Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 16:40 1 617 3

Индустрията получи таван на цената на природния газ от 1 януари

  • газ-
  • газпром-
  • северен поток-
  • германия

Правителството в Берлин постигна съгласие по принцип да приложи таван на цените на газа за около 25 000 големи индустриални компании от 1 януари 2023 г., съобщиха от ведомството днес

Индустрията получи таван на цената на природния газ от 1 януари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Горната граница на цените на природния газ в Германия ще започне да се предлага от 1 януари, съобщи Министерството на икономиката на страната, предаде Ройтерс.

Правителството постигна съгласие по принцип да приложи таван на цените на газа за около 25 000 големи индустриални компании от 1 януари 2023 г., съобщиха от ведомството днес, след като експертна комисия представи своите предложения в Берлин.

Министерството каза, че правителството ще направи някои технически корекции на първоначалното предложение на комисията, но ограничение от 7 евроцента за киловатчас за 70 на сто от потреблението на компаниите ще се прилага според предложенията на комисията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот

    17 2 Отговор
    Къф свободен пазар кфи пет лева (2.5 евро).

    Комунизма не си е отивал !!Таван на цените ??? А стоп на принтера на хартишките ще има ли ?
  • 2 От страни

    7 1 Отговор
    На тавана дупка - под юргана две, Чака-рака-де....
    Ще видим ко щи става с таваните и дошуметата... Ще люсне ли цената до 5000?

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "От страни":

    Ще " люсне" на любимците ти бюджета , това ще люсне !! Германия вече НЕ КУПУВА руски газ , поне официално и няма да купува никога вече , както и цяла Европа , без мисирките Сърбия и Унгария , ама с тях вожда не може си плати само транзита по турския поток , така че очаквай скоро да ги пореже , изненадаааа ! А другите на колко ще продават мисля , че не те грее , ама въобще !!
Новини по държави: