Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 13:51 1 047 11

Има ли газ в Либия? "Ени" и Би Пи ще разработват нови полета в джамахирията

  • газ-
  • либия-
  • триполи

В Триполи очакват петролните приходи за тази година да възлязат на 35-37 милиона долара

Има ли газ в Либия? "Ени" и Би Пи ще разработват нови полета в джамахирията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Либия е договорила с италианската "Ени" (Eni) и британската Би Пи (BP) добива на природен газ от находище в Средиземно море, за което се смята, че е по-голямо от огромното съседно египетско поле Зор, съобщи шефът на Националната петролна компания пред телевизия "Скайнюз арабия", цитиран от Ройтерс.

"Ени" освен това ще инвестира 8 милиарда долара в разработването на няколко находища на природен газ в западна Либия, посочи още Фархат Бенгдара и допълни, че запасите на страната възлизат на повече от 2,26 трилиона кубични метра.

Говорейки в рамките на конференцията за петрол и газ в Абу Даби той съобщи, че Либия очаква петролните ѝ приходи за тази година да възлязат на 35-37 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дайте ни

    6 2 Отговор
    Либия, че Американците ни обещаха част от това за Япония ама само обещаха

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сталин

    14 3 Отговор
    Западните мародери в действие ,обратно в мародерския си бизнес ,затова убиха Кадафи , превърнаха Либия от модерна държава в колония на запада,почти като България
  • 4 дааа

    7 2 Отговор
    Ако Либия беше все още държава ,а Кадафи беше жив щяха да разработват най много някоя сонда за вода в пустинята.Унищожаването на Ирак и Сирия отвори вратите на цяла Африка и Азия към Европа като за няколко години облика на континента е напълно променен .Не ми се мисли след 50 години какво ще е.Кажете ,че това е случайно направено.
  • 5 0000

    3 9 Отговор
    Пак сопа за уродА расия
  • 6 Ан тидебил

    4 4 Отговор
    Да живее свободна Либия
  • 7 Ами да

    8 1 Отговор
    За какво НАТО нападна Либия преди време. Започва изсмукване на ресурсите.
  • 8 В други новини

    2 0 Отговор
    Поражение на Турция в ООН по меморандума с Либия.

    Турция не успя да изтрие член 6 от политическото споразумение, който забранява на правителството в Триполи да сключва нови международни споразумения.

    Посланикът на Турция в ООН Синирлиоглу поиска изтриването на члена от преговорния текст относно мисията на ООН за подкрепа в Либия – UNSMI. Усилията му бяха свързани с легализирането на турско-либийския меморандум.

    Членът не позволява на назначеното от ООН временно правителство на Триполи да сключва международни споразумения които ще обвържат страната в бъдеще и могат да бъдат вредни за външната политика на страната, като това с Турция за проучване на въглеводороди в либийски води.

    Атина и Кайро са доволни от единодушното приемане на решението на Съвета за сигурност на ООН.
  • 9 Циник

    8 1 Отговор
    Умни Натовци- убиха Кадафи и му взеха държавата. Само лошия Путин не се дава още
  • 10 Вирус

    2 2 Отговор
    А по кадафи получ по 10 милиар е това е кравар приятелство хахаха
  • 11 Само напомням

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дайте ни":

    Има ли газ в Либия?

    Има много неща в Либия. Защо иначе АМЕРИКАНСКИЯТ АГРЕСОР им унищожи държавата и изби толкова невинни в "демократична" война?










    ;)