Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Ноември, 2022 16:43 2 098 22

Василий Небензя: Участието на Зеленски в спешното заседание на Съвета за сигурност на ООН трябва да бъде лично

  • василий небензя-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • оон -
  • заседание на съвета за сигурност на оон

Русия ще продължи да ограничава военните възможности на Украйна, докато Киев не заеме реалистична преговорна позиция, заяви на заседание на Съвета за сигурност на ООН постоянният представител на Русия в световната организация Василий Небензя

Василий Небензя: Участието на Зеленски в спешното заседание на Съвета за сигурност на ООН трябва да бъде лично - 1
Снимка: Телеграм

Участието на Зеленски в спешното заседание на Съвета за сигурност на ООН трябва да бъде лично, бе категоричен Василий Небензя.

По думите му, руските въоръжени сили нанасят удари „по инфраструктурни обекти в Украйна в отговор на помпането на тази страна със западни оръжия и безразсъдните призиви Киев да спечели военна победа над Русия“. „Подкопаването на боеспособността на украинската армия, което заплашва сигурността и териториалната цялост на Русия, е една от целите на СВО (специалната военна операция - бел. ред.). И ще се изпълнява с военни средства, докато режимът в Киев не заеме реалистична позиция, която би позволила, в рамката на преговорите, за да обсъдим и да се опитаме да разрешим проблемите, които ни принудиха да започнем СВО“, каза Небензя, цитиран от ТАСС.

Още новини от Украйна

"Ракетите ни свършили, по твърдения на украинските и западните медии, още през март, после през юли и след това през септември. Но щетите по жилищните сгради и жертвите сред цивилното население наистина се случват по вина на украинската ПВО, която се намира не в покрайнините на градовете, а в самия им център", поясни Небензя.

„Ние удряме инфраструктура в Украйна в отговор на помпането на тази страна със западни оръжия и безразсъдните призиви към Киев да спечели военна победа над Русия. Подкопаването на боеспособността на украинската армия, което заплашва сигурността и териториалната цялост на Русия, е една от целите на СВО.Напомпването на Украйна с оръжие води до смъртта не само на жителите на Донбас, но и на украинските градове.

Русия очаква от международните организации принципни оценки за неспазването от Украйна на хуманитарното право, каза Василий Небензя.

„Досега това, което чуваме от г-н Зеленски и неговите сътрудници в никакъв случай не е готовност за мир, а само език на безразсъдни заплахи и ултиматуми. Западните куратори на Киев само насърчават такава безотговорна линия, защото им е изгодно да има война на територията на Украйна до последния украинец, което позволява на техния военно-промишлен комплекс да получава огромни печалби, както и да тества оръжия на НАТО “, каза Небензя. „По този начин западните страни се опитват да установят своята геополитическа хегемония с чужди ръце и живота на обикновените украинци“, заключи той.

В началото на октомври Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна обяви, че е невъзможно да се преговаря с руския лидер Владимир Путин. На свой ред на 31 октомври руският лидер заяви, че не вижда възможност за обсъждане на каквито и да е споразумения с Украйна, докато няма желание от нейна страна. Въпреки това, както подчерта президентът Путин, добрата воля на Москва за преговори е известна и е неизменна. Президентът на Руската федерация обърна внимание, че за постигане на договорености е необходимо „да седнем на масата за преговори и да преговаряме“, отбелязва Небензя, цитиран от ТАСС.

Източник: ТАСС


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    22 58 Отговор
    Защо се допуска до заседанията на СС на ООН, представител на страна агресор? Представител на страна застрашаваща Сигурноста на Планетата? Представител на страна заплашваща Мира на Планетата? Вън от ООН пл@х плешив!

    Коментиран от #4, #5, #16, #20

  • 2 Путинофил

    20 18 Отговор
    Сигурно съм луд!
    ЕС обяви Русия за страна терорист, а терорист е постоянен член в Съвета за сигурност на ООН!

    Коментиран от #6, #21

  • 3 Рошко

    11 6 Отговор
    Тоз ни е чел коментарите, евала чувствам се полезен
  • 4 Путин

    47 10 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Нищо по различно от войната в Авганистан ,Сирия ,Ирак Югославия и Виетнам .Какво по различно виждаш сега ,Тръмп? Нима твоите другари не присъстваха или вие не бяхте държава агресор във тези войни ??? А може ви двуличието ви което винаги сте проявявали не ви дава възможност да го видите???

    Коментиран от #7, #9

  • 5 От психото

    27 7 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Хапчетата си пропуснал да изпиеш днес
  • 6 Тръмп

    13 40 Отговор

    До коментар #2 от "Путинофил":

    Ето това ме дразни в поведението на ЕС и ООН!! Какво очакват, че Проснака ще спре да унищожава Украйна? Че ще поумнеят и ще се приберат там от където са дошли? Санкцийки като за ученик избягал от час! Твърдост трябва!! Вън от всякакви организации! Пълна блокада на търговията им! И въоръжаване на Украйна с Всичко необходимо за анихилиране на този престъпен режим!!

    Коментиран от #11, #22

  • 7 Тръмп

    9 15 Отговор

    До коментар #4 от "Путин":

    Авганистан……и спрях да чета!

    Коментиран от #10

  • 8 да да

    17 4 Отговор
    Ще отиде ама колкото путин отиде на Г20.
  • 9 Ще ти се

    8 20 Отговор

    До коментар #4 от "Путин":

    Хайде малко правописа да понаучиш и после да се излагаш публично.
    Пише се Афганистан.

    Що се отнася до Виетнам и "американската агресия" - не е лошо да почетеш малко и да разбереш какво е Виетконг, например. И да се сетиш и за червените кхмери, които управляваха в тогавашна Кампучия (днешна Камбоджа). И прочие неизгодни за путинофилите факти.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Споко

    13 14 Отговор

    До коментар #6 от "Тръмп":

    ЕС са шайка бюрократи, немалко от които са напазарувани от путин на калпак. ООН винаги е била беззъба организацийка. Но затова имаме НАТО и ще натикаме руските орки в пъкъла.
  • 12 1111111

    19 7 Отговор

    До коментар #9 от "Ще ти се":

    Те и Бин Ладен и талибаните и уджахидистите Русия ги създаде,тя Сащ не изрева когато Русия реши да вкара ядрени оръжия в Куба и спази правото всяка държава да решава какво и къде иска да прави ,то и е Украйна Сащ не извърши преврат и не похарчи за 1 година 5 милиарда .
  • 13 Я МИСЛЕШЕ

    6 12 Отговор
    ДА ГО „НАПОМПАТ” ТОЯ(....🐀....)И ДА ГО ПУСНАТ ДА ПЛУВА ПО РЕКА ПОТОМЪК👍
  • 14 Опааа

    19 7 Отговор
    Четете внимателно къде е ПВО-то на нацистите! Браво Василий! Браво! Слава! Денонощно дронове и ракети! Мачкааааааай Вова!
  • 15 матмалаф

    7 18 Отговор
    Нагъл, по-нагъл, руснак.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 а тебе

    2 3 Отговор
    трябва да те пребият с обувки,докато бръщолевиш несвързани работи!
  • 18 БЪЛГАРИН

    3 6 Отговор
    Русия като терористична държава да се изключи от ООН,а дебелият и представител да бъде изгонен!
  • 19 Гус

    1 0 Отговор
    Ти докарай първо джуджето от бомбоубежището лично.
  • 20 Виж сега,

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Интервенции на Хегемони в други държави без да са санкционирани от ООН са се наблюдавали и в близкото ив далечното минало, така че не се гневи само на Русия. Разумната и балансирана международна политика изисква всеобхватен поглед и анализ на световните събития. Пристрастните оценки не водят до успешна дипломация никога.
  • 21 Не, не си

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Путинофил":

    Не си ти луд. Лавров посичи правилно кой се нуждае от психиатър - това е ЕС.
  • 22 Не се тревожи,

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тръмп":

    Всичко, което препоръчваш, Колективният Запад точно и уверено го следва. Само че виждам, резултатът засега не те задоволява. Всъщност, знаеш ли? - можеш и по-лично да допринесеш за антируската си кауза-пердута. Набират доброволци за Украйна. Ако не знаеш как и къде, ще те "открехна
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания