Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Ноември, 2022 09:20 1 682 14

Украйна: Русия укрепва позиции в Запорожието и Херсон

  • русия-
  • украйна-
  • война

Руските войски укрепват позициите си във временно окупираната част на Запорожка област и на левия бряг на река Днепър в Херсонска област, опитвайки се да настъпят в направленията Бахмут, Авдиевка и Новопавливка

Украйна: Русия укрепва позиции в Запорожието и Херсон  - 1
Снимка: БГНЕС

Руските войски укрепват позициите си във временно окупираната част на Запорожка област и на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. Те също се опитват да настъпят в направленията Бахмут, Авдиевка и Новопавливка.

Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в последната си оперативна информация, цитирана от "Укринформ".

Отбелязва се, че през изминалото денонощие в направлението Петропавловка-Новорайск подразделения на Силите за отбрана на Украйна са напреднали 7 километра и са възвърнали контрола над шест населени места. Подобна е ситуацията и в посока Първомайско-Херсон, където украинските войски също си върнаха контрола над шест населени места.

Украйна: Русия укрепва позиции в Запорожието и Херсон
Снимка: БГНЕС

Според Генералния щаб, противникът се опитва да задържи временно завзетите територии, като съсредоточава усилията си върху опити за прекъсване на действията на силите за отбрана на определени направления, укрепване на отбранителните позиции на левия бряг на река Днепър. В същото време противникът води настъпателни действия в направленията Бахмут, Авдиевка и Новопавловка.

Отбелязва се, че населени места в Донецка, Луганска, Днепропетровска и Запорожка области са били обстрелвани от врага през изминалото денонощие.

По-специално във волинското и полиското направление ситуацията не се е променила съществено.

Беларус продължава да подкрепя руската въоръжена агресия срещу Украйна, осигурявайки ѝ достъп до инфраструктура, територия и въздушно пространство. В момента тече формирането на съвместна руско-беларуска бойна групировка.

В други направления врагът използва танкове, минохвъргачки и различни видове артилерия за обстрел на населени места. Те са посочени конкретно.

в посока Северски противникът удари района на село Хремяч в Черниговска област;

в Слобожанско направление - районите Стрелеча, Тернова, Старица, Охирцево, Вовчанск и Колодязне;

в посоките Купянск и Лиман - районите Кисливка, Табаевка, Берестовка, Лисна Стинка, Стелмаховка, Мясожаровка, Макеевка, Невске, Ямполовка и Лиман;

Украйна: Русия укрепва позиции в Запорожието и Херсон
Снимка: БГНЕС

в посока Бахмут - районите на Роздоливка, Яковливка, Соледар, Бахмутске, Бахмут, Опитне, Курдимовка, Торецк, Ню Йорк и Майорск;

в посока Авдиевка - районите на Авдиевка, Опитне, Водяне, Первомайске, Невелске, Марьинка, Парасковиевка и Новомихайловка;

в новопавливското и запорожското направление - районите на Въгледар, Павливка, Новосилка, Нескучно, Новопол, Темировка, Олхивске, Успеновка, Червоне, Хуляйполе, Зализнично, Хуляйпилске, Чаривне, Орихов и Степове;

в посока Южен Бук - районите на Мусеевка, Илинка и Новокиевка в Днепропетровска област.

Генералният щаб предвижда, че за да се предотврати настъплението на подразделения на отбранителните сили, руските войски ще увеличават укрепителното оборудване на своите позиции във временно окупираната територия на Запорожка област.

За да ускорят темповете на инженерните работи, руснаците се опитват да въвлекат цивилното местно население.

Източник: News.bg

Украйна: Русия укрепва позиции в Запорожието и Херсон
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не може

    11 3 Отговор
    Да е вярно.
  • 2 Объркано Атлантиче

    34 6 Отговор
    Какво не ви казват:
    Белгийският сенатор Ален Детекс каза пред френското издание на Causeur, че ЕС вече не трябва да се ръководи от Съединените щати, които водят ЕС "към разрушителен конфликт" с Руската федерация.Европа трябва да преразгледа политиката си спрямо Русия и Украйна.

    Според Детекс в интерес на Европа и нейните жители украинският президент Зеленски трябва да „се откаже от твърдата линия“, да се споразумее с Руската федерация „за разделянето на Украйна“ и да премахне антируските санкции.

    „Това е пътят към спасението. На този етап дипломатическото решение е по-добро от ескалацията на конфликта, която Белият дом насърчава “, продължи политикът.

    Той припомни и Панамските документи, в които Зеленски е наречен „офшорен интригант“. Освен това той посочи, че на украинския лидер трябва да се гледа като на „американска марионетка, обсебена от арогантност и въвличаща ни във война“.

    Коментиран от #5

  • 3 БАХМУТ БАЛЪЦИ

    6 25 Отговор
    Руските пълчища четири месеца са напинят за БАХМУТ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Така де

    3 22 Отговор

    До коментар #2 от "Объркано Атлантиче":

    Тоя ли белгийски сенатор ше казва на Украйна кво да прави....
  • 6 И В ИЗЮМ И ЛИМАН

    1 17 Отговор
    Укрепваха позиции....ама
  • 7 Бла

    27 1 Отговор
    В този сайт, всяка новина противоречи на предната... Тези джурналисти копаят дъното :D
  • 8 Така де

    1 13 Отговор

    До коментар #4 от "Един от БГ":

    Не са го напуснали...изтеглят се бавно и тихо...по терлици...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Захарова вчера

    2 14 Отговор
    на пресконференция,хленчеше за преговори.....ура товарищи!🖕
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ, НЕ НАТОВСКА

    3 8 Отговор

    До коментар #9 от "В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..":

    Кой ли с кого се гаври....
  • 13 НАТО СИ ТЕСТВА ОРЪЖИЯТА

    2 14 Отговор
    Върху руските пълчища.....и то сполучливо
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 7 Отговор
    Хубаво бе по рано да укрепват позиции,но към мелитопол и цялото запорожие в момента е на течение....Разгледайте ходовете на руснаците,от 1вия до последния бяха неточни.1во те нямаха никаква идея защо тръгнаха към киев и харков ,после защо завладяха и завладяват Мариупол и околностите?????Трето ,има мой закон .....видиш ли форпост в твоята страна или го неутрализираш или се мъчиш да го размениш......Как напредват руснаците,като КРаматорск е забит клин в тяхното движение????В момента се забавя контраофанзивата на всу заради сезона,но в земите където се водят бойните действия всу има превес технологичен,както и логистичен.Руснаците ,ако искат да не бъдат пометени трябва да се изтеглят и взривят всички мостове към вътрешноста на днр и лнр!В противен случай още през зимата руските орки ще бъдат разгромени и няма да могат да додрапад 23г ,есента!
Новини по държави: