Last news in Fakti

23 Декември, 2022 16:40 735 2

Рокади в словашкия парламент, отстраниха министъра на финансите

  • едуард хегер-
  • игор миятович-
  • словашки парламент

Напускането на Матович е част от сделка, според която опозиционните партии помогнаха на правителството на малцинството да одобри държавния бюджет за 2023 г.

Рокади в словашкия парламент, отстраниха министъра на финансите - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на Словакия Зузана Чапутова отстрани министъра на финансите Игор Матович от правителствения му пост и назначи премиера Едуард Хегер да ръководи министерството, информира Ройтерс.

Напускането на Матович е част от сделка, според която опозиционните партии помогнаха на правителството на малцинството да одобри държавния бюджет за 2023 г.

Сделката попречи на Словакия да започне 2023 г. с предварителен бюджет, който би ограничил нови разходи, риск, пред който беше изправена на фона на месеци на политически борби, довели до падането на правителството на Хегер миналата седмица.

Кабинетът на Хегер сега управлява като служебен, така че Чапутова официално отстрани назначението на Матович като член на правителството, тъй като той не можеше да подаде оставка или да бъде освободен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигурно е бил

    1 2 Отговор
    Руски шпионин!

    Коментиран от #2

  • 2 хммм

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сигурно е бил":

    Руска е главата ти!
Новини по държави: