Тема: Украйна

16 Ноември, 2022 09:46 11 897 63

Ердоган застана на страната на Русия

  • полша-
  • русия-
  • украйна-
  • турция-
  • война-
  • нато-
  • сащ-
  • ракета-
  • владимир путин-
  • реджеп ердоган

За нас е важно, че Русия казва, че няма нищо общо с инцидента, заяви турският президент

Ердоган застана на страната на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че уважава изявлението на Русия във връзка с падналите в Полша ракети, предаде Анадолската агенция.

"За нас е важно, че Русия казва, че това няма нищо общо с тях. Изявлението на Байдън, че ракетите не са руско производство, показва, че те не са свързани с Русия", посочи турският лидер. По думите му ситуацията трябва да бъде разследвана и той ще разговаря с руския президент Владимир Путин, когато се върне в Турция, посочва Ройтерс. "Разследването и проучването са задължителни", подчерта той, предаде БТА.

Още новини от Украйна

"Докато се опитваме да съберем Русия и Украйна около една маса, няма нужда да намираме трети партньор в тази война", заяви още президентът. Според Ердоган няма да има губещи от мир между Русия и Украйна. По отношение на зърнения коридор през Черно море турският лидер заяви, че преговорите продължават непрекъснато и няма проблеми. Той отбеляза, че досега по коридора са превозени близо 11 тона зърно към световните пазари.

"Ще проведем разговори с г-н Путин и ще обсъдим транспортирането на торове и амоняк. Ще се постараем да увеличим периода (на сделката) на една година", каза той на пресконференция след срещата на върха на лидерите на Г-20 в Индонезия. Президентът коментира и терористичната атака в истанбулския квартал Бейоглу на 13 ноември, при която загинаха шестима души, а десетки други бяха ранени.

"Тези, които подкрепят терористичната организация под претекст, че се борят срещу ДАЕШ ("Ислямска държава"), също са партньори във всяка пролята капка кръв", заяви той, очевидно имайки предвид подкрепата за сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН), смятани от Турция за сирийско разклонение на терористичната ПКК. Съединените щати си сътрудничеха на терен в Сирия със СЗН в борбата срещу "Ислямска държава" и осигуряваха оръжие на кюрдските бойци. "Очакваме искрената подкрепа на всички наши приятели и съюзници за справедливата борба на Турция", каза още Ердоган.

Той се закани, че Турция ще продължи решително да прилага стратегията си за "елиминиране на терористичната заплаха от нейния източник". "Независимо какво правят, независимо зад кого се крият, терористите няма да могат да избегнат горчивата съдба, която ги очаква", предупреди той. "В бъдещето на нашата страна и на нашия регион няма място за каквато и да е форма на тероризъм", подчерта Ердоган. По отношение на закупуването на F-16 от САЩ Ердоган заяви, че американският президент Джо Байдън е казал, че "има положителни развития". Турският президент засегна и въпроса с присъединяването на признатата единствено от Анкара Севернокипърска турска република (СКТР) като наблюдател към Организацията на тюркските държави. "С това решение не е необходимо да получаваме разрешение от никъде, от никоя държава. Тази работа е свършен факт", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Проктолог

    17 96 Отговор
    Изчака предвидливо накъде ще задуха вятъра и се изду като паун. Жалък е. :)))

    Коментиран от #42, #48, #60

  • 3 Петкан

    131 10 Отговор
    Турция се опитва да предотврати Третата световна война ..на САЩ много му се иска да бутне Русия срещу Европа ,срещу Турция....стига да има още кръв и смърт
  • 4 Българин 🇧🇬

    78 10 Отговор
    Ами след като и мумията в Белия дом макар и с половин уста призна , че Украйна носи вина , какво остава за турците , дето въртят търговия с руски газ и се опитват да пазят отношения за да изпързалят Москва като придърпат към себе си средноазиатските мюсюлмански републики .

    Коментиран от #9

  • 5 Иван

    71 5 Отговор
    Това е държавническо мислене
  • 6 123456

    73 1 Отговор
    внимавайте като превеждате - досега по коридора били прекарани 11т зърно - това са пет каруци , бре !
    Може би 11 млн тона, или поне 11 хил тона , в краен случай млрд. тона
  • 7 црррр

    12 2 Отговор
    Истествино,султи си е султи.
  • 8 Госпожо атанасова

    63 1 Отговор
    След като напишете нещо моля прочитайте го
    Не може ердоган да е казал че досега през зърнения коридор са превозили 11 тона зърно. 11 тона са количество което се събира в половин тир
    Използвам случая да кажа че изглежда от всички политици на света ердоган ще се окаже най-адекватен към ситуацията при конфликта между русия и украйна

    Коментиран от #53

  • 9 Петкан

    36 10 Отговор

    До коментар #4 от "Българин 🇧🇬":

    Средноазиатските републики са тюркски републики ..какво общо имат с Русия !?.Азербайджан са си турци ,нормално е да да са близки с Турция вместо с САЩ и Русия

    Коментиран от #18

  • 10 айде задействайте

    31 5 Отговор
    ЧЛЕНОТ ,ПА ДА ВИ ВИДИМЕ ДАЛИ РИПА. АКО НЕ - ВИАГРА. НЕ ТРАЙТЕ КАТО РЕМСИСТИ НА РАЗПИТ. ВИЕ СТЕ НАТО , ВИЕ СТЕ ЕС.МНОГО СТЕ СИЛНИ - КАТО ДУВНЕТЕ НА КРАВАТА У Г...ЗО И ИЗОПНЕ ШИЯ

    Коментиран от #14

  • 11 Доси

    46 1 Отговор

    До коментар #1 от "Айде, натото!":

    Много е трудно,но пък е политкоректно,да се нарече Полша мирна страна.

    Коментиран от #31

  • 12 Следя събитията

    44 10 Отговор
    И виждам колко много полша направи за украйна
    Проява на черна неблагодарност е украинците да атакуват с ракети своя благодетел
  • 13 1111

    44 5 Отговор
    Сащ са все по-изолирани. Тези сатанисти са токсични и си заминават, както много други самозабравили ли се тирани преди тях.
  • 14 Сложих ти плюс

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "айде задействайте":

    Но заслужаваш много повече

    Коментиран от #26

  • 15 11 тона

    16 1 Отговор
    Че някои вземат годишна рента повече 😁😁😁😁😁
  • 16 Путин е сенилен кретен

    9 35 Отговор
    НИЩО ОБЩО????????
    Не бе.... Не са изстреляли 100 ракети за половин ден по Украйна. Украинците са виновни че си защирават блоковете и детските градини с калпават руска ПВО защита.

    Коментиран от #34, #38

  • 17 Руско-турската връзка

    7 8 Отговор
    Ръжда не хваща. Няма да каже я че жена му е виновна.
  • 18 Мишо

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Петкан":

    Ти имаш ли нещо общо с Петкан, другарче то на Робинзон Крузо? По манталитет сте близки.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Дългият

    5 17 Отговор
    Султан,...ТЯ..... казваше и че няма да напада Украйна...добре ли си с паметта или помниш само това което ти изнася....

    Коментиран от #59

  • 22 Стига Бе

    2 4 Отговор
    Не е възможно
  • 23 5577

    28 5 Отговор
    Ми сега нато трябва да се защитава от Укарайна. Какво излиза че Украйна напада с две бомби Полша и убива двама поляци. Крайно време е ЕС да се намеси и да спре да слуша дъртия янки подкукуросван от евреите.
  • 24 На майкатипутйатаадмин

    3 3 Отговор
    Така леко
  • 25 Петкан

    25 1 Отговор
    През Втората световна война Хитлер е оказвал натиск срещу Турция да разреши на нацистите да открият Кавказки фронт срещу Русия ..от друга страна Чърчил също е искал Турция да открие Балкански фронт срещу Германия ..но Турция спазвала неутралитет ..когато немците нападат Русия през Украйна ,тогавашния президент е казал че е свършено с Хитлер
  • 26 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Сложих ти плюс":

    И друго заслужава ама няма да го напиша за да не го изтрият.....
  • 27 Деимпериализация

    9 5 Отговор
    Империите на злото, какво друго може да правят освен да се разбират по въпрасите свързани с терора над свободомислещите народи, които не желаят да ѝм се подчиняват. покороно Идва края на империите.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Българските турци

    37 2 Отговор
    Не забравяйте имаше инцидент и с Руски и Сирийски самолет...Имаше явно обстрелване на турска територия от сирийска също с цивилни жертви и щети... При всичките случаи имаше призив към НАТО да задейства член 4 и член 5 ...а на НАТО или не им стискаше или кодексът на НАТО беше само стръв-примамка за привличане за членство в пакта... Че държат турците а и всички други в алианса за пушечно месо като в Корейската война вече 70 години ! Това е и моментът когато се спука първата пукнатина между Турция САЩ и НАТО, която расте вече всеки ден !...
    Защо Путин не реагира за сваления самолет както подобава тогава...а спря само вноса на домати от Турция и ограничи руските туристи ?...Сега всички ще скокнат че се уплаши не от Турция разбира се ...а от НАТО и член 5 ! Има логика ама не е така ! Путин жертва един изтребител с екипажа и реагира така само за да докаже на Ердоган че САЩ и НАТО няма да си мръднат и пръста заради Турция...И сега няма да направят нищо освен демагогия и изкусна еквилибристика...НАТО не е отбранителен пакт и на НАТО не им пука нито Полша,нито Европа,нито Турция !!! Турция отдавна знае това и никога няма сама да се отцепи от пакта, защото членството и е най ефикасната и отбранителна стратегия срещу самото НАТО !!! А ако НАТО се опита да промени кодекса за да ги отлъчи ще значи че покерът свършва и картите се свалят на явно върху масата и меллето в североатлантическия бар започва !!!...

    Коментиран от #52, #62

  • 30 Деса конят

    1 22 Отговор
    Ходжата вчера как се умилкваше около Байдън на Г20?
  • 31 Напълно съгласен, колега

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Доси":

    Само се гъбаркам тука с евроатлантическия жаргон.

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ???

    20 5 Отговор

    До коментар #16 от "Путин е сенилен кретен":

    Я ми кажи кое не е руско в Украйна?

    Коментиран от #43

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Присмял се Хърбел на Щърбел!

    3 12 Отговор
    Щото пък Турция не подкрепя терористични структури в Сирия и паравоенни формирования от т.н "туркмени".които са си едни чисти терористи.Всеки се има много умен и иска той да е отгоре...но обикновено отгоре изплува само плявата!
  • 40 Запознат

    5 13 Отговор
    Оставка на Путина ! Мир в Света и ЕВРОПА !!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ...

    4 14 Отговор

    До коментар #34 от "???":

    Населението, гените, достойнството и смелостта да не се подчиняват сляпо на руската машина. Кулинарията им. Езика им. А и са мноооооооооооооооооооооооооооооого по-стари като народ от руския създаден от Шведския крал Рюрик в Масква. Още така нямат дръпнати очи както 90% от населението на Русия дето е на 200км източно от Казан. Не са по 1.6 метра както 90% от руснаците които виждаме по парадите. И жените им за разлика от рускините след 25 годишна възраст не удвояват килограмите си.
    Да продължавам ли да ти разказвам за това което съм виждал в Москва, Казан, Перм, Одеса и Херсон или ще отидеш сам да видиш за какво става дума?

    Коментиран от #49, #51

  • 44 МАшала

    8 1 Отговор
    Г-жа, когато преписвате и четете. 11 тон зърно са превозени към световните пазари. Вие знаете ли колко са 11 тона. Един камион. Не пишете простотии!!!
  • 45 Гост

    6 12 Отговор
    Ердоган е много наивен.Някой чул ли е терористи да си признаят за нещо ? Същата работа е и с русия.Никога не е признала за нищо
  • 46 Жоро

    4 7 Отговор
    Руснаците са виновни без значение кой е пуснал ракетата.
  • 47 Калитко

    6 9 Отговор
    Ердоган я е чок тарикат, накрая ще каже, че заради него не е настъпила ядрена война и ще поиска в замяна част от Южна България! Ще направят един референдум из Родопите и всичко е готово. Стойте и гледайте филма.
  • 48 Значи

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Проктолог":

    По принцип е добре да се изчаква при подобни случаи щото след време излиза че който бърза се изхвърля като ч@киа на пясък както става и в този случай
  • 49 ???

    13 0 Отговор

    До коментар #43 от "...":

    Гледам че си знаеш доста и си пътувал доста. Та да те попитам по точно коя година е създадена Украйна и коя Русия?

    Коментиран от #58

  • 50 Смях

    8 0 Отговор
    Това не значи, че е на тяхна страна. Неутрално изказване, в което се има предвид това, че така няма да се стигне до по-голяма ескалация. Мариике, пак пишеш подстрекаващи заглавия, ама то какво да се очаква от псевдо-журналя.
  • 51 Страхотен

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "...":

    Разказ, майстор на есето си! Браво! Отиваш ся в кухнята и пускаш студения кран на водата, изчакваш хубаво - минути (Множествено число!!), си сипваш си една студена в чаша и отиваш. По-добре е, нали така?
  • 52 Неутрален

    15 1 Отговор

    До коментар #29 от "Българските турци":

    Умни хора сте вие комшу,имате и качествени държавници
  • 53 Ганьо

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Госпожо атанасова":

    Мисирки като шефа си, който построи 500млн. км магистрали...
  • 54 Има топки

    14 0 Отговор
    Да кажеш истината и вече си на страната на Русия. Така и нашите соросоиди ни обявяват за путинофили.
  • 55 гледам и не вярвам на ушите си

    2 4 Отговор
    Е как РФ да няма нищо общо....Украинското ПВО по хвърчила ли е стреляло? Русия бомбандира Лвов, който е на 50 км .... За да няма такива грешки, е необходимо да се осигури поне 100 км защитена зона от натовската граница, пазена със самолети и пво....
  • 56 Мишел

    11 0 Отговор
    Много по важно е, че Байдън застана на страната на Русия и показа, че глупостите на Украйна са му дошли в повече.
  • 57 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    разбрахте ли че нато няма да е единно срещу русия? а ще се разцепи

    мухаааааа

    айде наще предатели да стягат мешките и бегом във украйна
  • 58 чичо стамат шумков

    9 0 Отговор

    До коментар #49 от "???":

    КИЕВСКА РУС 882 Г площ около 1 300 000 кв .км.(.УКРАЙНА в момента 600 000кв.км.).По това това време на територията на КИЕВСКА РУС (обхващаща и днешна УКРАЙНА) са живеели около 7-8 славянски племена.В никой ръкопис от онова време не се споменава понятието УКРАИНЕЦ.КИЕВСКА РУС просъществува до 1240 г а не (КИЕВСКА УКРАЙНА.) ПОНЯТИЕТО УКРАЙНА И СЪОТВЕТНО УКРАИНЕЦ ПРОИЗЛИЗАТ ОТ НАЗВАНИЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА КАТО ,,КРАЙНА ЗЕМЯ.,,НО НА МНОГО ПО КЪСЕН ЕТАП СЛЕД 1240Г.Нещо подобно се получава и със СЪРБИЯ КАТО КОСОВО СЕ СМЯТА ЗА ЛЮЛКАТА НА СРЪБСКАТА ДЪРЖАВА,но всеки знае в кои ръце е в момента тази територия и под чий натиск се създаде
    тази държава,УКРАЙНА като държава е създадена през 1917 г впоследствие става УССР В РАМКИТЕ НА СССР.Така,че ако не бяха руснаците нямаще да има държава УКРАЙНА а някакви области в пределите на ПОЛША и РУСИЯ,Като МАКЕДОНИЯ създадена от КОМИНТЕРНА И СТАЛИН.

    Коментиран от #61

  • 59 Мишел

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дългият":

    Няма обявена война, има само специална операция, което е нещо обичайно, както за военните операции на Турция в Сирия и в Иракски Кюрдистан, така и много повече за САЩ в необявените му войни в Корея, Виетнам, ... Никарагуа,... ,Либия, Ирак,Афганистан итн.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ???

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "чичо стамат шумков":

    За две ,три години плюс минус не е от значение. Историята не точна наука. А някои хорица преди да пишат коментари може малко да почетат че от такива умници сме на това дередже.
  • 62 Истината

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Българските турци":

    Путин се уплаши от турската армия! Вижте 8 месеца руснаците не могат да победят банда бандеровци а какво остава за 660 000 армия!

    Коментиран от #63

  • 63 Истината?????

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Истината":

    Какви Бандеровци 770 000 ,въоръжени с чужди оръжия, 70 милиарда долара помощ до сега и още 15 000 хиляди чужденци се бият срещу 160 000 войника на 1200 км. фронт.
    Можеш ли да смяташ?
    Истина?
    Едва ли?
    Чиста жертва на пропагандата.
Новини по държави: