Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 12:55 1 520 32

Москва: Полша и Украйна се опитват да провокират пряк сблъсък между Русия и НАТО

  • русия-
  • нато-
  • сащ-
  • полша-
  • украйна

Това заяви в сряда на заседание на Съвета за сигурност на ООН постоянният представител на Русия в световната организация Василий Небензя

Москва: Полша и Украйна се опитват да провокират пряк сблъсък между Русия и НАТО - 1
Източник: БГНЕС

Изявлението на Варшава и Украйна след инцидента с ракетата в Полша не може да се тълкува по друг начин освен като опит за провокиране на пряк сблъсък между Русия и НАТО. Това заяви в сряда на заседание на Съвета за сигурност на ООН постоянният представител на Русия в световната организация Василий Небензя, цитиран от ТАСС.

"Ако заседанието не беше насрочено, трябваше да бъде свикано такова, за да се обсъдят опитите на Украйна и Полша да провокират директен сблъсък между Русия и НАТО. Абсолютно безотговорните изказвания на ръководството на тези две държави не могат да се възприемат по различен начин", заяви дипломатът.

Небензя припомни, че малко след като беше съобщено за експлозията в Полша, украинският президент Володимир Зеленски веднага обвини Русия за този обстрел. "Обръщам внимание на колегите – подобни изказвания се правят от човек, който няма как да не разполага с информация, че на територията на Полша са влетели украински ракети, изстреляни от системата за ПВО“, посочи в тази връзка Небензя. Така че това не е просто умишлена дезинформация, а умишлен опит да се въвлече НАТО, който води "прокси война“ с Русия в Украйна, в пряка конфронтация с нашата страна“.

"Русофобските власти на Полша стигнаха малко по-далеч, като от самото начало категорично заявиха, че са били подложени на руска атака. Руският посланик беше извикан в Министерството на външните работи на тази страна посред нощ, за да му бъде изразен остър протест“, каза още руският дипломат.

В същото време постоянният представител на Руската федерация посочи, че според първите снимки, появили се в социалните мрежи малко след експлозията, става ясно, че украинска противовъздушна ракета е ударила територията на Полша. "Всъщност това вече е потвърдено в прав текст дори в НАТО и на Запад като цяло", добави той.​


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аве

    44 6 Отговор
    Байдън отхвърли твърденията на Зеленият наркоман за руска ракета в Полша !
  • 2 Примати

    6 55 Отговор
    Ракетата е руска. Има доказателства. Руснаците са сгрешили с координатите на ракетата.

    Коментиран от #5, #8, #10

  • 3 Евроатлантик

    8 56 Отговор
    Ще дойде врме и полските и украински войски ще стигнат до Москва и ще измъкнат чудовището от Кремъл.

    Коментиран от #15, #18

  • 4 Боруна Лом

    21 5 Отговор
    ПРАВ Е ЧОВЕКА,ПОД НАПЪТСТВИЯ ОТ КРАВАРИТЕ
  • 5 Андро

    40 6 Отговор

    До коментар #2 от "Примати":

    Ракетата е произведена в Русия, но е изтреляна от Украйна. Траекторията е засечена е от американски спътници

    Коментиран от #29

  • 6 Нострадамус от Злокучене

    9 38 Отговор
    Е,тогава ще разберете какво означава да ви блъска НАТО.Ще ви минат по пълна програма.Много бързо окончателно ще ви се проветрят кухите кратуни,че "безаналоговнетите" са купчина безполезен скрап.То и сега е ясно,но тогава ще го усетите на собствен гръб,алкохолизирани недоеволюирали,наследственообременени и генетичноувредени,сибирско-азиатски дегенерати,примитиви и полухора.

    Коментиран от #26

  • 7 Ели

    27 3 Отговор
    И сега кой лъже? Байдън ли, Зеленски ли или Дуда. На пресконференцията Столтенберг само се опита да замаже скандала.

    Коментиран от #12

  • 8 Шебек

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "Примати":

    Ти май не четеш какво пише.
  • 9 Ал Бунди

    6 26 Отговор
    Небензята пак го е уапал боен комар по голата тиква..Ми ако беха намерили бойните корморани???
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 До Москва

    7 32 Отговор
    Руски терористи и убийци имате избор. Напуснете Украйна и Крим още днес и спрете кървавата война в която унищожавате и собствените си граждани.

    Коментиран от #27

  • 12 Ал Бунди

    7 30 Отговор

    До коментар #7 от "Ели":

    Абе не знам кой какво, ама много се смях как светкавично Кремлините онзи ден се оправдаваха , без да ги е обвинил никой още. Май бая ги бе страх за възможните последствия. То не бе тръшкане, то не бе кълнене във всичките светии, че ракетите не са руски. Особенно активни беха Кокошинков и Маша Цукерман...

    Коментиран от #30

  • 13 Че нали според кремълската пропаганда

    8 17 Отговор
    И сега руските бигатири от Чечня, Бурятия, Якутия воюват срещу НАТО? Нали с това обясняват отрицателните си успехи на фронта?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мдаа

    19 5 Отговор

    До коментар #14 от "Некой си":

    Козарите видяха сметката и на 51 държави накуп,всъщност иде реч за САЩ.

    Коментиран от #23

  • 17 гого

    12 4 Отговор

    До коментар #14 от "Некой си":

    Прав си а сега с с разузнаване 2022 год и сателити в космоса и какви ли не оръжия на краварите им запалиха зад,,,,ни....и то как бягаха през глава и оставиха оръжие за 30 милиарда на козарите нали миличка .а теб ти пращат чертежчета за милиарди хаххаха тролке мирзл,....ва
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 нннн

    21 6 Отговор
    Полша и Западна Украйна са обсебени от патологична русофобия. Това не е само техен проблем - покрай сухото гори и суровото. Току виж сме изгорели заради техните мераци и мечти.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Зззз

    9 18 Отговор
    Москва приказва и прави само глупости
  • 22 Подмяна на вожда се цели

    12 6 Отговор
    Целия цирк с ракетите е да махнат Зеленко Наркоманенко. Зора е, че Запада налива милиарди в укристан, налива, а резултатите повече от смешни. С "бежанците" към Европата отиват и много приближени на зеления и сие. Започват да купуват имоти в Западна Европа. Службите започват да се чудят отде тези бежанци имат толкова пари. Започват да ровят и стигат до Зеленович, Арестия, Кулибович и им се завива свят. Крадено, крадено. Започват да валят доклади до западните правителствата и САЩ, те си затварят очите, но до време. В един момент авантюрата в Украйна им излиза прекалено скъпо и то заради корупцията на зеления потник и неговите юнаци. И Запада мисли по западно му. Ако го разкараме тоя и докараме друг по-честен ще постигнем много по-добри резултати
  • 23 Как живеят козарите?

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Мдаа":

    Я разкажи За САЩ цял свят знае.
  • 24 Абсолютен агресор е Русия

    5 11 Отговор
    Постоянният представител на Русия в ООН, лудли е, че говори че Полша и Украйна се опитват да провокират пряк сблъсък между Русия и НАТО...???
    От 10 месеца Русия е агресор и сама си го търси сблъсъка с НАТО и ако Русия на 15ти, не бе започнала и не бе изстреляла и подложила на тежък масиран ракетен обстрел Украйна за да разрушава цивилната инфраструктура, а Украйна не се упорито защитаваше от руската агресия с остарели ракети изстреляни от системата за ПВО, нямаше да се стигне до този инцидент в Полша..!!!

    Коментиран от #28

  • 25 Анти-опоркаджия

    5 6 Отговор
    А руската пропаганда оправдаваше некадърието на оркската армия, че воюва с НАТО. Ето истината от устата на мордорец.
  • 26 Не си въобразявай,

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Нострадамус от Злокучене":

    че всички са точно копие на тебе. Колкото по - рано се обърнеш към квалифицирана лекарска помощ, би имал шанс за подобрение.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Смени опорките

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "Абсолютен агресор е Русия":

    Като разбита латерна повтаряш едни и същи безмислици. Твърдението и ината с който го повтаряш не го правят истина.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Фактолог

    0 2 Отговор
    Путилижката измет да не лъже вече, че рушнята воюва с НАТО. Всъщност рушнята не воюва, а тероризира мирните граждани.
  • 32 Хага

    1 0 Отговор
    Килия номер 5.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания