Last news in Fakti

13 Ноември, 2022 07:49 1 048 11

Макрон поема на едноседмична обиколка в Азия

  • еманюел макрон-
  • президент-
  • франция-
  • азия

Френският президент Еманюел Макрон ще участва в срещата на върха на Г-20 в Бали и в срещата на върха на Азиатско-тихоокеанската икономическа общност в Банкок

Макрон поема на едноседмична обиколка в Азия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон се отправя днес на едноседмична обиколка в Азия, по време на която ще участва в срещата на върха на Г-20 в Бали и в срещата на върха на Азиатско-тихоокеанската икономическа общност в Банкок, предаде АФП.

Пътуването му се вписва в поредица от важни задгранични пътувания на президента, сред които участие в сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк през септември и в международна конференция за мир в Рим през октомври.

По време на среща на върха в Бали дискусиите ще бъдат фокусирани около Украйна, като големият отсъстващ от срещата ще бъде руският президент Владимир Путин. от администрацията на френския президент поясниха, че от тази среща на върха Париж очаква едно ясно послание по отношение на Русия, която трябва да възприеме възможно най-скоро една логика на деескалация. Някои страни от Г-20, като Китай и Индия, досега бяха доста предпазливи, като отказаха да осъдят руската офанзива в Украйна или изразиха индиректно резерви да го направят, коментира агенцията.

В Бали Макрон ще разговаря и с китайския си колега Си Цзинпин, с индийския премиер Нарендра Моди и с президента на страната домакин Джоко Видодо.

Очаква се днес в Бали да пристигне президентът на Съединените щати Джо Байдън за срещата на високо равнище на Г-20 във вторник и сряда.

Вчера американският държавен глава беше в Камбоджа, където се включи в работата на срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). Очаква се днес участие във форума да вземе руският външен министър Сергей Лавров.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зелен петел

    9 1 Отговор
    Макрон тръгва на едноседмична обиколка в Азия,като по пътя ще поема макарони със сирене.
  • 2 случаен

    14 0 Отговор
    ама много взехте да се въртите около азия
  • 3 просяци

    14 0 Отговор
    И тоя тръгва на просия след Олаф.
  • 4 един от стадото

    12 0 Отговор
    земята ври под краката му, той тръгнал света да оправя. Комшийката в дясно не може да оправи, много млада бе за него, на Путин сметка ще държи. Е това да си колониалист по рождение. Няма бивш. Половин Африка са владеели и сега се цупи на русата мадама, че пере пешкира с мигрантите. Колонии на Италия в Африка, бивши, две три, Колонии на Франция бивши, над 30 и то по целия свят. Дори любимия Делон е служил доброволно като морски пехотинец в Индокитай/Виетнам..
  • 5 Големият

    10 0 Отговор
    им приятел Джу БайДън натика Олафчо и Макронщчо в чувала и сега и двамата се чудят в коя посока да изпълзят

    Коментиран от #6

  • 6 Най-точният

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Големият":

    коментар.
    Има и други в чувала, повечето европейци.

    Коментиран от #9

  • 7 стария моряк

    7 0 Отговор
    Един съвет от мен. Остави баба си и отиди в Тайланд на един масаж , дано се отпуснеш малко. Ако се отпуснеш повечко , после направи и едно посещение до Турция , там ще те затегнат!
  • 8 Марш

    8 0 Отговор
    Този поне има кyраж, това му го признавам .След като от цяла Африка го гонят, а в Алжир щяха и да го бият, сега в Азия ще си пробва късмета.
  • 9 един от стадото

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Най-точният":

    ЕС и НАТО всички са в чувала. Не, че другите са цъфнали и вързали, но има някои като нас дето са и на дъното на тоз чувал. А останалите я карат още на стара слава и дълбоки, май не съвсем резерви. До като ние сме били колония някои са биле колониалисти. Ма и на колониалисти сме натривали носовете. Одрин, Добруджа, Дойран, завоя на Черна
  • 10 Калпазанин

    6 0 Отговор
    Тръгнал на околоазиатско с баба си и любовницата, външния им министър. Тоз знае как да живее
  • 11 пенко

    1 0 Отговор
    НО НЯМА ДА ПОСЕТИ ФРЕНСКАТА КОЛОНИЯ- ОСТРОВ "БИКИНИ " -ЗАЩОТО Е РАДИОАКТИВЕН ОТ ФРЕНСКИТЕ ОПИТИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по държави: