Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Ноември, 2022 18:43 733 4

Майкрософт ще продължи през 2023 г. с безплатната техническа поддръжка за Украйна

  • майкрософт-
  • украйна-
  • киберсигурност-
  • хакери

След началото на конфликта Украйна е подложена на редица руски кибератаки, смятат западни експерти по сигурността и политически представители

Майкрософт ще продължи през 2023 г. с безплатната техническа поддръжка за Украйна  - 1
Снимка: Shutterstock

"Майкрософт Корп" обяви днес, че ще продължи с безплатната си техническа поддръжка за Украйна през 2023 г., предаде Ройтерс.

От компанията заявиха, че ще предоставят допълнителна техническа помощ на стойност около 100 милиона долара, с което общата сума на подкрепата за Киев ще надхвърли 400 милиона долара от началото на руската инвазия през февруари.

Още новини от Украйна

"Поддръжката на компанията ще гарантира, че правителствените агенции, критичната инфраструктура и други сектори в Украйна ще продължат да управляват цифровата си инфраструктура и да обслужват гражданите през "Майкрософт Клауд", написа в блога си президентът на "Майкрософт Корп" Брад Смит.

След началото на конфликта Украйна е подложена на редица руски кибератаки, смятат западни експерти по сигурността и политически представители.

"Тази война показа нуждата от прехвърляне на облачно съхранение на различни услуги по време на война, за да се гарантира тяхната сигурност", каза още Смит, цитиран от Франс прес.

Изказването си той направи на голямото европейско технологично събитие "Уеб Съмит" в Лисабон. На него присъства и украинският заместник премиер Михайло Федоров.

Федоров отново заговори за проекта Украйна да стане "най-цифровата страна в света", като въведе "цифров паспорт" и електронна регистрация на компаниите, както и да привлече милиони украинци към правителственото приложение "Diia".

Редица компании от Европа и Северна Америка се ангажираха с подкрепа за украинските власти и гражданите, припомня Ройтерс. През юни Майкрософт обяви сериозно оттегляне на бизнеса си в Русия и се присъедини към списъка компании, които намалиха или изтеглиха бизнеса си от страната в отговор на инвазията.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохохо..

    11 1 Отговор
    "Безплатно" беше с СССР,затова той фалира.Щатите просто изкупуват Укроланд на части,затуй са гърмежите Там..
  • 2 Хихихи

    0 9 Отговор
    Браво, Майкрософт!
  • 3 Аха верно

    6 0 Отговор
    Ще и лепят Прозорците /windows- сите/ безплатно с тиксо да не стоят усраинците на течение.
  • 4 предвидливо

    4 2 Отговор
    цял живот на билигея вируса за следене съм го пиратствал и позлвал на одялкана от шпионски процеси версия
Новини по държави: