Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 12:29 1 302 24

Поскъпването на живота във Великобритания може да намали подкрепата за санкции срещу Русия

  • русия-
  • великобритания-
  • санкции-
  • поскъпване-
  • живот

Наблюдава се голяма промяна в нагласите от март насам, след като цените на енергията се удвоиха

Поскъпването на живота във Великобритания може да намали подкрепата за санкции срещу Русия - 1
Източник: Shutterstock

Скай нюз публикува проучване, според което кризата с поскъпването на живота във Великобритания може да доведе до намаляване на подкрепата за налагане на санкции на Русия. Наблюдава се голяма промяна в нагласите от март насам, след като цените на енергията се удвоиха, а сметките набъбнаха неимоверно, предаде БНР.

Подкрепата за санкции срещу Русия остава висока , но тя може да спадне, ако кризата с поскъпването на живота се задълбочи, показва проучването на агенция Ipsos.

70% от анкетираните британци подкрепят налагането на санкции на Русия за нахлуването ѝ в Украйна, но само 41% от тях са заявили, че ще продължат да ги подкрепят, ако енергийните сметки продължават да се увеличават. Това е значителен спад от март насам, когато 73% бяха готови да "преглътнат" увеличението на енергийните сметки.

Сметките оттогава са удвоиха, като домакинствата трябва да плащат за тях средно 1200 паунда повече годишно.

През март само 8% процента са били против налагането на санкции, докато днес става дума за 32%.

Проучването на Ipsos показва, че обществената подкрепа за британската роля в подпомагането на Украйна остава висока, като 59% от анкетираните са за изпращането на оръжия и пари на страната, а 58% са за приемането на повече украински бежанци.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде сега

    24 5 Отговор
    да ги видим българските роби в Англия
  • 2 Рикши Бунак

    24 8 Отговор
    Ще го караме на яхния от ягоди, важното е на Путин да му е зле!
  • 3 8760

    22 4 Отговор
    Лондон и територийките около него даже не са част от континентална Европа. Да си палят къщите и да се греят до овъгляване!
  • 4 тука има --тука нема

    16 1 Отговор
    И аком сим мислят, че цените ще спрат да растат значи са доста наивни. Още по абсурдно е да поевтинеят.
  • 5 Хахаха

    20 1 Отговор
    Тая ,,англичанка" вечният противник на Русия. Не може да понесе осъзнаването на своята низка същност редом до Русия.
  • 6 Гоше

    17 5 Отговор
    Ей ква е тая злоба бе....? Не стига ,че всеки ден поне една статия за Великобритания има(аз не съм видял на острова да пишат за България, освен полицията да е сгащила някой нашенски джебчия) ...ами и злоба към българите живеещи постоянно на острова. Защо е това нещо аз не разбирам! Бъдете здрави!

    Коментиран от #8

  • 7 Свобода за Шотландия

    15 1 Отговор
    Незабавен референдум за напускане на Англистан
  • 8 Гошко

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гоше":

    Вместо да търсиш коя статия да прочетеш вземи прочети историята може да ти де изясни ако си Българин де

    Коментиран от #15

  • 9 ...

    4 0 Отговор
    Може може... А може и да не може... А с колко... Това съвсем друг въпрос
  • 10 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    9 0 Отговор
    Санкции до дупка на Рф...да се оскъпят още повече имоти и всичко в Англия..те са свикнали ,щото са демокрация ..При нас трябва да е евтино щото сме задръстени източно европейци .Давай санкции..! Дженингс.
  • 11 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    10 0 Отговор
    Никви отпускане ,!!.До дупка санкции.Ще купуват първични материи от Своите братя ,индусите..На двойна цена ,но така им е кеф..ИНГИЛИЗА ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩА ЯКО ..ЗА ЖИВОТА СИ .
  • 12 Корги

    11 0 Отговор
    Започнаха да замръзват рижите опашки на кръвосмешенията.
  • 13 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    7 0 Отговор
    Сега ще дадат на нашите роми английско поданство..Бог да пази Краля!!.Слънце
  • 14 Механик

    6 0 Отговор
    Не "може", а ЩЕ намали подкрепата за санкциите. Дори вече го прави.
    Имам роднина- италианец. До скоро не можеше да му се каже, че Русия е права. Така са ги облъчили, че абсолютно не мислят. Но преди седмица, като говорихме се оказа, че почнало да му пресветва.
    Понеже там са на газ и всичко им е на газ, за сега е изплащен от сметката която е платил в последните два месеца. И е много изплашен за зимата. А не е беден. Прави сметка бедните какво мислят!

    Коментиран от #16, #24

  • 15 Гоше

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гошко":

    Нещо пак не ми е ясно, въпреки историята за която намекваш...защо е злобата към сънародника живеещ извън България?
    Ама карай! Бъдете здрави!
  • 16 Гоше

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    ...ти оправдаваш Русия за действията и,така ли?!!

    Коментиран от #17

  • 17 ДОСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гоше":

    ПУТИН Е ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК. ГАЗ ДО ДУПКА. ДОКАТО КЛЕКНЕ ЗЕЛЕНИЯТ КЛОУН.

    Коментиран от #23

  • 18 Артилерист

    3 0 Отговор
    Факти, заявявате, че ще се радвате да ви обясня ниската си оценка, но това в повечето случаи не е така. Вие ме трите, когато пиша, че англичаните следват послушно американците и че те са определени да ръководят делата на обединения империализъм на американската война срещу Русия в Украйна. Те, англичаните, са отговорни за диверсиите, саботажите и др. военни подлости, включително и взривяване на потоците. След последната провокация, организирана от тях, срещу корабите в Севастопол, Русия разшири списъка с неприятелски страни, които са нейни колонии. От това следва логичното заключение, че по-големите трудности за Англия тепърва предстоят. Както и за нейните наемници в Украйна. Русия си уяасни, че с хегемонисти разбирателство може да има само след урок с оръжията. Такива са ФАКТИТЕ, Факти и няма смисъл да ги заличават. Още повече, че във форума ви има и разумни, интелигентни, възпитани, очевидно много четящи и информирани хора, които с коментарите си не само го потвърждават, но и ми спестяват време със споделената информация.

    Коментиран от #21

  • 19 пенко

    0 0 Отговор
    ХИБРИДЪТ - "АНАКОНДО МЕЧКА " - БАВНО ДУШИ - ПРЕДИ ДА ПОГЪЛНЕ И ГАЛИ С 12 СМ НОКТИ !!!!!
  • 20 От страни

    1 0 Отговор
    Миналия вторник излезна статистичен отчет - жива мъка са:
    25% от хората са изпаднали в хигееническа бедност, това означава че са спрели да купуват неща за хигиената или частично или изцяло. 50% жени са спрели да купуват неща да се грижат за косата и са признали че от всичко ползват само шампоана. Мъже са казали че са спрели да общувт с приятели щото не са сигурни че ще е приятно общуването след като не се къпят и не си мият зъбите.
    Там беше и за други бедности ма не мога точно да преведа това за храните и стоките и там е мъка.

    Коментиран от #22

  • 21 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Артилерист":

    Приятелю Русия воюва единствено с Украйна и воюва зле и ще става още по - зле. Толкова бой не са яли от ВСВ само че сега го няма добрият задокеански чичко да ги спасява. Точно затова квичат за преговори, молят се на Ердоган, на Сисоко, на Си, на Байдън, дори на Зеленски, но приятелю никой няма да води преговори с тях с терористи преговори не се водят. Пример след като укрите направиха няколко кораба на подводници в Севастопол (явно не знаеха че руското ПВО е най - доброто в света) бандата от Кремъл заплаши да закрие зърнения коридор на което получи незабавен отговор от ООН и Турция коридора продължава да работи. Моли се Англия и САЩ да не се включат във войната защото тогава така любимата ти империя на злото ще престане да съществува. А кървавото джудже ще бъде обесен като неговия приятел Садам или разкъсан от тълпата като неговият приятел Муамар (в руската история има такива прецеденти няма да е първият "любимец" на народа свършил по този начин макар че руския народ е изобретателен в тази област и може да ни изненада с нещо ново)
  • 22 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "От страни":

    Приятелю иска ми се и българите да живеят в такава мъка, а не в сегашното щастие. Горките англета направо живи да ги ожалиш толкова са зле че вече и от хигиенни средства са почнали да пестят. Какъв ли резултат ще има подобно изследване в Столипиново или Факултета (и това са елитните гета има къде по екшън). Само че има една малка подробност не хората от гетата определят политиката на държавата. Защо не разкажеш и за кризата с тоалетната хартия в Германия (Путин им спря брезичките и те го закъсаха вече нямат тоалетна хартия). Или как бедните немски пенсионери масово отлитат в топлите страни за зимата щото с "малките" си пенсии не могат да си плащат отоплението.
  • 23 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "ДОСТ":

    Че е велик велик е не всеки може да превърне втората армия в света в жалка шайка пияници с ръждясало оръжие бягаща в паника от значително по - слаб противник това само Путин го може.
  • 24 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    Аз пък имам приятели немци горките толкова са уплашени от сметките че ще избягат на Канарските острови за зимата. А пък един приятел от Лондон каза че вече не може да си позволи шампоан и се налага да си купува сапун за пране и с него да се мие (ограничил е процедурата до веднъж месечно че няма пари), а в Холандия ако знаеш какво е страшна работа започнали са да се запасяват с дърва за зимата ужас направо. Мой приятели във Франция ме бяха поканили на гости на вчера ми се обадиха че не могат да си плащат сметките и се налага да отменят поканата. А да и в Чехия е страшно бивша ми се обади да ми се оплаче от сметките и че отиват да протестират Чехия да отмени санкциите че така вече не се живее.
Новини по държави: