Last news in Fakti

27 Ноември, 2022 08:19 3 124 12

Обрат! Правителството на Мадуро и венецуелската опозиция подписаха споразумение в Мексико

  • венецуела-
  • николас мадуро

Споразумението ще даде възможност за ново смекчаване на американските санкции срещу режима в Каракас, твърдят анализатори

Обрат! Правителството на Мадуро и венецуелската опозиция подписаха споразумение в Мексико - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството на венецуелския президент Николас Мадуро и венецуелската опозиция подписаха днес в Мексико "второ частично споразумение по въпросите на социалната защита", предаде Франс прес.

Представителите на Мадуро и на опозицията подписаха това споразумение в рамките на преговорен процес, който вдъхва "надежда на цяла Латинска Америка" и е "триумф на политиката", заяви мексиканският външен министър Марсело Ебрард.

Споразумението ще даде възможност за ново смекчаване на американските санкции срещу режима в Каракас, твърдят анализатори.

Преговорите, които бяха преустановени преди 15 месеца, бяха възобновени след намесата на Колумбия и САЩ, отбелязва Франс прес.

Колумбия обяви, че възобновява диалога с Венецуела, след като представителят на левицата Густаво Петро спечели тази година колумбийските президентски избори.

Съединените щати приветстваха сключването на споразумението и заявиха, че то е "важна стъпка в правилната посока", предаде Франс прес, като се позова на високопоставен американски представител.

"Присъединяваме се към международната общност, която приветства възобновяването на преговорите", заяви представителят, поискал да остане анонимен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    31 8 Отговор
    Венецуелската "арабска пролет" или казано по нашенски - майдан, се провали. Много пара на ЦРУ пропадна и там. В последно време нещо отдел "специални операции" се дъни яко. Може би е поради липса на кадри.
  • 2 Последния Софиянец

    18 0 Отговор
    Обрата идва от Вашингтон.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    ТАКА е колега ПОСЛЕДНИЯ
    СОФИЯНЕЦ
  • 4 Бацо прецедател

    1 10 Отговор
    Мадуро и Путин са двата ъгъла на триъгулнико! Курчагин че е третио!
  • 5 086

    14 0 Отговор
    В момент на такова военно напрежение по света, САЩ не могат да си позволят враждебен съсед.
  • 6 мммда

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ми то на американците не им остава друг избор и след като собствения им щат Тексас и Арабите ги порязаха за цената която искат, всичко ще свалят ако трябва. Там все пак има петрол, който имат шанса да изпомпат.
    А нашия парламент ги финансира с още кинти за скапаниите дърти едномоторни F16(гримирани баби).

    Коментиран от #10

  • 7 Ташуро

    2 4 Отговор
    какво не правят $ 😄
  • 8 Напреднал Лицемер

    15 0 Отговор
    Колективният Запад стана изведнаж по-сговорчив с Мадуро, предвид венецуелските газови и петролни резерви. Познати лицемерно-демагокски трикове. Ало, къде в схемата е припознатото Ви президентче
  • 9 Тошо

    6 0 Отговор
    КОГАТО САЩ КАЗВАТ ЧЕ ПРАВИЛНАТА ПОСОКА,ЗНАЧИ ТОВА Е В УЩЪРБ НА ВЕНЕЦУЕЛА. ТОВА ЩЕ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА НА МАДУРО. ПОДОБНА ГРЕШКА НАПРАВИ БЕЛАРУС СЛЕД КАТО РЕШИ ДА СЕ ОТКРИЕ АМЕРИКАНСКО ПОСОЛСТВО В МИНСК И ЗА МАЛКО ДА МУ СПРЕТНАТ ПРЕВТАТ И ПУТИН ГО СПАСИ.
  • 10 дфгъхуй

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "мммда":

    Само дето нямат никакъв шанс да изпомпят и 1 барел без позволението на Путин- не от вчера там всичкият добив на петрол се контролира от Роснефт и находищата се охраняват от едни много вежливи музиканти...

    Реално цялата ситуация е много интересна- фащ качествено ближат косматите топки на Мадуро само заради мизерният шанс да получат какъв да е петрол... Засега обаче, въпреки якото смучене и близане фащ получават само едни голи обещания...
  • 11 Казуар

    1 1 Отговор
    В България папагалски се повтаря машините на Мадуро, но с тези машини опозицията начело с Гуайдо спечели парламентарните избори и това уплаши Мадуро, и след това започнаха проблемите във Венецуела. Мадуро не призна парламента и създаде някакъв съвет от магистрати който да замени парламента.
  • 12 хаааа1

    3 2 Отговор
    Опаа, петролче...нещо, май ще има в изобилие-пРоссия утече с "уралската" си тиня
Новини по държави: