Last news in Fakti

17 Декември, 2022 13:07 1 781 5

Кралско семейство се зарази с коронавирус

  • тайланд-
  • кралско семейство-
  • коронавирус

Кралят на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн (Рама X) и кралица Сутида са дали положителни проби

Кралско семейство се зарази с коронавирус - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Кралят на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн (Рама X) и кралица Сутида са дали положителни проби за коронавирус, се казва в изявление, разпространено от Бюрото на кралския двор.

Отбелязва се, че тестването на 70-годишните крал и кралица за коронавирус в петък вечерта, което се извършва редовно, е показало наличие на инфекция. Тъй като те са с леки симптоми на заболяването, лекарите са ги снабдили с лекарства и са ги посъветвали известно време да се въздържат от изпълнение на кралските задължения.

На 15 декември Royal Household Bureau съобщи, че 44-годишната дъщеря на Рама X е колабирала по време на тренировка в провинция Nakhon Ratchasima със симптоми на сърдечни проблеми. Първа помощ ѝ е оказана в местно медицинско заведение, след което принцесата е откарана с хеликоптер в болницата Чулалонгкорн в столицата за по-обстоен преглед и лечение.

Кралят и кралицата са посетили принцесата два пъти в лечебно заведение - на 15 и 16 декември. В допълнение към тях, много грижовни жители на Тайланд посетиха болницата в онези дни, които решиха да оставят бележки в специална книга с пожелания за бързо възстановяване на принцесата.

В Тайланд, с население от 69,6 милиона души, първият случай на коронавирусна инфекция беше открит на 13 януари 2020 г. Към момента общият брой на заразените в кралството надхвърли 4,71 милиона. Над 4,64 милиона души са се възстановили, 33,3 хиляди пациенти са починали.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 У Европата...

    14 3 Отговор
    ...вече се доказа,че този ,,Ковид" си е чиста проба ,,Пунта-Мара"...!Та сега ми търсите почва да го раздухвате и истериизирате в...Тайланд...!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 цирк дьо солей

    9 0 Отговор
    аман от кралски циркаджии
  • 4 да да

    10 0 Отговор
    Гуруто,баш специлиалиста по Ковид..Бил Гейтс..нещо последно време се покри..а толкова пари вложи в тези лаборатории..Изби рибата..с тези печалби..
  • 5 Механик

    2 0 Отговор
    Много хубаво.Да се ваксинрат с 5 файзъра и ще им мине.