Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 10:45 605 1

Курти събира партийните лидери на среща за ситуацията в Северно Косово

  • косово-
  • премиерът на косово-
  • албин курти -
  • северно косово-
  • ситуация

Премиерът на Косово Албин Курти покани лидерите на опозиционните партии да обсъдят ситуацията в Северно Косово на среща във вторник

Курти събира партийните лидери на среща за ситуацията в Северно Косово - 1
Снимка: Фокус

Премиерът на Косово Албин Курти покани лидерите на опозиционните партии да обсъдят ситуацията в Северно Косово на среща във вторник, съобщи правителството на Косово, предава сръбската агенция Beta.

Участието в срещата е потвърдено от лидера на Демократическата партия на Косово (ДПК) Мемли Красничи, което бе потвърдено пред медиите от говорителя на партията Фатон Абдулаху.

Алиансът за бъдещето на Косово (ААК) също потвърди участието на Рамуш Харадинай в срещата с Курти.

Засега няма потвърждение дали лидерът на Демократичния съюз на Косово Лумит Абджику ще присъства на срещата, като тази партия в понеделник призова институциите на Косово за тясно сътрудничество с Америка и европейските съюзници.

Политически представители на косовските сърби подадоха оставки в неделя и понеделник заради отстраняването от длъжност на директора на регионалната полиция за Северно Косово Ненад Джурич.

Всичките десет депутати от Сръбска листа, четирима кметове и всички сръбски общини в Северно Косово, десет прокурори и 18 съдии от Основния съд и Департамента на Апелативния съд в Северно Косово, всички наети сърби в администрацията на съдът и прокуратурата и 578 членове на косовската полиция подадоха оставки.

Източник: агенция Beta / Фокус


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Измислената краварска слуга не може да

    2 1 Отговор
    Кани никой без позволение от говедарника!