Last news in Fakti

2 Декември, 2022 17:10 587 7

Папа Франциск: Смъртните случаи на мигранти са “неприемливи и могат да бъдат избегнати“

  • ватикана-
  • папа франциск-
  • мигранти

Смъртните случаи на мигранти в Средиземно море са "неприемливи и почти винаги може да бъдат избегнати", каза днес папа Франциск

Папа Франциск: Смъртните случаи на мигранти са “неприемливи и могат да бъдат избегнати“ - 1
Снимка: Shutterstock

Смъртните случаи на мигранти в Средиземно море са "неприемливи и почти винаги може да бъдат избегнати", каза днес папа Франциск, цитиран от Ройтерс.

Той отново призова политиците от региона да намерят "изгодно за всички" решение на проблема.

“Невъзможността да се намерят общи решения (за миграцията) продължава да води до неприемлива смърт на хора, която почти винаги може да бъде избегната, особено в Средиземно море", заяви Франциск в послание към Римско-средиземноморския диалог - конференция по въпросите на външната политика. Миграцията към Европа "не може да бъде спряна", подчерта той и призова всички страни в региона да намерят решение, което може да бъде "от полза за всички, гарантирайки както човешкото достойнство, така и общ просперитет".

Миграцията от години е гореща политическа тема в Европа, като правителства прибягват до все по-твърда политика, за да бъде сложен край на притока на мигранти и кандидати за убежище от Северна Африка и Близкия изток, отбелязва Ройтерс.

Едно от първите действия на новото дясно правителство на Италия на премиерката Джорджа Мелони бе да откаже да приеме кораб с мигранти и да го отклони към Франция. Случаят предизвика яростен спор между Рим и Париж.

По данни на Агенцията на ООН за бежанците около 136 500 мигранти са пристигнали тази година в Европа през Средиземно море. Повече от 1800 са загинали или са в неизвестност.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирон

    8 0 Отговор
    А що не додеш ти да ги ловиш?
  • 2 Гошо

    10 0 Отговор
    А бе какво през ден ни го бутате тоя с неговите глупотевини Най малкото не сме католици Е там ония с джендърската ориентация да си го слушат ,то и на тях толкова им пука де
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фаниме Закуро

    4 0 Отговор
    Земай си ги у Ватикана да им мийш миризливите крачуни
  • 5 Жжгг

    3 0 Отговор
    А кой ще ги дондурка, ти ли?! Щото сечкото емигрант са доктори, ай ти, инжинери…аре стига, Европа не е разтегателна!
  • 6 Иван

    0 0 Отговор
    Така ли е казал саганиста Папа Франциск: "мигранти" ?
  • 7 Цеко сифоня

    3 0 Отговор
    Абе то и смъртните случаи на деца в католическите училища из колониите са неприемливи, ама за тях си траеш, лицемер сатанински !