Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Декември, 2022 15:01 5 117 106

Силен сигнал: Вашингтон ще даде на Украйна модерните "Пейтриът"

  • пейтриът-
  • война-
  • украйна-
  • русия-
  • сащ-
  • ракети-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • джо байдън-
  • оръжия

Противовъздушните системи са тъкмо онова, от което Украйна се нуждае най-спешно

Силен сигнал: Вашингтон ще даде на Украйна модерните "Пейтриът" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените щати планират да изпратят на Украйна системата за противоракетна отбрана “Пейтриът”. Служител на Белия дом обясни пред медиите, че зенитно-ракетната система “ще бъде изключително важна за защитата на критичната инфраструктура на Украйна срещу варварските атаки на Русия“.

Вашингтон отправя сериозен сигнал към Москва

Още новини от Украйна

Решението на САЩ е силен сигнал към Москва и към европейските съюзници, че Вашингтон е готов да предостави част от най-развитите си защитни технологии, за да помогне на Киев да се отбранява срещу руските нашественици.

Системата MIM-104 “Пейтриът” се произвежда от компанията „Рейтион“. Първоначално тя е разработена за прехващане на изтребители. През 80-те години на миналия век е модифицирана, за да противодейства на новата заплаха от тактически балистични ракети.

Системите “Пейтриът” вървят с мобилни батареи, които включват команден център, радарна станция за идентифициране на заплахи и пускови установки. Според американския Център за стратегически и международни изследвания (ЦСМИ) една ракета прехващач за системата "Пейтриът” струва приблизително 4 млн. долара, а пусковите установки струват около 10 млн. долара всяка.

“Пейтриът” може да засече до 50 цели наведнъж

Съединените щати разполагат подобни системи на различни места по света. Освен това редица държави са ги закупили, сред които Германия, Гърция и Румъния. Фирмата производител декларира, че ще продължи да осигурява поддръжка поне до 2048 година.

Според производителите системата е ефективна срещу тактически балистични ракети, крилати ракети, самолети, включително дронове. Но руските сили използват и други технологии – например мини дронове, които по-трудно биват засичани от “Пейтриът”.

Една зенитно-ракетна система покрива площ от около 68 километра, а радарът ѝ може да засече 50 цели наведнъж и да порази пет от тях едновременно, става ясно от информация на германската армия. Всяка система се нужда от около 90 души, за да оперира правилно, изчислява ЦСМИ. Според анонимен източник от Белия дом украинците ще бъдат обучени в трета държава как да използват “Пейтриът”.

“Това, от което Украйна се нуждае най-много”

Украйна многократно е искала от западните страни модерни системи за противовъздушна отбрана, за да се защити от руските бомбардировки на гражданската енергийна инфраструктура. На последната среща на Г-7 Зеленски специално се обърна към лидерите на водещите икономики. "За съжаление, Русия все още има предимство в артилерията и ракетите”, призна той.

В края на ноември украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че отбранителната система “Пейтриът” е “това, от което Украйна се нуждае най-много”, за да защити енергийната инфраструктура и да спре прекъсванията на електрозахранването. “Нуждаем се от противовъздушна отбрана, системите ИРИС, “ Хоук”, “Пейтриът” и трансформатори", каза той по време на срещата на НАТО в Букурещ.

За да се отбранява срещу нисколетящите руски крилати ракети и безпилотните ирански самолети “Шахед-136”, Украйна използва редица различни системи за противовъздушна отбрана с малък обсег на действие, включително руските “Бук” и С-300, стари американски системи “Хоук” и съвременни зенитно-ракетни системи като НАСАМС.

Най-голямото предимство на “Пейтриът” е възможността да противодействат на високолетящи тактически балистични ракети. Русия не е използвала много балистични ракети във войната си срещу Украйна досега, но това може да се промени, ако придобие такива от Иран. Системата “Пейтриът” се оказа много ефективна в Саудитска Арабия срещу произведени в Иран балистични ракети, които бяха изстреляни от Йемен.

Русия заплаши с “последици”

Русия вече предупреди САЩ да не доставят на Украйна системата за противовъздушна отбрана “Пейтриът”. Подобно на други тежки оръжия, те ще се превърнат в “легитимни приоритетни цели” за руските сили, заяви говорителката на външното министерство Мария Захарова миналата седмица. Този ход би разширил значително участието на САЩ в конфликта в Украйна, каза Захарова. “Вашингтон вече се превърна в страна в конфликта на практическо ниво”, добави тя.

Нарастващите обеми на американската военна помощ, включително прехвърлянето на такива сложни оръжия, ”биха означавали още по-широко участие на военнослужещи във военните действия и биха могли да доведат до последици”, каза още Захарова.

Автор: Дмитро Хубенко


Поставете оценка:
Оценка 3 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    21 44 Отговор
    Няма ли нещо и на нас руснаците да дадат като през ВСВ.

    Коментиран от #12, #105

  • 2 ХАХАХА

    88 53 Отговор
    И като ги даде ,Русия пак ще победи.

    Коментиран от #28, #32, #84

  • 3 Ами

    80 31 Отговор
    Отново скоро ще има силни позивни за изцапани гащи в тъмното и студено киевско метро.

    Коментиран от #85

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бесен - _Язовец

    83 27 Отговор
    Модерните на 40 години. Модерното Патриот не може да прихваща старите руски ракети P11 Skud които се движат с 2500 км h. Садам ги побърка със Скъд комшиите които имаха Патриот!

    Коментиран от #34, #80

  • 6 Уса

    64 14 Отговор
    Утрешната новина ще е друга.Българските медии не са в час

    Коментиран от #18

  • 7 Специални операции

    72 30 Отговор
    Направете си резерв от храна . НАТО се опитва да разполага ПВО на територията на Фашиска Окрайна и Руската армия няма да чака и седи с кръстени ръце.

    Коментиран от #54

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Теке

    47 21 Отговор
    Много са зле патриота, да не очакват че ще им вършат работа
  • 10 Ще има война

    73 21 Отговор
    До последният украинец- явно. Преди за икономиката им се свидеха и милиард да дадат, обаче за 10м. война наляха 100милиарда за оръжие в Украйна. Сигурно и повече. САЩ нямат жал към васалите си, но аз ги оправдавам- така и трябва. Чугунените глави трябва да увират дълго, болезнено, и да се превърнат в пример за назидание на всички останали американски слуги.

    Коментиран от #15, #52

  • 11 1234

    70 7 Отговор
    Писна ми от всичко,а истината е само една-ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!
  • 12 Теле

    42 13 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Сармат за НС
  • 13 8888

    54 16 Отговор
    В близките дни ще разберете защо президента Владимир Путин беше в Минск и защо Медведев председателя ходи до Пекин.

    Коментиран от #35, #64

  • 14 Голям праз

    45 11 Отговор
    Да му мислим ние и Украйна!
  • 15 Реалист

    43 15 Отговор

    До коментар #10 от "Ще има война":

    Този път и краварите ще лапат самите няма само бандерите.
  • 16 БУК

    44 15 Отговор
    Давайте, давайте! Те и Руснаците ще сменят тактиката, ама нали трябва да им е гадно на обикновените хорица....
  • 17 Гоооуема

    43 16 Отговор
    Пейтриът за 50 милиона срещу рояк дронове за по 50 хиляди! Де е Киро на кирия? С топ срещу врабчета. Гоооуема ефективност!
  • 18 Теле

    9 9 Отговор

    До коментар #6 от "Уса":

    Я ни светни, ама нежно да не те забъшат
  • 19 Реалист

    32 14 Отговор
    500 000 хиляди е общата бойна групировка с над 10 000 бойни машини в Беларус и са точно до границата с Полша. И НАТО си мисли, че първо под претекст за фашистите помощ ще покрие с ПВО и после да влязат на сигурно ли?

    Коментиран от #72

  • 20 Уса

    46 11 Отговор
    Американските новини са,че имат само 4 ракети за системата предназначена за Украйна,ако въобще се вземе окончателно решение да я дадат.Швейцария и другите в нато също чакат ракети от дълго време за които са,платили,както България плати за ф16.Четете утрешните новини ще са по интересни.Освен това пейтриът са безполезни срещу дъжд от ракети и артилерия

    Коментиран от #47

  • 21 аналитик

    14 12 Отговор
    Това са фишеци в сравнение което укрите имат.Просто им свършиха ракетите за С-300ПМУ
  • 22 Чоко

    22 35 Отговор
    Американците как бавно бавно протакват протакват. И завличат руския умник дълбоко дълбоко. За да го удавят в собствената му глупост.

    Коментиран от #81

  • 23 4 млн. долара за ракета

    40 10 Отговор
    САЩ си пласират боклуците, а Украинците да плащат ... корекция най-вероятно ние ще плащаме, защото сме им гаранти по заемите им ...
  • 24 Хаха

    20 25 Отговор
    И кво, Путин пък ще даде по една Лада на руските майки и така ще разпадне изгнилия Запад!
  • 25 САТЪРА НА ХАНА

    27 8 Отговор
    ПВО ПЕЙТРИЪТ , ДАЖЕ НАЙ-НОВИЯ МОДЕЛ
    ПАК-3 МОЖЕ ДА ПРИХВАЩА ЦЕЛИ ЛЕТЯЩИ СЪС СКОРОСТ 1800 МЕТРА / СЕКУНДА ....
    .... А ДАЖЕ СТАРАТА ПВО С300 РАКЕТАТА ЛЕТИ СЪС 2500 МЕТРА В СЕКУНДА ( МОЖЕ ДА СТРЕЛЯ И ПО НАЗЕМНИ ЦЕЛИ - РУСКИ ТРИК)

    Коментиран от #99

  • 26 путин

    25 9 Отговор
    Ще си го преместя в другия крачол............................
  • 27 Сатана Z

    34 10 Отговор
    Модерни,модерни,колко да са модерни ,след като не можаха да опазят рафинериите на Саудитите атакувани с допотопни Ирански ракети и дрон—моторетки.

    Z
  • 28 русофил стратег е като слон на токчета

    20 21 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Тя вече победи бе. Разобличи всичките си агенти и ни показа всичките си про руски чучела. Направи европа независима от руски газ. И разшири нато,като дори и в Украйна вече има натовско оръжие. Аз лично много благодаря на Русия.

    Коментиран от #33

  • 29 ДДРОнег

    20 21 Отговор
    САЩ дават на Украйна защитно оръжие !
    Защо се плашат рузнаците от защитно оръжие ?!
    Може би защото вече няма да могат да бомбардират цивилни цели и да тероризират украинците ?!

    Коментиран от #39

  • 30 ха сега де!

    19 20 Отговор
    Значи ватниците могат да доставят оръжия от Иран и Северна Корея, а Украйна трябва само да гледа отстрани и да чака да свършат руските атаки.
  • 31 1111

    6 12 Отговор
    Край, Москва ще падне :) Новивата е от планетарна значение :)))))))))
  • 32 ДДРОнег

    18 21 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Мда, както рузия победи през Кримската война, Японската, ПСВ, Полската, Финландската, Афганистанската и Студената война, така и сега рузия ще победи :))))))
  • 33 Ха ха ха ха ха

    13 14 Отговор

    До коментар #28 от "русофил стратег е като слон на токчета":

    От къде такава простотия в кр@тун@та ти? Европа е просната по очи, а нашия хахо се радва за което... Освен, ако не живееш на територията на Европа.

    Коментиран от #50

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ДДРОнег

    16 18 Отговор

    До коментар #13 от "8888":

    Мда, путин и медведев ходиха да се молят за помощ, но ги наритаха и се прибират насрани в кремля :))))))
    Щом Узбекистан, Казахстан и др, ги отсвирват, смятай как са ги онождали в Беларус и Китай :))))
  • 36 !!!?

    19 20 Отговор
    Путин направи Украйна най-верният член на НАТО !!!?

    Коментиран от #44

  • 37 Стоян Александров

    17 16 Отговор
    Еееее явно укрите по- трудния начин ще разберат какво е : СВОБОДА, МИР И РАВЕНСТВО. Те руссите не им пука като гледам вече. Думкат ги яко. Да не се изнервят още мално, че току виж падне някой неутронен заряд връз Киеву. Ама още малко, че зимъска едва започна,а без вода, ток и храна трудно се живее. Правете се още укри на ощипани па после ще ревете. Зеления нали се досеща, че един изтрел от Пейтриата означава после хиляди мъртви укри. Тооооо на американските господари им е добре дошло това. Да ди проЗд май наистина ще се окаже лошо...

    Коментиран от #93

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 да поясним

    19 14 Отговор

    До коментар #29 от "ДДРОнег":

    ,,Русия заплаши с “последици” " Всъщност страха най вече е, че последиците ще са за окупаторите, а не за защитниците на окупираните територии.

    Коментиран от #42

  • 40 Гочо

    17 16 Отговор
    Щели да станат...легитимна цел....като Хаймарсите ли......не ги ли унищожихте вече...нямате с какво...най много с бутилки водка...Путинка...
  • 41 Данъчния

    16 19 Отговор
    В Окрайна няма да остане здрава керемида вероятно и в Полша и Балтийските. Краварите са подвили опашка вече пред Кремъл.

    Коментиран от #48

  • 42 ДДРОнег

    16 20 Отговор

    До коментар #39 от "да поясним":

    Видяхме го путин колко е велик на оная азиатска среща :)))
    Само дето не го накараха да им свири :))))
    Край, реномето на "велика рузия" е там, където трябва да пуснем водата !!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ДДРОнег

    14 20 Отговор

    До коментар #36 от "!!!?":

    И не само Украйан е най-верния съюзник на НАТО, и Финландия, Швеция и др. !!!
    Абе путин да не е агент-мениджър на НАТО, под негово ръководство, я колко се увеличи границата на пРозия с НАТО :))))))
  • 45 Краят е близо

    16 19 Отговор
    Унищожаването на гнилата империя рашастан ще направи живота на много хора по добър.
  • 46 'къф ти е проблема

    6 4 Отговор

    До коментар #38 от "Бесен- _Язовец":

    Никой не го интересуват твоите сънища, които кой знае защо си въобразяваш, че са някакви обяснения!
  • 47 Теле

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "Уса":

    Бре не те изтриха с таз лоша за укрия новинка
  • 48 ДДРОнег

    15 15 Отговор

    До коментар #41 от "Данъчния":

    Мда, точно това е "рузкий мир" - нито здрава керемида, нито пералня, нали ?!
    Всичките перални - на ракети, това е "рузкий мир" и хората са сред най-бедните, при толкова много природни богатства !? Ама те петродоларите отиват за яхти на олигарсите, нали ?!

    Коментиран от #60

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 много мъка има по тоя свят и лудост

    10 6 Отговор

    До коментар #33 от "Ха ха ха ха ха":

    Ей лунатик знаеш ли че може един ден да си представям че Европа е просната по очи. Ще го направя заради теб да видя какво ти е и колко си болен. После ще продължа да си живея живота нормално.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Що, ние по-добре ли сме?

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ще има война":

    Ние сме същия народ. Утре ако рекат господарите да ни затрият, то ефектът ще е същият
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Факти, този попада

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Специални операции":

    под ударите на Закона !
  • 55 Некой си

    17 1 Отговор
    Аммм, аз пак за числата в конвертируема валута:
    Една ракета струва 4 милиона долара и с нея може да се свали една цел, която обикновено е БПЛА на стойност 30 ХИЛЯДИ долара...
    Яко, а!

    Коментиран от #86

  • 56 йемен веле

    17 3 Отговор
    дано йеменските бедуини не прочетат тая " изкключителна новина как саш си пробутват пейтриътите в охраина и ес ", че ще им излезе чак конюктивит от смях.
  • 57 Владо

    12 2 Отговор
    Започват да публикуват кое западно издание, какво е написало по темата с тези комплекси. Ще ги изреждат тук едно след едно и така в следващите 2 седмици тук ще има заглавия само за Патриот и Украйна.
    Ммдааа.
    Пропаганда, ама ние този мач сме го играли вече. Знаем ги тези прийоми от едно време и американците да не си мислят, че са открили топлата вода или този сайт да се ръководи от тази посока.

    Ще
  • 58 Жалко

    14 6 Отговор
    Е сега вече не нещо ще остане от крайната, а нищо. И после пак Путин ще е виновен, ако има кой да го клепа....
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Пешо

    11 6 Отговор

    До коментар #48 от "ДДРОнег":

    И ракети и перални и анлогово и безаналогово, все е тая. Бият всичко наред по прехваленото западно оръжие, иначе маркетинга на американците е добър, само с думи не става мой човек.
    Та и ти така , Русия такава онакава, ама при теб се увеличава цената на живота. Плюе по евтиния си живот и се хвалеше, че си си купим Айфоне за 3000 лева при цена на телефона 350 лева.
    И кой е глупака?

    Коментиран от #83

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Само питам

    10 13 Отговор
    Помните ли истеричните реакции на Русия след като бе взето решение за разполагането на Пейтриът в Полша и Румъния? Защо ли руснаците смятат, че съседите им не гчтрябва да се въоръжават разчитайки единствено на "миролюливите намерения" на Русия!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Чоко

    6 8 Отговор

    До коментар #13 от "8888":

    Нещо си объркал. Не всички гледаме руска пропаганда. Има неща дето си се случват само във вашите глави. Но вие си мислите че са глобални събития. Те са токова голбално събитие. Колкото вие сте такова.
  • 65 Пръц

    8 4 Отговор
    Антики,които Израел ги претопи и си създаде нейна система железен купол.

    Коментиран от #68

  • 66 оня с коня

    10 11 Отговор
    Още от първия внесен в Украйна в началото на Войнта Джавелин,Русия ВИСОКОПАРНО обяви че всяко Западно Оръжие там става нейна "Легитимна цел".В момента Укр. Армия ИЗТЛАСКВА БЕЗЦЕРЕМОННО Руските Затворническо-Чеченски Орди подкрепени от Група сирийски Авантюристи воюващи за 600 долара Заплата/може и да е скочила малко предвид инфлацията/,защото Оригиналните руснаци паднаха "геройски" за Путин.Буди недоумение обаче Факта че всъщност предупреждението че Амер Хаймърси и настоящия Внос на "Патриот" в Украйна ще станат отново "Легитимна цел" представляваРуска грижа за Западното "Финансово здраве",т.е. Запада да не си харчи парите за глупости!Не обяснява Руската Логика обаче С КАКВО ЩЕ ЦЕЛИ "легитимната цел" "Патриот щото ако е с Ракети,то той е създаден ТОЧНО ДА ГИ ПРОСВА на Земята още щом ги зърне!Изобщо Руска им работа - да се чуди човек как ни Ръководеха цели 45г...Че и ПАК искат?!

    Коментиран от #76

  • 67 Ххххх

    9 5 Отговор
    Украинският наркоман отлетял с военен самолет да проси оръжие! Разговор между Байдън деменцията и Зеленски дрогирания ще говорят за " МИР " ,не ще говорят за Война безумници проклети !

    Коментиран от #69

  • 68 Чоко

    5 6 Отговор

    До коментар #65 от "Пръц":

    Разбира се че са ги претопили тия пеитриати и са направили по модерна система.Така павят цивилизованите напреднали технически народи. А руския мужик още търкаля по фронта т 72 ки. И разни други таралясници. Нищо,че руския феодален селянин е гладувал за модерно оръжие.
  • 69 Кефи ме да ги ръгам с пръчка тия лазещи

    1 3 Отговор

    До коментар #67 от "Ххххх":

    Гърчи се в собствен сос зомбирано животинче.

    Коментиран от #87

  • 70 Мишел

    5 6 Отговор
    Модерните Пейтриът за Зелински са над 40годишни, опит за копиране на експортния вариант на С300.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 СМЪРТ

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Реалист":

    Сменям косата с моторен трион. Щом казвате 500000, така да бъде.
  • 73 Сирене

    6 4 Отговор
    И какво ще пазят ако не е тайна? Те руснаците разеушиха вече ел. системата в Украйна. Хиперзвуковите ракети, няма да успеят да ги засекат, последния нов модел на Русия пуснат този месец на въоръжение, също.. Смех!
  • 74 ха ха

    7 4 Отговор
    ще пазят имението на синчето в украйна , нали то организира войната

    Коментиран от #79

  • 75 Матей преображенски

    2 4 Отговор
    Именно,пряко участие на сащ в конфликта.Защо,защото не само ще пратят Пейтриът,а също така и екипажи да обслужват установките.УкРИТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ СЛУЖАТ С ТЯХ,твърде сложна материя са за тях,и в най-добрия случай трябва да се обучават половин година.За последствията нищо конкретно не се казва,но предполагам ,че ще загазят американските бази в Полша и Румъния,а може би и в България.Янките преминават яркочервената линия на бойния рубеж,вдигат рязко мизата и руският ответ няма да закъснее.Макар ,че старичкия Пейтриът,дори с модернизация едва ли е равностоен на руските ракетни системи и двубоят е предрешен,руснаците няма да им простят такава мега-провокация.
  • 76 А нЕма страшно

    4 2 Отговор

    До коментар #66 от "оня с коня":

    Така ги е изтласкана, че и липсват 108 000 кв.км. територия.

    Коментиран от #77

  • 77 оня с коня

    0 2 Отговор

    До коментар #76 от "А нЕма страшно":

    Споко,БАВНО БЪРЗАЙ!Интересното тепърва предстои.
  • 78 чудим се..

    2 1 Отговор
    ..какво ли е станало преди около 14000 години на земята,
    че е настъпил потоп.
    Сега започва да просветлява,който иска може и сам да се сети,
    ,,топлата вода,, е открита много,много отдавна
  • 79 жалко но ..

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "ха ха":

    ..може и да си прав...
  • 80 Баро

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен - _Язовец":

    Виж кво си написал и после питай що сащ беше в ирак
  • 81 Баро

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Чоко":

    Тя тази тактика е още от 1917 та а ушанките още не могат да се усетят че това е челта
  • 82 Пешо

    1 4 Отговор
    Сега ФАЩ да му треперят,щото урките веднага ще ги продадат на русите.
    Страшен автогол :)))))
  • 83 Баро

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "Пешо":

    Ти твоя за 350 ли го купи умник
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Важното е да има голямата надежда

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Ами":

    на рашистите, че рашизма ще уцелее и Путлеризма няма да бъде съден и забранен както стана с
    --национал-социализма
    --фашизма
    --франкизма.

    Другарки и другари, явно вие трудно да мислите и анализирате, че не само загубихте поредната си Война, но и надеждата на хората че комунистите са нещо по-различно от национал-социалистите.

    Дано Казаците да се опазят и да победят над Путлеристите скапани!

    Коментиран от #92, #94

  • 86 Баро

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "Некой си":

    Що реши че ще стрелят с пейтриът дронове за 30000 те украинците ги свалят с калашници има клипове в тубата

    Коментиран от #91

  • 87 А ще те е кеф ли да видиш Путлер

    5 2 Отговор

    До коментар #69 от "Кефи ме да ги ръгам с пръчка тия лазещи":

    на подсъдимата скамейка, а?!

    Защото Азолф Хитлер го приключиха като нищожество
    застреляно
    отровено
    запалено.

    Са си припомним и
    Кадафито
    Саддам


    Всеки Диктатор трябва да бъде свършен като нищожество!

    Коментиран от #88, #90

  • 88 Кажи им

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "А ще те е кеф ли да видиш Путлер":

    че един ти се е подигравал на тиражираната ниско интелигентна простотия и те е питал в кой клас си? Питай , нямали нещо като за по големи! 😃 Едно нещо не се продава на този свят! Достойнството! Без него, ставаш нищо!
  • 89 Ехехе хе

    1 1 Отговор
    Модерните патриоти се опозориха в СА и Израел! Не можаха да защитят нито СА, нито Израел....
  • 90 Обясни

    0 1 Отговор

    До коментар #87 от "А ще те е кеф ли да видиш Путлер":

    Каква подсъдима скамейка, като съдът в Хага не е признат нито от САЩ, нито от Русия в момента... И как си представяш, "заловяването" на Путин, неговото екстрадиране и как това няма да доведе до някой по-генерал от него с ключ към най големия ядрен арсенал на Планетата? Или такива далечни мисли нямаш, а? Или ходи да бачкаш или си пий ракията, глупости - всеки сам си има..

    Коментиран от #102

  • 91 Тубата

    0 2 Отговор

    До коментар #86 от "Баро":

    Е супер достоверен източник.. Мдам, както и фейсбук 🤣🤣🤣😂 не са някви медии които подлежат на законова рамка, не са компании в сащ. Мдам, браво брат! Умен за трима си - Киро Истината, Ицо Лодкаря и Асен Бру-Тюту

    Коментиран от #96, #98

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Дай

    0 1 Отговор

    До коментар #85 от "Важното е да има голямата надежда":

    Малко факти, доводи, какво точно си анализира, как си стигнал до там?? В Ирак нямаше оръжия за масово унищожение, Осама е създаден от ЦРУ, НАТО нямаше право да влиза във Сърбия - това са факти. Твоето, са някви безпочвени страсти, кат женичка...
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "Брат":

    Дай деама несе знае дали че го намериш знам ги такива членоносители
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Баро

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Ама и ти лъжата я нямаш за нищо 2500 метра в секунда са девет хиляди километра в час да не би с 300 да са станали хиперзвукови и аз да не съм разбрал
  • 100 9689

    1 1 Отговор
    Пейтриът е сравним с С-300 от каито урките емаха 50 батареи сега нищо.Кой ще ге обслужва? Най важното едва ли ще опазят един квартал на Киев.

    Коментиран от #104

  • 101 Маринов

    0 3 Отговор
    Според Американски Генерали тази система е Неефективна за 2 вида ракети с които Русняците атакуват сега Украйна!
    Също те дават оценки че Ц 300 които Украинците използват
    са с много по добри показатели от тези
    и въпреки това
    те не са успели да засекли и унищожат досега
    нито една от тези 2 вида ракети.

    Коментиран от #103

  • 102 Рико

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "Обясни":

    Няма да бъде в Хага, съдът ще заседава публично на най-големия площад в Херсон. Не знаем какво ще постанови съдът,но ешафодът ще бъде издигнат от предишния ден.
  • 103 Рико

    1 0 Отговор

    До коментар #101 от "Маринов":

    Оценката е кой купува. Най-богатите държави, които могат всичко да си позволят, какво оръжие купуват?
  • 104 ами

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "9689":

    да една батарея 36 ракети ще ги одумкат за половин час и после пак ще ревът за още
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 ЦарВул

    0 0 Отговор
    Страшно оръжие е т,ва Пейтриът ама много старичко,даже е побелялолот всъде на цели 30 и кусур лазарника!!!!!Дърти като мен и негодни за нищо освен на няколко квадратни километра!!Ами другата територия кой шъ йъ пази!!Навярно Зеленската ща се наяде с боб и хоп ще гърми и трещи срущу руските дронове!!И стига сте писали лъжи,че руснаците използват ирански дронове!!Пък и да ползват они си ги плащат-я с нефт,я с газ!!!Те да не са по малко умни,че да не могат да направят един управляем автоматично самолет,не а самолетче!!ХА!ХА!Не ни разсмивайте!Т,ва краварското е като оня дето рекъл"како да ти веруем като пак ке ни излъжеш"!!!А докато ги докарат в Киев руснаците ке им видят сметката още по пътя щом преминат границата с Полакия!!!Що спътници изстреляха теа дни за отрицателно време и все военни!!Да не би да си праят селфита???казах!!!