Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Ноември, 2022 15:00 520 8

За първи път Словакия повиши нивото на защита на въздушното пространство до максималното

  • словакия -
  • източна полша-
  • защита на въздушното пространство

Словакия за първи път в историята на държавата повиши нивото на защита на националното въздушно пространство до най-високо ниво след инцидента в Източна Полша

За първи път Словакия повиши нивото на защита на въздушното пространство до максималното - 1
Снимка: Shutterstock

Словакия за първи път в историята на държавата повиши нивото на защита на националното въздушно пространство до най-високо ниво след инцидента в Източна Полша. Това съобщи агенция TASR, позовавайки се на министър-председателя на страната Едуард Хегер.

"Словакия засили сигурността си. Националните и международни системи са в пълна готовност. Словакия осигурява защитата на въздушното си пространство, както не е правила досега", цитира агенцията думите на Хегер.

Той изрази опасения, че подобен инцидент може да се случи на територията на Словакия, тъй като тя също е съсед на Украйна.

Във вторник вечерта паднаха две ракети в село Пржеводов (Люблинско войводство), разположено в източната част на Полша на границата с Украйна. При инцидента загинаха двама души. Според президента на страната Анджей Дуда няма доказателства за умишлена руска атака.

Министерството на отбраната в Москва на свой ред увери, че не са нанасяни удари по цели в близост до украинско-полската граница с руско оръжие. Както подчертаха във ведомството, снимките на останките, публикувани от полските медии от мястото на инцидента, не са на руски оръжия.

Източник: агенция TASR / ФОКУС

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 1 Отговор
    Тия С300 дето дадоха на Зеленски сега много ще им трябват.
  • 2 Ултра къса памет!

    0 3 Отговор
    Кремъл денонощно заплашваше Полша по всички централни медии през последните 10 години!
  • 3 Баба Вуна

    4 1 Отговор
    Правилна постъпка! Току виж някоя Руска ракета дарена от Словакия на Украйна се върне на собствен ход в Словакия.
  • 4 Котка ученият

    4 0 Отговор
    Полша също увеличи нивото на защита и получи ракета. Нанесени са щети на трактора.
  • 5 СССРБарета

    3 0 Отговор
    Няма лодки и платноходки ето ви война!
  • 6 СССРБарета

    3 0 Отговор
    За всички беше ясно от години наред че сащ води европа към война! Парите ще унищожат света! Казвам парите защото всички продажни политици служещи под командването на сащ в европа водят народите си които нямат нищо общо с тази война към гибел!
  • 7 мдда

    1 0 Отговор
    Едуард Хегер е евреин!!!
  • 8 С пашки ли

    2 0 Отговор
    ЕЕеее... как го повишиха равнището до максималното? С пашки ли? Нали си дадоха ракетите на укрите? А сега да чакат някоя от бившите техни ракети да ги стовареса по тиквите.
Новини по държави: