Last news in Fakti

24 Юли, 2013 15:25 1 114 0

Съдят кмета на Сан Диего за сексуален тормоз

  • сан диего-
  • сащ-
  • кмет-
  • скесуален тормоз-
  • съд-
  • обвинения

Бивш служител от изборния щаб на кметът на Сан Диего- Боб Филнар, стана втората жена, която публично  го обвини в сексуален тормоз, съобщава Си Ен Ен.


Лара Финк, която е работила като заместник-ръководител на кампанията на Филнар през 2005 г.  заяви, че  се е случвало по време на публични събития, настоящият кмет да я опипва по задните части. Към момента тя ръководи  няколко политически консултантски фирми като заяви, че до този момент не е говорила по проблема пред обществеността, тъй като се е опитвала да изгради собствена кариера. Финк обаче решила да сподели историята си след като в понеделник бившият говорител на кмета- Ирене Маккормак Джаксън, го обвини в сексуален тормоз.

Джаксън заяви, че кметът се е държал изключително непочтително към жените в екипа си, като често се е случвало да ги злепоставя с неприлични коментари или да се опитва да ги опипва. Тя напуска работата си след като се убеждава, че Филнар няма как да промени поведението си. По нейни думи кметът многократно е отправял сексуални намеци към нея, като дори е имало случаи, в които се е опитвал да и заповяда да идва на работа без бельо.

Последвалото обвинение на Лора Финк беше подкрепено с приложен текст от имейл на пострадалата, в който тя иска извинение от кмета за поведението му спрямо нея. В крайна сметка той се е извинил, макар и да настоявал, че няма идея за какво тя му е сърдита.

Кметът на Сан Диего беше атакуван от множество обвинения за сексуален тормоз от бивши негови служителки през последните няколко седмици. Нито една от тях обаче не се осмели да се яви пред съда, преди това да направи Ирене Джаксън. Нейният адвокат-  Глория Олред вече официално призова Филнар да подаде оставката си от кметския пост, вследствие на непристойното си поведение.

В изявление публикувано в понеделник, Филнър заяви, че е дълбоко оскърбен от отправените срещу него обвинения, но и, че е твърдо решен да продължи службата си в услуга на гражданите на Сан Диего.  70- годишният кмет призна, че може би е обидил без да иска част от жените, с които е работил, но и изрази сигурността си, че ако всички факти по обвиненията бъдат представени правилно, той би трябвало да бъде оправдан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА