Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 05:23 7 357 5

И Германия се оттегли от договора за изкопаемите горива

  • германия-
  • договор-
  • споразумение-
  • горива

През последните седмици Франция и Нидерландия се оттеглиха, тъй като го смятат за несъвместим с Парижкото споразумение

И Германия се оттегли от договора за изкопаемите горива - 1
Снимка: Уикипедия

Германия се присъедини към Франция и Нидерландия и се оттегли от енергийния договор от 1994 г., който според критиците защитава инвестициите в изкопаеми горива, предаде NOVA.

"Ние последователно привеждаме търговската си политика в съответствие с опазването на климата и съответно се оттегляме от Договора за енергийната харта", заяви Франциска Брантнер, парламентарен държавен секретар в Министерството на икономиката.

"Това е и важен сигнал към Конференцията на ООН за изменението на климата", добави тя. През последните седмици Франция и Нидерландия се оттеглиха от договора, тъй като го смятат за несъвместим с Парижкото споразумение за климата за борба с глобалното затопляне.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДдддД

    80 2 Отговор
    Да да да...-ами за това бутнаха огромен парк с велогенератори та да отворят стар минен добив на въглища...Я стига вече с това евро лицемерие...
  • 2 ХАРОН

    68 0 Отговор
    Зеления климатичен терор е към края си. Или просто Европа зловещо обедня.
  • 3 гост

    58 2 Отговор
    Поредното доказано лицемерие ....а Бг защо не си пусне пълния капацитет на атомната централа

    Коментиран от #4

  • 4 Блокове

    40 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    1-4 на АЕЦ "Козлодуй" са окончателно и безвъзвратно демонтирани. Германците си бяха спрели, но не и унищожили своите АЕЦ.
  • 5 Никой

    26 0 Отговор
    Елате да видите върлите зелени холандци ,които пазят чиста планетата земя, как всеки ден посрещат стохилядни въглевози на пристанище Ротердам и ги разтоварват със плаващ кран. Та изсипват във морето тонове въглища ,без да искат
Новини по държави: