Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 07:10 2 950 14

Виена е градът с най-недружелюбни жители

  • австрия-
  • виена-
  • дружелюбност-
  • граждани-
  • анкета

В допитванията през последните години лошото настроение на виенчани нарежда града на Дунав назад в класацията

Виена е градът с най-недружелюбни жители - 1
Източник: Shutterstock

В тазгодишната класация на организацията „Интернационс“, която прави анкети сред хората с неавстрийски корени, Виена отново се нарежда сред градовете с най-добри условия на живот. Но „Експат сити ренкинг 2022“, както се нарича класацията, нарежда и тази година австрийската столица на последно място в категорията „дружелюбност“.

В допитванията през последните години лошото настроение на виенчани нарежда града на Дунав назад в класацията. Тази година Виена заема 27-о място сред 50 града в света (през 2021 година ѝ бе отредено 14-о място от 57 града).

Австрийската столица е напред в класацията в категориите „туризъм и транспорт“ (първо място) и „здравеопазване и добро благополучие“ (второ място). Живеещите във Виена хора от други страни характеризират градския транспорт като добре организиран (97 процента) и достъпен. Много висока е и оценката на медицинското обслужване и чистотата на околната среда. Виена не е възприемана като особено скъп град и заема девето място в индекса за лични финанси.

Индексът „аклиматизация“ е голям минус-пункт, Виена се нарежда на последно място. И в категорията „дружелюбност“ градът е последен в класацията. Хората, дошли във Виена от други държави, описват виенчани общо като недружелюбни и особено недружелюбни към чужденците.

Повече от половината от анкетираните (54 процента) са заявили, че им е трудно да се сприятелят с виенчани, а 32 на сто са се чувствали нежелани. По този въпрос градът също е на последно място.

Любимият град за пришълците е Валенсия, която се нарежда на първо място в анкетата, попълнена от 11 970 преселници, следвана от Дубай и Мексико, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    ПОЗИТИВЕН ДЕН на ВСИЧКИ ХОРА
  • 2 ДА ЗАЩОТО

    7 6 Отговор
    Уникална просотия
  • 3 Орел

    8 3 Отговор
    Зависи от чужденците.
  • 4 БгТопИдиот

    22 0 Отговор
    Като срещащ всекидневно брадати навлеци с произход Норд Африкан ,ще е така.

    Даво-с–ци решиха да съсипят стрина Европа и се справиха успещно.
  • 5 плюс минус

    20 3 Отговор
    Още по времето на соца съм посещавала Виена.
    И още тогава имаше доста живеещи там чужденци: мъжете - брадати, жените - забрадени.
  • 6 Госあ

    29 0 Отговор
    Като започнат да копат пак картофи,а не да въртят само руски капитали, ще станат по дружелюбни ;)
  • 7 Това е наследство

    26 0 Отговор
    Нападане е от турците, след това югославските мекерета са си вадили хляба там години наред и са оставили почерка си, а накрая и гостите на Меркел на които цял свят е задължен да ги приема и храни! Развитият град е една спирка за тях към следващите дестинации! Нормално е да са неприветливи с "нашествениците"!
  • 8 Бегай

    23 2 Отговор
    Дружелюбен австриец?! Такова понятие нема.
  • 9 Адолфина

    16 0 Отговор
    Ами правилно, никой не ги е питал искат ли джигитайци или не. Политиците ги натрисат. Никой не иска вкъщи смрадливо, църно, полуграмотно получовек.
  • 10 То "виенчани"

    11 1 Отговор
    почти няма. Има "хора, живеещи във Виена" - все с мигрантско минало - дошли от други части на страната, както и дошли от други страни. Както и в други страни, хората живеещи в големите градове са по-дистанцирани, недружелюбни, анонимни. Тези извън столицата са другояче. Нормално. Във всеки случай, Виена може да не е "особено скъп град", но определено е скъп град - особено, имайки предвид наемите.

    Коментиран от #11

  • 11 За наемите

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "То "виенчани"":

    Ако жилището е от гемайндето или геносеншафт то наема е около 7евро на кв..свободния започва от 15 евро какъв мите
  • 12 зевзек

    5 0 Отговор
    доколкото знам от една моя позната, половината от населението на Виена са турци, така че, какво очакваш като отиваш там, турците са гостоприеми, но са затворени по природа хора, с нас се отнасят малко по добре, като с комшии, Виена е за виенчаните, Австрия е малка държава, две трети са планини, не е държава за емигранти, това че има разни централи на фирми там, нищо не значи, няма специалист, който ще откаже добра работа и заплата във Виена, само защото местното население било недружелюбно
  • 13 Никола

    1 1 Отговор
    Напълно съгласен!
  • 14 Митко

    1 0 Отговор
    Черните и в Австрия и Германия не ги обичат. Смятат ги за втора категория хора..
Новини по държави: