Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 16:25 754 3

Американският държавен секретар ще участва в среща на Г-7 в Германия

  • сащ-
  • американският държавен секретар-
  • антъни блинкън -
  • германия-
  • г-7

Американският държавен секретар Антъни Блинкън тази седмица ще посети Германия, за да вземе участие в дискусиите на групата на седемте най-развити световни икономики (Г-7) за руската инвазия в Украйна, климатичните промени и енергетиката

Американският държавен секретар ще участва в среща на Г-7 в Германия  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският държавен секретар Антъни Блинкън тази седмица ще посети Германия, за да вземе участие в дискусиите на групата на седемте най-развити световни икономики (Г-7) за руската инвазия в Украйна, климатичните промени, енергетиката и други въпроси, съобщи Държавният департамент, цитиран от Ройтерс.

Участниците в срещата ще обсъдят и въпроси, свързани със здравеопазването, Индо-тихоокеанския регион и Африка.

Блинкън, който ще бъде в Германия на 3 и 4 ноември, ще се включи и в Aмериканско-германския фючърсен форум, се казва още в съобщението на Държавния департамент.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    2 5 Отговор
    Поканили и Путин, но той отказал.
  • 2 Пак

    3 0 Отговор
    пакости
  • 3 Иван

    2 0 Отговор
    Кой предизвика войната в украйна? Пише го в уикипедия
    Групата на осемте, или съкратено Г-8, е название на междуправителствен политически форум с участието на осем водещи индустриализирани държави, които са демократични. От 1997 до 2014 г. форумът е наричан Г8, но след изключването на Русия през 2014 г. форматът се променя на Групата на седемте, или съкратено Г7.