Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Декември, 2022 14:15 2 273 11

Ердоган разговаря с шефа на "Газпром"

  • газпром-
  • алексей милер-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • русия-
  • газ-
  • украйна-
  • газов хъб-
  • газопровод

Путин неведнъж е заявявал, че газов хъб може да бъде създаден в Турция сравнително бързо

Ердоган разговаря с шефа на "Газпром" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Реджеп Ердоган и Алексей Милер, ръководител на руския енергиен гигант "Газпром", обсъдиха на среща в Истанбул проекта за построяването на нов газов хъб в Турция и доставките на руски газ, предаде БГНЕС.

Путин за първи път предложи създаването на газов хъб в Турция през октомври като средство за пренасочване на доставките от повредените тръбопроводи "Северен поток" и изнасянето им на европейския пазар - идея, която Ердоган подкрепи. Путин неведнъж е заявявал, че газовият хъб може да бъде създаден в Турция сравнително бързо, като прогнозира, че на подобен пазар ще се появят много европейски клиенти.

Още новини от Украйна

По-рано Ердоган заяви, че руските и турските енергийни служби ще работят заедно, за да определят най-доброто място за потенциалния газоразпределителен център, като добави, че регионът Тракия в Турция, граничещ с Гърция и България, изглежда е най-доброто място.

В Турция се намират седем международни газопровода, а един от начините, по които руският газ достига до Европа, е чрез двойния газопровод TurkStream. С общ капацитет от 31,5 милиарда кубически метра (млрд. куб. м), всяка линия има годишен капацитет от 15,75 млрд. куб. м. Европейският съюз, който досега осигуряваше около 40 % от нуждите си от газ от Русия, се стреми да се откъсне от руската енергия след инвазията на Москва в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    19 2 Отговор
    Ако този хъб стане нашите послушковци ще имат сурат да твърдят, че газа не е руски само дето ще е с турска надценка.
  • 2 Урюрвкос

    5 0 Отговор
    след тази новина Австралия вдига цената на синьото гориво за вътрешни потребители с 36%
  • 3 Христо

    25 6 Отговор
    Нашите "освободители" играят заедно с нашите"поробители .... винаги е било така, слабите никой не ги уважава,те са просто постелка за краката на господарите . И двете империи са били наши господари,ако искат винаги могат да ни смачкат като гнида

    Коментиран от #5, #11

  • 4 Тити

    3 19 Отговор
    Това ще е един мъртво роден проект без клиенти.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Българските турци

    24 2 Отговор

    До коментар #3 от "Христо":

    Те точно това е "малоазиатската фобия" на българина...Изкарайте си главите от тази "История"и се огледайте наоколо си...Живеем вече в 21 век и никой не може да ви смачка за щяло нещяло...Отърсете се от предразсъдъците и комплексите си и ще видите че и хората около вас не са с нищо по лоши или по добри от вас..Само слабите и жалките плюят или злобеят!
    За съжаление страшно сте натровени и адски сте облъчени все от мними "братушки" и фалшиви приятели или покровители...Ние турците знаем че на този свят няма "вечна дружба" както няма и вечна вражда ! Затова ние не мразим...дори когато се бием на бойно поле ...род родина,вяра и семейство са святото ни а дадената ни дума е като клетва !...

    Коментиран от #8

  • 6 Ф15

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тити":

    Несподелям оптимизмати,по скор ще стане,при пълно затваряне на СП 1и2 на Европа ще и се гъбят едни 50-70млрд.кубически метра газ и искат неискат ще купуват,Ердо пет пари недава за т.нар.Евроатлантически цености гледа само турския интерес така че според мен ще стане.
  • 7 Българските турци

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тити":

    Клиентите не знам но алъш вериш и алавери далавери категорично ще има !
  • 8 Тб2

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българските турци":

    Губиш си времето те нямат интелектуалния капацитет да осмислят какво им говориш и логично се придвижват към предизвестения край със зашеметяваща скорост

    Коментиран от #9

  • 9 Българските турци

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Тб2":

    Нищо !...Ние да си направим хуманизма !... Пък каквото им е отрекла Съдбата... и да разбират и да не разбират, ще ги постигне !
  • 10 Пешо

    2 0 Отговор
    За какво му е газов хъб на Путин като си продава вече газа на Китай и Индия. Нали щеше да замени европейския пазар с азиатски. И Митрофанова щеше да затваря посолство ама....
  • 11 Да здравствуют нашите комшии

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Христо":

    "Асвабадителите" ни имат зъб, затова е турски газов хъб. С балшой радасть наблюдаваме възхода на турецката еканомика. Това значи процветание и за нашия Одрински пазар. Ко ши прайми ако кризата удари родната кърмилница, снабдяваща ни с евтини зарзавати, илячи, манджи, палатки за пране и какво ли не ; от игла до конец.
Новини по държави: