Last news in Fakti

5 Декември, 2022 08:20 1 287 44

САЩ: Работим по определянето на Русия за държавен спонсор на тероризма

  • русия-
  • спонсор-
  • тероризъм-
  • конгрес-
  • сащ

Това каза държавният секретар на САЩ, Антъни Блинкен

САЩ: Работим по определянето на Русия за държавен спонсор на тероризма - 1
Източник: БГНЕС

Администрацията на САЩ работи с Конгреса върху алтернативна форма на законопроект, който би позволил определянето на Русия като държавен спонсор на тероризма без критичните последици, които биха могли да възникнат от въвеждането на този статут.

Това каза държавният секретар на САЩ, Антъни Блинкен, в интервю за CNN, съобщава Укринформ.

„В момента работим с Конгреса върху законодателство, което би ни помогнало да преодолеем някои от предизвикателствата при използването на обозначението "Държавен спонсор на тероризма", което, както казахме, има някои непредвидени последици“, каза той.

Блинкен също така подчерта, че администрацията на САЩ непрекъснато търси различни мерки, които може да предприеме, за да увеличи натиска върху Русия заради нейните престъпления в Украйна.

„Що се отнася до санкциите, ние въведохме безпрецедентни санкции срещу Русия, безпрецедентен контрол върху износа, всичко това в координация с десетки държави“, отбеляза той.

Блинкен напомни, че току-що се е върнал от срещи в НАТО в Букурещ. „Солидарността между партньорите от НАТО, партньорите от Г-7 е много силна и решителна“, каза той.

Както съобщи Ukrinform, на 23 ноември Европейският парламент одобри резолюция, признаваща Русия за държавен спонсор на тероризма. Преди това парламентите на Латвия и Естония поотделно обявиха Руската федерация за спонсор на тероризма. Освен това Сенатът на Полша призна руското правителство за терористичен режим.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Погледнете се в огледалото

    77 7 Отговор
    И ще видите спонсора.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    81 7 Отговор
    Терорист номер едно се чуди как хем да обяви друг за терорист , хем да не отстъпи първенството ‼️
  • 3 нату убийци

    61 6 Отговор
    хамерика терорист !
  • 4 Верно ли

    70 8 Отговор
    Хахаха, създателите на тероризма се чудят на кой да прехвърлят топката!
  • 5 А ПО ЛЕКО

    65 5 Отговор
    ЛЮПИЛНАТА НА ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ .....................-САЩ !!!
  • 6 пешо

    56 5 Отговор
    сащ са най голямото зло на тая планета
  • 7 Госあ

    61 6 Отговор
    Тези още си мислят, че могат еднолично да лепят етикети и да определят кой е добър и кой е лош, докато безнаказано въвеждат демокрация за ресурси.
  • 8 Боруна Лом

    56 5 Отговор
    КРАДЕЦ ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!БЕЗОЧЛИВИ ЛИЦЕМЕРИ
  • 9 Спонсор на Тероризма

    47 4 Отговор
    Неправилното използване на тези определения и обличането им в санкции за щяло и нещяло ги прави крайно неефективни и напълно ги обезмисля. Светът, извън Колективния Запад, ускорено се отдръпва и не признава създадените от тях международни институции, като например международният съд в Хага. Авторитетът на Новия Световен Ред видимо се срива. Едно е Ирак, или Либия или Сирия изправени сам самички, друго е когато самата Русия е във война с новите правила. Съпротивата в Света срещу диктата на Запада видимо расте, за добро или лошо............
  • 10 ДОКТОР

    28 4 Отговор
    Работете,не пречите на никого.
  • 11 тия нямат срам

    43 5 Отговор
    тук в българия си имаме една поговорка за това което се опитва да прави америка и се нарича : КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА…
  • 12 Урюрвкос

    31 5 Отговор
    добрия Робин Худ гръмна тръбите на терористите
  • 13 Кресна

    46 7 Отговор
    В какъв свят доживяхме да живеем ....Държава терорист иска да обявява държава която пази границите си ,сигурността си и богатствата си от същата държавата терорист .Ако не беше тъжно щеше да е смешно .Къде е демокрацията и искреността на западния свят и задокеанската държава .С една епруветка с неуточнена течност обвиниха държавата Ирак и я разкостиха и бяха убити близо милион човека ,инфракструктурата на страната съсипана и още стоят там за да крадат петрола на тази държава и някой да се възмути от тези действия на същите тези хора? Някой да ги обяви за спонсори на тероризма ,да даде на съд Буш ,Блеър или Аснар??? Не разбирам едно нещо от Русия ,защо и до кога ще подържат отношения с тази държава (Сащ) как може въобще да вярваш в думите на тези политици които освен цинизъм друго не притежават в празните си души .Хайде сайта на "свободното" право ,трийте ме но вие сте същите какъвто е и този на снимката със същите качества .

    Коментиран от #22

  • 14 Путюн

    8 36 Отговор
    Слаба русия стигна до Прусия няма оръжия няма армия всичко е лъжа пропаганда погромът е Факт

    Коментиран от #17, #19

  • 15 Кресна

    30 5 Отговор
    А сега истината , Сащ никога няма да посмее да обяви Русия за страна спонсор на тероризма и го знае отлично всеки в белия дом ,но явно готвят други държави да го направят .Но и една истина ,самия Сащ не е определил ИДИЛ за терористична организация и изведнъж дъвката вече 6 месеца за обявяване на Русия на държава терорист .Само няколко неща ,че няма да посмеят : скъсване на всички дипломатически отношения между двете страни ,затваряне на дипломатическите мисии в двете страни ,Сащ догонват Русия в ядрените оръжия и имат нужда от договори в това направление и още куп неща има заради които Сащ никога няма да обяви Русия за страна спонсор на тероризма ,най малкото че първо трябва да обяви самата себе си първо за такава и тогава да обявява други в това .

    Коментиран от #20

  • 16 Един от БГ

    30 6 Отговор
    Е,това ако не е виц,здраве му кажи.Държавата терорист номер едно в света,да обвинява някоя друга за тероризъм.Където по света има тероризъм или война,зад нея седят САЩ и Англия.Много е интересна историята за създаването на Алкайда.Осма Бен Ладен става агент на ЦРУ и бива изпратен в Авганистан,да организира талибаните за борба с авганистанското правителство и подкрепящите го руски войски.Алкайда се превръща в чудовище,което по късно разбира,че враг номер едно на света е САЩ.А от тази медия,по долна няма.Всичките теми които пуска, са внимателно подбрани и манипулативни,нямащи нищо общо с истината.На такова заглавие,мога само да се исмея,за наглоста и безочието на изопачаването на истината.
  • 17 Боруна Лом

    11 5 Отговор

    До коментар #14 от "Путюн":

    ХОДИ СИ ИЗМИИ ОЧИТЕ И НЕ САМО ТЯХ!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Смешник

    11 5 Отговор

    До коментар #14 от "Путюн":

    Това ли е нивото ти? Браво с такава младеж далеч се стига ....

    Коментиран от #32, #35

  • 20 Боруна Лом

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Кресна":

    ЕВАЛА ,НАЧЕТЕН СИ! БРАВО!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 тъпчо

    4 24 Отговор

    До коментар #13 от "Кресна":

    99% от патентите и технологичните достижения са на САЩ и Запада. Ако росия иска да живее в 19 век може да скъса отношенията с тях!!!

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Смешник

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "Цончо Ганев":

    Какъв интелект,каква богата култура лъха от основния читател на факти и бъдещото поколение на 21 век .Продължавай в този дух .....
  • 25 Баба Цанка от Волуек

    15 2 Отговор
    Имам по големи мустаци и брада от това кюсе.На този от неизвестен пол,ако му сложите една забратка,ще заприлича на баба Гина.Тънките горни устни,определят каква злоба се таи в пипонестата тиква.Типичен представител на 32-та пола.
  • 26 Истината

    4 19 Отговор
    Русия е държава терорист и военнопрестъпник.

    Коментиран от #44

  • 27 българански

    12 3 Отговор
    крадеца вика, дръжте крадеца!
  • 28 Иван Шмельов

    4 18 Отговор
    Руснаците са народ, който мрази свободата, обожествява робството, обича оковите на ръцете и краката си, обича своите кървави деспоти, не чувства никаква красота, мръсен е физически и морално, живее векове в мрак, мракобесие и не е вдигнал пръст към нещо човешко, но винаги готово да завладее, да потисне всички и всичко, целия свят. Това не е народ, а историческо проклятие на човечеството ”

    Коментиран от #34

  • 29 Кресна

    15 3 Отговор

    До коментар #22 от "тъпчо":

    С хора с бедна култура и образование нямам желание въобще да споря,но само няколко дребни неща ...Патентите бяха до тук ,ако се спазваше това правило ,Китай нямаше да е това което е вече.Праеи ли ти впечатление ,че изчезнаха доста лекарства от пазара ??? Прави ли ти впечатление (аз живея в русия ) кока кола Фанта и каквото се сетиш с американски марки и патенти продължават да се правят в русия и никой не го интересува за това какво смята Сащ .Свърши този свят за който бълнуваш ,освен това още март писах ,че при преговорите преди войната единственото на което Сащ са се съгласили е преразпределението на пазарите и ако беше чел повече щеше да знаеш че преди да се случи преразпределение на пазари и влияния на големите сили (а вече са 3 не 2) първо от пазара изчезва лекарствата ,после храната .Очаквай сега поскъпване и липсата на храна ,тя е на ред .Отделно с патентите всички които сме вътре и знаем как става .Но ти вземи да четеш повече ,патентите на сащ няма да те нахранят и направят живота ти по лесен .
  • 30 Истината

    5 22 Отговор
    Рашизма е по-страшен от фашизма, нацизма и расизма — все човеконенависнически идеологии. И тази ужасна болест вероятно може да бъде излекувана само от най-тежкитие изпитания.
    Единственият народ на Земята, който не вярва в нищо, бездуховен, безнравствен и изоставащ безнадеждно и за дълго от нивото на човешко развитие е руският.
    Изпитанията пред руския народ ще бъдат много трудни, а прогнозата е неблагоприятна. Пътищата на духовността и новите идеи за Русия са затворени.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Слаба русия

    4 20 Отговор

    До коментар #19 от "Смешник":

    Русия е една голяма лъжа Тотална пропаганда Зомбирани русофили вярващи във всичко изречено от Адолф Путя

    Коментиран от #36

  • 33 1111

    16 2 Отговор
    Работите по своито окончателно демонтиране като хегемон. Сащ ще се оттеглят от европа, но ще оставят великобритания да я души, на и това ще свърши. Рано или късно ще се обединят силите на европа и русия - най-големия кошмар на англосаксите, който няма как да предотвратят.
  • 34 Кресна

    16 5 Отговор

    До коментар #28 от "Иван Шмельов":

    Явно си или доста заблуден или доста неук .Където е минала Русия ,държава е оставила (за разлика от Сащ ,която където е минала е оставяла само руинини) Искаш примери?,ок .Русия минала през България ,дала е свободна България ,Унгария ,Румъния ,Полша ,Германия дори са държави именно заради Русия и ако не вярваш чети ,има доста литература за това след ВСВ .В Русия живеят повече от 27 националности поне толкова са признатите езици в русия .Сащ и само руинини ( Виетнам ,Югославия ,Сирия ,Ирак ,Либия ) виждаш още покрай Белград минавайки от там , в Европа е близо до България е иди и виж с очите си .Сащ създаде само 2 държави до сега ( Южна Корея и Косово ) в Сащ расовата дискриминация е достигнала непоносими граници и е готова да се възпламени във всеки един момент .Така че преди да решил да напишеш нещо ,мисли каква глупост пишеш.
  • 35 Много му се косиш пак рано-рано

    8 2 Отговор

    До коментар #19 от "Смешник":

    Вчера и оня ден с още един ден бех в България.По-голяма разтурия не Бех виждал по-рано.Освен човек да каже "пази боже",кво друго.А ти му се косиш за русиа.
  • 36 Льольо

    10 2 Отговор

    До коментар #32 от "Слаба русия":

    Съдейки по нивото на писане и изразяване между теб и Кресна ,не е трудно да видиш зомбирания и неук човек .Толкова силно е изразено ,че човек лесно може да определи това което казва. .Остани със здраве и вземи се образовай повече и не се излагай ,не е смешно въобще .
  • 37 1520

    8 3 Отговор
    по голям лицемер от сащ няма
  • 38 Taka така

    10 3 Отговор
    Първо вземете поработете да обявите себе си за терористична държава това поне ще докаже, че капчица морал ви е останал, но едеа ли
  • 39 ЗНАЧИ ЩЕ

    2 2 Отговор
    СТАНЕТЕ ОТ ЕДИН КЛУБ. ЕДНИТЕ ПРИЗНАТИ А ДРУГИТЕ ВСЕ ОЩЕ В СЯНКА.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Чакала

    3 8 Отговор
    Така е ! Русия са терористична държава !
    Още от 1917 година !
  • 42 Аватар

    4 2 Отговор
    За какви критични последици говори Блинкен,ако определението ,,държавен спонсор на тероризма" за Русия остане?Какво се опитват да заобиколят САЩ,но ЕС прие?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Истината":

    Укрофилите трябва ясно да разберат, че защитавайки фашистка Украйна поемат лична отговорност за престъпленията извършвани от Зеленски и армията му в Донбас . Подкpeпяйки Зеленски, те подкрепят yбийството на руско езично население и тяхната кръв ще бъде по ръцете им! Подкpeпяйки Украйна , те подкрепят държава агресор и терорист, чиято армия върши геноцид и военни престъпления! От тях зависи дали ще станат съyчастници на агресори и yбийци