7 Ноември, 2022 05:32, обновена 7 Ноември, 2022 08:04 3 537 3

Пожар се разрази във висока сграда в Дубай ВИДЕО

  • дубай-
  • бурдж халифа-
  • обединени арабски емирства-
  • пожар

Засега не е ясно дали има пострадали

Пожар се разрази във висока сграда в Дубай ВИДЕО - 1
Снимка: Фейсбук

Пожар се разрази рано днес в 35-етажна сграда в Дубай близо до емблематичния небостъргач Бурдж Халифа, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Засега не е ясно дали има пострадали при пожара. Докато екипът на АП стигне на мястото, пожарникари са успели да го потушат. Причините за пожара засега не се съобщават.

Кадрите показват пламъци, разпространяващи се в 35-етажната сграда. Пламъците са угаснали призори, като голяма част от фасадата е овъглена.

Сградата е част от комплекс от кули, наречен 8 Boulevard Walk.

Според Бинду Рай, който живее в сграда срещу пожара, огънят е пламнал около 2.20 сутринта.

„Майка ми се събуди, когато огънят започна, тъй като цялата ѝ стая беше осветена“, каза Рай.

„Облицовката от лявата страна на сградата гореше от горе до долу. Огънят се беше разпространил в два апартамента, които бяха някъде по средата. За останалата част от сградата пламъците бяха ограничени до екстериора, а на земята паднаха наведнъж парчета отломки. Огънят беше овладяно в 3.45 сутринта, виждахме пожарникарите и аварийните екипи на място“, каза тя.

„Един приятел, който живее близо до джамията, която е от другата страна на сградата на булевард, ми каза, че целият район е бил отцепен и хората са били отведени на други места“, допълни свидетелката.

Пожар се разрази във висока сграда в Дубай ВИДЕО

В последните години серия от пожари във високи сгради в Дубай породи въпроси относно безопасността на материалите, използвани в строителството им.

Пожар се разрази във висока сграда в Дубай ВИДЕО

През 2015 г. в новогодишната нощ пожар се разрази в Адрес даунтаун - един от най-луксозните хотелски и жилищни комплекси в Дубай, който също се намира в небостъргач до Бурдж Халифа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП за България и Радев

    1 7 Отговор
    Западът бавно изгаря
  • 2 зор

    2 2 Отговор
    някой напил се руснак от мъка че губят войната е заспал с запалена цигара и това е резултата
  • 3 Хаджи Генчо

    3 0 Отговор
    Черепа добре ли е?