Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Ноември, 2022 10:18 1 677 28

Столтенберг: Войната в Украйна ще приключи с мирни преговори

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • преговори-
  • мир

Генералният секретар на НАТО изрази увереност ще това ще се случи

Столтенберг: Войната в Украйна ще приключи с мирни преговори - 1
Източник: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази увереност, че войната между Русия и Украйна ще приключи с мирни преговори.

В интервю за Би Би Си в сряда вечерта Столтенберг каза, че ако Украйна спре едностранната съпротива, тогава Украйна ще престане да съществува като независима и суверенна държава. Затова решението за прекратяване на войната трябва да бъде, според него, взаимно.

"Всички искаме мир и разрешаване (на конфликта) чрез преговори. Но в същото време трябва да разберем, че ако Русия и президентът Путин спрат да се бият и Украйна също спре да се бие, само тогава ще има мир", каза Столтенберг.

В Киев отхвърлят подобен подход, тъй като смятат, че спирането на военните действия и започването на мирни преговори ще доведе до замразяване на конфликта, което ще обезсмисли последните успехи на украинските войски, ще определи нова демаркационна линия и ще даде на Русия необходимите отсрочка, за да възстанови боеспособността си и да повтори нахлуването от нови граници.

Украинският президент Володимир Зеленски настоява, че преговорите с Москва са възможни само след като всички руски войски напуснат напълно окупираните територии.

"В един момент тази война най-вероятно ще приключи на масата за преговори, но знаем, че резултатът от тези преговори е тясно свързан с баланса на силите на бойното поле", добави генералният секретар на НАТО.

В интервюто за Би Би Си Столтенберг говори и за инцидента с ракетата, избухнала на територията на Полша, като в общи линии повтаря същите думи, които се чуха през деня от други западни лидери.

"Най-вероятно това е украинска ракета за противовъздушна отбрана", каза той, докато продължаваше разследването на взрива близо до украинската граница.

Той каза, че разследването, което трябва да установи обстоятелствата около инцидента и собствеността на ракетата, убила двама души в Източна Полша, все още продължава и е преждевременно да се правят окончателни заключения.

"Войните са опасно нещо и се случват грешки", каза Столтенберг, въздържайки се да обвини едната или другата страна. Според него каквото и да се е случило вчера, Украйна има право на самоотбрана.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слава на САЩ

    5 15 Отговор
    И МИРА В УКРАЙНА ,РУСИЯ ГУБИ ВРЕМЕТО С ВОЙНИТЕ СИ САМО ИЗРАЗХОДВАНЕ НА РЕСУРСИ И ПАРИ, НО ПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА ВСЪЩНОСТ ,СЛАВА НА САЩ,СЛАВА РОССИЙ,СЛАВА УКРАЙНУУУ, СЛАВА АЛКОХОЛОВ ....

    Коментиран от #19

  • 2 Дидо Д

    26 1 Отговор
    Столтенберг опроверга Зеленски за ракетата, ударила Полша. Президентът на Украйна продължава да твърди, че Русия всъщност е изстреляла ракетата.
  • 3 Последния Софиянец

    25 7 Отговор
    Много бой изяде НАТО в Украйна и сега реве за мир ама няма.
  • 4 мишо

    14 3 Отговор
    Войната ще спре тогава когато заповядат американците. А това, че ако ракетата паднала в Полша е украинска е ръкопляскане а ако беше руска щеше да е напляскване е много несправедливо към поляците, които ги убиха на собствения им трактор.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Войната ще спре когато Русия реши. Нещо

    20 0 Отговор
    Неясно
  • 7 Бай Канур

    15 1 Отговор
    Клоунадата май не слуша какво и говорят. Войната ще приключи когато американците кажат, независимо дали му харесва на Зеленски или не. На Столтемберг не му дреме за мира, просто иска временно примирие за да може да се стабилизира световната икономика. Щото както е тръгнало сите ще ядем хурката и това вече е ясно и на бабите по селските седенки
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хи хи хи

    13 1 Отговор
    Войната ще приключи, когато Русия и Украйна решат! Спретнаха ни една хубава инфлация, точат милиарди помощи за Украйна от колективните... :)))

    Коментиран от #18

  • 10 Опааа

    12 1 Отговор
    кво стана бе????
    не сте стигнали до последния украинец и давате назад!!!!

    ЕС и особенно САЩ поднаха в сабствения си капан - изпадат в дълбока рецесия..
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пеци

    2 17 Отговор
    Видя се, че на Путлер и Рашистан не може да се вярва.Те нарушиха всички договори след разпада на СССР, лъжеха през цялото време, че няма да нахлуят в Украйна, същото беше и в Грузия, Молдова, Чеченските войни.Виждаме една патологична агресия на жужето, което му се прииска да става император.
    Не им се получи и в момента Путлер води лична война с Украйна. Тя се свежда до унищожаване на електро централи, а на фронта бягат като офци.
    НАТО ако има топки трябва да направи небето на Украйна безопасно и да го охранява.Ако го направи до 1месец Просия ще капитулира
  • 13 един от многото

    10 0 Отговор
    Откри топлата вода , че те всички войни свършват така , с мирни преговори. Само където на единия преговарящ му се плаче , а другия е удовлетворен. Ако мирните преговори са наложени от други държави и организации и не удовлетворяват и двете воюващи страни , мира ще е ден до пладне!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Зззз

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "ФакЪт":

    Форумът не е литературен кръжок. Минуси без да се чете "поезията"ти.
  • 16 Лйолйо

    4 0 Отговор
    Факът, макът, лакът, знакът.
    Дрогарио факът, много си далеч от рими, от поезия, но пък за сметка на това копаеш дъното на победоносната родна чалгачорба.
  • 17 А има промяна

    5 0 Отговор
    Има промяна в мисленето нещо. Нали щяхме да се бием до последния украинец. Но Зеленски, Подуяк, Кулеба и военните генерали не искат да спират, имат план да превземат и Крим. Защо ще им кършите хатъра. Успяхте ли да убедите шута или му казахте, че няма да му изпращате нищо, включително и пудра за нослето и той млъкна. Трудно за вярване, това кречетало няма да спре да бълва заплахи дори със запушена уста. Но и НАТО всеки ден си мени мнението. Скоро ще разберем.
  • 18 Мишел

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хи хи хи":

    Войната ще свърши с преговори, само когато Украйна се съгласи да ги води при обявените руски условия.
  • 19 Зззз

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Слава на САЩ":

    Като не знаеш руски ,не го използвай,че ставаш за смях!
  • 20 ертъу

    5 0 Отговор
    И що натовските плъхове решиха, че като използват "мирни преговори" вместо реалното "осраина подписва капитулация и бива разделена на 4-5 части + Запада никога не си връща дадените над $100млрд. заеми" някой им вярва на глупостите?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кво става с Нато

    3 1 Отговор
    Пълен назад! Иска преговори ? Русия спря с приказките и сега въпросът вече е:Ще я има ли Укръинъ.
  • 23 Павел пенев

    7 0 Отговор
    Чухте ли какво каза този психопат? Ракетата паднала в Полша е изстреляна от Украйна, но Русия е виновна. Какво интелектуално величие, да не кажа падение.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ненормалния смешник разказа поеедния

    2 0 Отговор
    Скеч! Будите само съжаление и присмех!
  • 26 Не се връзвайте

    3 0 Отговор
    Подвеждащо заглавие. Уж мирни преговори, ама условието за преговори било Русия да почне да плаща репарации и да върне всички територии вкл. Крим.
  • 27 Ком

    2 0 Отговор
    Мирни преговори между кого?
    Преговори с зеленото човече няма да има.
    Опитът на Зеленски да подпали трета световна война не успя. Може да се отклони една ракета към Полша. А на кадрите дават две огнища на попадения. Това показва, че това е явна провокация на свастиките.
  • 28 Геша

    4 0 Отговор
    А , така ли? Ми той Борел каза, че всичко ще се реши на бойното поле.Вземете се разберете най-накрая.
Новини по държави: