Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 17:30 1 029 11

Арестуваха климатични активисти в Германия, попречили на спасителна акция

  • германия-
  • берлин-
  • протести-
  • екоактивисти

Двама климатични активисти са изправени пред съдебно преследване, след като демонстрация на магистрала в Берлин забави реакцията на службите за спешна помощ на тежко пътнотранспортно произшествие

Арестуваха климатични активисти в Германия, попречили на спасителна акция - 1
Снимка: Twitter

Двама климатични активисти са изправени пред съдебно преследване, след като демонстрация на магистрала в Берлин забави реакцията на службите за спешна помощ на тежко пътнотранспортно произшествие, съобщи полицията в германската столица, цитирана от Ройтерс.

Мъжете, на възраст 59 и 63 години, са обвинени във възпрепятстване на лица, оказващи помощ, каза говорител на полицията пред Ройтерс, потвърждавайки съобщение в местния вестник Berliner Zeitung.

Двамата протестиращи са се били залепили за знак на градския аутобан номер 100 в понеделник, добави говорителят.

Превозно средство на пожарната, което е бързало да помогне на тежко ранен велосипедист, е блокирано в задръстване в резултат на това и се е забавило да стигне до местопроизшествието, според властите.

Велосипедистът, прегазен от камион бетоновоз, е в реанимация след сблъсъка.

През последните месеци протестиращите от групата Last Generation започнаха акции, като се залепваха по пътищата в Берлин и други германски градове, настоявайки за по-строги мерки за борба с изменението на климата, включително въвеждането на ограничение на скоростта по германските магистрали.

В понеделник канцлерът Олаф Шолц призова протестиращите да вземат предвид безопасността на другите, когато изразяват мнението си.

Припомняме, че друга група климатични активисти Just Stop Oil (Просто спрете петрола) проведе няколко акции, при които бяха заляти с течни хранителни продукти картини на известни художници.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    11 2 Отговор
    Скоро автомобил с пълен резервоар ще се разменя за АК-47, камила, или млада активистка.
  • 3 Рошко

    7 5 Отговор
    Те щото нямат хеликоптери, искат да кажат ще слушате и няма да стачкувате, трай чадо за хубост зимата да дойде
  • 4 Абе...

    16 1 Отговор
    Когато ислямисти те превземат тази дегенерирала държава, едва ли ще се лепят по улиците тези презадоволени активисти.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ИВАН

    2 11 Отговор
    Мижитурките си стоят кротичко и се надяват лъжливите политици да ги оправят, браво на будните и съвестни хора, които мислят за бъдещето на децата си и планетата
  • 7 Солей

    13 0 Отговор
    Залепвайте им по 5 годинки в панделата. Там ще "позеленеят".
  • 8 най

    12 0 Отговор
    Добре беше в музея на Порше, където самозалепилите се малоумници се оплакаха че не им давали храна по поръчка, тоалетна, загасили им лампите и им спрели отоплението.
  • 9 йхнкхйких

    10 0 Отговор
    Eko вампирите ,жалки същества
  • 10 Ежко Бежко

    4 0 Отговор
    Разбирам разни сополанковци се залепят тук таме за повече фотки във фейса, ама мъже на 59 и 63 години???? Много са изперкали братята европейци.
  • 11 1520

    1 0 Отговор
    тези активисти им трябва психиатър и един хубав бой докато са залепени
Новини по държави: