Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 12:57 1 271 7

Бивш черногорски боксьор е обвинен в контрабанда на 22 тона кокаин

  • кокаин-
  • боксьор-
  • сащ-
  • обвинен-
  • контрабанда-
  • черна гора-
  • бивш

43-годишният Горан Гогич бе арестуван в неделя вечерта

Бивш черногорски боксьор е обвинен в контрабанда на 22 тона кокаин - 1
Източник: Shutterstock

Бивш боксьор в тежка категория от Черна гора бе обвинен от министерството на правосъдието на САЩ в трафик на 22 тона кокаин на стойност над 1 милиард долара, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

43-годишният Горан Гогич бе арестуван в неделя вечерта, докато се опитвал да се качи на полет за Цюрих от международното летище в Маями, след като му бяха повдигнати обвинения в Ню Йорк.

Прокурорите държат Гогич отговорен по три обвинения за нарушаване на федералния закон за борба с наркотиците по море и едно обвинение в заговор. Всяко обвинение включва задължително минимум 10 години затвор и възможна доживотна присъда.

Гогич бе задържан след кратко явяване пред американския магистрат Лисет Рийд в Маями, каза неговият адвокат. Поредното изслушване е насрочено за 7 ноември.

Обвиненията произтичат от конфискациите на 22 тона кокаин в три търговски товарни кораба през 2019 г.

Прокурорите заявиха, че заговорниците са транспортирали кокаин до Европа от Колумбия през американски пристанища, използвайки кранове и мрежи през нощта, за да качват наркотици на товарни кораби от приближаващите моторни лодки по маршрутите на корабите.

Сложната операция изисква познаване на екипажа на всеки кораб, данните за маршрута и местоположението, както и наличие на място за съхранение на наркотици в транспортни контейнери, които вече са на борда, заявиха прокурорите.

Според съдебните документи Гогич е ръководил логистиката, координирайки се с членове на екипажа, колумбийски трафиканти и европейски докери, за да облагодетелства себе си и своите базирани на Балканите картели.

В изявление американският прокурор Бреон Пийс в Бруклин нарече ареста и обвинението на Гогич "ярка победа за правоприлагащите органи“.

Лорънс Хашиш, адвокатът на Гогич, заяви, че тези обвинения са изненадали клиента му. "Той твърди, че е невинен и е дошъл в САЩ за боксова конвенция в Пуерто Рико", посочи адвокатът.

Гогич е бил боксьор от 2001 до 2012 г., като е спечелил 21 двубоя и е загубил четири с две равенства, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    11 1 Отговор
    Баце изгоре.......той е следващия
  • 2 гладна кокошка

    8 0 Отговор
    кокаина на снимката ми мяза на кашкавал

    Коментиран от #4, #6

  • 3 селтак

    7 0 Отговор
    Маалии тоа е избил рибата! Браво!!!!
  • 4 РЗС

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "гладна кокошка":

    един тон от тоя кашкавал искам само
  • 5 Очаквайте

    4 0 Отговор
    Зеления да иска още държавна помощ от САЩ в най-скоро време..
  • 6 Зеленио

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гладна кокошка":

    Иcтинcки е вервaй ми. От опит знaм
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.