Last news in Fakti

9 Август, 2013 15:28 4 320 0

Убийство и самоубийство на италианка и българин в Тоскана (обновена)

  • българин-
  • италианка-
  • тоскана-
  • убийство-
  • самоубийство

Двамата са оставили прощално видео и писма

Убийство и самоубийство на италианка и българин в Тоскана (обновена) - 1
Снимка: АНСА

Труповете на 50-годишен българин и 49-годишна италианка бяха открити нощес в гориста местност до Тала (Арецо) в италианската област Тоскана, съобщи агенция АНСА. Според първоначалните данни от следствието става дума за любовна драма – по взаимно съгласие мъжът е застрелял приятелката си и след това се е самоубил, като смъртоносно се е прострелял в гърлото.

По всяка вероятност телата са престояли няколко дни, преди да бъдат открити от карабинерите. Двойката слязла от автомобила си, който оставила край пътя, преди да влезе в гората. В колата са открити прощални писма на мъжа и жената, както и видео, в което те обясняват мотивите за постъпката си. Според информацията на в. „Ла Национе“ Барбара Роси от Пиза и българинът Димитър Янакиев, който работел в италианския град Ливорно, заявявали намерение да се самоубият поради тотално неудовлетворение от живота и поради тежко заболяване на мъжа.

Явно обаче в крайна сметка не са извършили двойно самоубийство, а българинът е изпълнил тяхното общо желание. В някои италиански медии по-рано се появи информация, че жената е стреляла, но експертизи на откритото оръжие, гилзи и разположение на телата показват, че е стрелял той.

Според „Стампа Тоскана“ няколко дни преди трагедията двамата се настанили в хотел в областта, който в понеделник напуснали без да платят.

Следствието по случая продължава. Разследващите засега изключват финансови причини за крайното решение на двойката. Във видеото, заснето в затворено помещение, сякаш няма достатъчно конкретни аргументи. В него говори предимно Барбара, и двамата се прощават с приятели и близки.

Италианката имала предишен брак, от който имала около 20-годишен син. Двамата с Димитър, когото в Ливорно познават като инженер, не живеели заедно, но се виждали често.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: