който твърди, че Русия ще нападне Украйна"...

    Най-безаналоговите лъжци във вселената!
  • 136 САЩ 🇺🇸🇺🇸🇺🇸

    7 3 Отговор
    С $9000 месечно много съм се притеснил от руския световен ред! Ще си построя въшна тоалетна, ще сложа 2 матрьошки в двора и като дойдат след 200 века да ни нападнат ще объркат пра-пра внуцита ми с техни хора!
  • 137 Керът

    2 1 Отговор

    До коментар #130 от "Браво скъпа,":

    Аааа, латентния голубчик, що не каза, че си на смяна?

    Хахахахахаха

    Коментиран от #145

  • 138 Полковник

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Солей":

    Взе ми го от устата. Чичко Шикългрубер истински е вярвал, че формира "... нов, честен, базиран на правото и справедливостта световен ред ..." , който е нарушен след Първата световна война. Започнал е точно така формулирана - "ограничена военна операция" за защита на погазените права на немскоезичното население и събирането му в исконните германски земи. Следва аншлуса / без фалшиф референдум / на Австрия. и... войната. Е, по какво Пухлер се различава ?
  • 139 Хаха

    2 1 Отговор
    Развивайте се свободно, без да трепете хора, сеш се?
  • 140 гооооост

    2 2 Отговор

    До коментар #120 от "Запознат":

    а ние ще вървим
    и ще си светим
    в зелена светлина
  • 141 ИНЖ

    5 4 Отговор
    Да бе! Разрушават живота на толкова невинни хора! РФ действително е терористична държава.
  • 142 Дааааааам

    5 5 Отговор

    До коментар #101 от "Пеци":

    Всички вие, платени евроатлантичета, явно бленувате за света, обещан ви от давоския сатанист Швааб, където нищо няма да притежавате, но ще бъдете щаСливи. Мечтаете да бъдете роби, затваряни по хрумване на изперкалия "елит", да ви набождат с всякакви експериментални отрови, да ви тъпчат с химии и насекоми, както бленува другевгеник, сатанист билГей, и др., подобни " благоденствия". Доста съмнително за психичното ви здраве.

    Коментиран от #144, #150

  • 143 То и

    3 1 Отговор

    До коментар #127 от "Володя Задняка":

    Бисмарк, и Гарибалди са обединили земите си в една държава, но на никого не му идва на ум да ги нарича узурпатори, а ги наричат национални герои.
  • 144 ...

    1 1 Отговор

    До коментар #142 от "Дааааааам":

    Що се посетиш психиатър, за да ти изпише нещо подходящо...

    Коментиран от #146

  • 145 Хахахахахахахахахахаааааа

    3 0 Отговор

    До коментар #137 от "Керът":

    Ти ли си другото същество от двойката. За честта на любимото, а? Е браво, любовта изисква жертви. Може би сте семейство? Сега това е толкова съвременно и прогресивно. Браво. А блага ракия ще има ли? Да не сте обрали каймака по - рани? Нищо, нормално е. Живеем в демУкрация все пак.
  • 146 Тебе така

    1 1 Отговор

    До коментар #144 от "...":

    ли те пратиха? И какво, помага ли ти лечението? Надявам се персоналът да се отнася добре с тебе. Все пак не съди по себе си за другуте.
  • 147 ...

    3 1 Отговор

    До коментар #126 от "Перник":

    Те винкелите са партийци още... Има и още: Димитровград и Благоевград. Чехите и поляците и месец не биха го изтрали това след падането на комунизма. Ама българският реонан бавно загрява и 30 години не можа да стопли защо е беден и защо младите бягат, а старите мрат без време. Руснаците, с техния комунизъм, ни причиниха такова зло, равно на турското робство...
  • 148 Нострадамус от Злокучене

    6 3 Отговор
    Така наречената "реч" на Плешивият Бункерен Плъх,освен традиционната кремълска демагогия,определено беше доста умерена по отношение на Запада,като явно се прави някакъв опит за нормализиране на отношенията.Няма как да стане след осем месеца агресия срещу суверенна държава и непрестанна агресивна пропаганда и заплахи,включително с ядрени оръжия срещу същият този Запад.Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина я очаква единствено военно поражение и икономически крах,които ще пометат режима на Жужето.
  • 149 Путинче

    6 3 Отговор
    Русия и да иска няма как да е световен хегемон. Тя отдавна икономическо джудже с икономика по слаба от Италия. Сега се видя че е и второстепенна военна сила а след войната която започна ще е и второстепенна политическа сила и никой няма я приема така както преди. Вовата нанесе страхотен удар на Русия от който няма да може да се възстанови. Доведе до разширяването на НАТО до границите си, създаде си вековен враг в лицето на Украйна която и да не влезе в НАТО ще е винаги против Русия. Срина икономиката си и бъдещите милиарди приходи от продажби на газ за Европа. Изобщо единственото което постигна е че добави още територии към и без това огромната територия на Русия. Но дори това не е сигурно още.
  • 150 Пеци

    3 3 Отговор

    До коментар #142 от "Дааааааам":

    Забрави и да напишеш как пръскаха с Ковид вируси със самолети.Типично русоробско мислене.
    25 г.имах "щастието" да живея в развития социализъм на бай Тошо, копирал съветския уродлив комунизм.25г.живях с ограда с бодлива тел, с която беше опасана границата на България. Сега свободно обикалям света. Определено свободния начин на живот по ми харесва.
    Русороби отивате в руския свят ,там се нуждаят от свежо месо.

    Коментиран от #153

  • 151 Мдааа Дааа ...

    1 2 Отговор
    Проблема въобще не е 0крайна, 0крайна е една територия за изтребване на пушечното месо заповядано от байизкукуригал...
    Войната е между запада и Русия... там трябва да има преговори, които трябва да решат МИР или КРАЙ НА СВЕТА... а за да има МИР байизкукуригал трябва да приеме условията на Путин... а именно да си прибере играчките около оградата на мечката и да спре да я при0пикава!!!
    Колко е простичко, нали!!!!

    Коментиран от #154

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Бананов демократ

    0 1 Отговор

    До коментар #150 от "Пеци":

    Обикаляй света, може и да разбереш нещо. Важното е че банани има...
  • 154 ......

    0 0 Отговор

    До коментар #151 от "Мдааа Дааа ...":

    "0крайна е една територия за изтребване на пушечното месо" Кой го "изтребва", или това не е важно?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания