25 Декември, 2022 19:26 7 220 147

Пригожин разкритикува руските олигарси

  • русия-
  • пригожин-
  • олигарси-
  • вагнер-
  • наемници

Заради това, че не помагат на руските военни на фронта в Украйна

Евгений Пригожин, който е приближен на руския президент Владимир Путин и ръководител на наемническата група "Вагнер", разкритикува руските олигарси и други заможни хора в страната, предаде ДПА. Критиките бяха отправени в интервю на Пригожин за телевизия Ар Ти, излъчено днес.

Пригожин, който рядко се появяваше в миналото на обществени места, защитава идеята за лишаване на олигарсите от тяхното състояние, за да ги принуди в крайна сметка да окажат подкрепа за руските военни на фронта в Украйна.

"Те (олигарсите) са уплашени. Те харесват комфорта си. Те искат да се гмуркат в отоплявани плувни басейни вечерта и да се наслаждават на живота си", заяви 61-годишният Пригожин.

"Човек трябва в даден момент да осъзнае, че трябва да се раздели от всичко, което притежава, от примамващия свят, от ресторантите, СПА-центровете, вилите, басейните. Колкото по-скоро всичко това бъде отнето от вас, толкова по-добре", заяви Пригожин по адрес на руските богаташи.

На Запад Пригожин е възприеман също като руски олигарх. Той е обект на западни санкции заради ролята си в подкрепа на руската инвазия в Украйна чрез групата си "Вагнер".

А ФБР постави Пригожин в списъка си на най-издирваните хора заради намеса в изборите в САЩ.

В последно време Пригожин бе видян да набира руски престъпници да участват във войната в Украйна с обещанието, че те ще бъдат амнистирани заради това. Той също така става все по-критичен към руските военни заради начина, по който те водят войната.

Вчера Пригожин се появи в Санкт Петербург на погребение на боец на "Вагнер" и това привлече медийното внимание. Преди това той избягваше да бъде сниман. Боецът, който беше погребан вчера, бе осъден престъпник. Той получи правото обаче да бъде погребан в парцела с гробове на военни на гробището, след като властите първоначално бяха против това. На погребението Пригожин описа мъжа като истински патриот и подчерта, че всички са равни на фронта.

За "Вагнер" се твърди, че е активна в Източна Украйна от 2014 г. и че после е замесена в конфликтите в Сирия, Либия, Централноафриканската република и Мали. Срещу нея бяха отправени и обвинения за участие във военни престъпления. Неотдавна групировката бе начело на руския щурм по източния украински град Бахмут, според анализатори.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    48 27 Отговор
    Те и нашите нищо не дават за Украйна.Само заеми теглят дето ще ги плащат бедните българи.

    Коментиран от #4

  • 2 Русофил

    91 63 Отговор
    Руските олигарси нямат изгода от войната на Пирожкин. Затова токова ги плюе.
    Русия е обречена на глад и застой за 30 години напред.

    Коментиран от #10, #28

  • 3 ха ха

    65 28 Отговор
    Пирожкин иска да замести Путя? Първата работа на Путя беше да се разправи с олигарсите. Сега Пирожкин. Само да гледа да не го изпържат... като Рогозин. Хич не съм убеден, че е работа на украинците. По-скоро е вътрешна чистка. Чекистите на това са способни...
  • 4 Баро

    50 22 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нали иматемого рубли бе заквоса ти доларите на олигарсите
  • 5 Жълто джудже

    41 4 Отговор
    Руските олигарси, въпреки санкциите, поддържат тесни връзки със западните финансови, търговски и икономически кръгове. От една страна, това е изгодно и за Запада, и за Русия. От друга страна, ограничава възможностите, предизвиква неразбиране сред обикновените хора и ядосва и дразни военните. Но това са реалностите и несъмнено намират подкрепа във висшите ешелони на властта.Всички сме жертви на задкулисни интриги и цинични манипулации.
  • 6 Голем смех

    26 10 Отговор
    Ама, че помияри...
  • 7 Бгг

    23 14 Отговор
    Олигарсите трябва да се помолят по настоятелно и с аргументи такива, че да не могат да ти откажат. Най убедителни са металните аргументи. Ама кой съм аз, че да уча Пригожин как да се аргументира.

    Коментиран от #146

  • 8 Баро

    34 6 Отговор
    Последната битва на жуживова
    ЩЕ БЪДЕ ВАГНЕР - ФСБ
  • 9 Хммм

    54 12 Отговор
    Руските олигарси са в много незавидно положение сега.. От Запад ги подгониха.. да ги ограбват, от Русия сега ги притискат. На Абрамович сега в Канада му отнемат някакви милиони беше.. На един друг руснак в Англия му бяха запорирали всички сметки, оставили му бяха пари само за текущи разходи..... И той се изказа така:Ние (сиреч такива като него) не можем да повлияем на Путин и политиката.,която води... Каквото и да искате от нас (за Западняците става въпрос) ние сме безсилни да променим курса на Русия подет от руските власти начело с Путин"(край на цитата)
    А Путин още преди години им казваше, да се спрат с това изнасяне на капитали от Русия, защото то не е вечно, ще дойде време, когато Западняците ще ги ограбят, ама те не слушаха:))) сега се печат на огъня:)))

    Коментиран от #11, #115

  • 10 куку

    40 41 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    днеска си пийнал малко повече..какъв глад ти гони...Все едно да кажеш Китайци ще гладуват ..минало това време..Русия най големия изнасител на храни и на торове..Глад ще има но в европа, но докато го усетят ще измръзнат..без ток ,без горива...и като бонус имат милиони талибани чакащи социални помощи..
  • 11 Жълто джудже

    22 5 Отговор

    До коментар #9 от "Хммм":

    Западът не оказва толкова голям натиск върху олигарсите. Кремъл е снизходителен към техните манипулации. Светът на парите се извисява над държавите и нациите.

    Коментиран от #23, #30

  • 12 Баро

    38 19 Отговор
    Пече се
    гражданската война у рф

    Коментиран от #20

  • 13 Спрете се поне днес

    16 7 Отговор
    КОЛЕДА Е!!!!!!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Георги Сава Раковски

    37 10 Отговор
    Този, не само прилича, но и има манталитет на касапин! Горко на Русия и руснаците, ако такива се докопат до властта.. Като гледам, май, такива типове вече управляват страната...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пропаганда всеки ден нон стоп

    10 19 Отговор
    Починете поне един ден.
    излагате се Факти.
    РОЖДЕСТВО Е!!!!

    Коментиран от #27, #140

  • 18 Оракула

    37 14 Отговор
    Пригожин е мъжката секретарка на Путин!
    а частната армия ,Вагнер не е на Пригожин а си лична гвардия на Путин!
    Няма как един параноик като Путин, да остави един затворник като Пригожин ,да си има лична армия !!!
    Все пак Путин е безспорно най-богатия на планетата човек ,
    една армия, като Вагнер се финансира от крепостните руснаци, тоест държавата ,
    но защитава интересите на Олигарха Путин!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Жълто джудже

    22 4 Отговор

    До коментар #12 от "Баро":

    Вие сте сигурни, че българските олигарси са мили към народа си.

    Коментиран от #57

  • 21 Питам:

    18 19 Отговор
    Да кажете нещо за действията на американската частна военна компания "Моцарт"?

    Коментиран от #61

  • 22 От страни

    19 14 Отговор
    Божееее, той па намерил от кого да чака помощ. Тия спят и видят как свалят Путин и се продават на краварите барбар с земята. Олигарсите разбират само бой. Всичкото останало го смятат за слабост. Някога, когато Путин го доведе Елцин като свой човек, е била сключена сделка - Путин не преразглежда приватизацията и не пипа олигаторите а те не се навират в политиката а си гледат бизнеса. Тези дето не спазиха условията на сделката ги папат червеите вече - Гусински, Ходорковски и други. путин ги предупреди да си приберат парите в Русия че иначе "замучаетесь пыль глотать..." но те не поверваха та сега нанай си сметки в западни банки. Всеки човек борави с толкова пари до какво ниво е стигнал, ако човек получава толкова пари, до нивото на кито не е стигнал той не умее да ги управлява и бързо ги губи. Когато бизнесмена е вървял бавно по стъпалата на бизнеса и според растежа е ставал по богат той е достоин да има тия пари. Да речем Тръмп. А руските олигарси са получили богатствата по нареждане на американските съветници на Елцин. Кой е верен на либералната идея и на Америка - повече, кой е по малко верен - по малко. И тия хора не се държат като нормални бизнесмени, не отговарят на парите които са получили и се държат като деца. Абрамович се побърка с тия яхти - 50 метра, 100 метра - дете с играчките му. На едно дщете дай 100 лева ще иде ла си купи близалки и ще ги смуче цял ден. Така и те - големи деца с джебове пълни с близалки. От такива хора неможе да чакаш разбира
  • 23 Хммм

    15 4 Отговор

    До коментар #11 от "Жълто джудже":

    Според мен оказва, и то голям.. Обаче вярвам на този у Англията, че те (руските олигарси) са безсилни да повлияят на Путин или пък да тръгнат срещу него, както иска Запада!
    Така мисля аз.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 вятъра на промяната

    22 18 Отговор
    Абе Пригожин, кой е луд да залага пари на куц кон? То цялото начинание на Путин за всички е видно, че е кауза пердута.

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 гост

    15 5 Отговор

    До коментар #17 от "Пропаганда всеки ден нон стоп":

    Не може да спре! Пропагандата е платена като рекламите по телевизията. Всъщност пропагандата е вид реклама. Щом си сключил договор с рекламодателя трябва да го изпълняваш!
  • 28 Отговор

    28 17 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Обречена е не Русия ,а колонизирани територии като нашата.
    От тази територия е останало само името-всичко друго с изключение на валутата е съсипано от колониалните владетели САЩ и ЕС.
    От страна на 28 място по икономическо развитие , сме вече пример как може да се съсипе такава държава ,така че да е около 100 място в момента в света.
    С население не приближаващо 10 милиона ,а два пъти по малко. Една съсипана бедна държава с беден ,унизен и невярващ на политическите еничари народ.

    Коментиран от #31, #50

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Баро

    12 15 Отговор

    До коментар #11 от "Жълто джудже":

    Кои храни даже киселите краставички крадеха от БЪЛГАРИЯ а торове няма щото материала отива за бомби па че просат консерви с телешко от сащ че с тия 125 грама черен хляб на ден са за никъде

    Коментиран от #37

  • 31 Русофил

    16 11 Отговор

    До коментар #28 от "Отговор":

    Българсите политическите еничари са руски слуги. Затова е това, което си написал.

    Коментиран от #42

  • 32 От страни

    13 0 Отговор
    То даже не е верно да се наричат олигарси. Според речника "олигархия" е държавно управляване от богаташите. В Русия те нищо не управляват. Просто са си богаташи и бизнесмени.
    И кой в капитализъма търси от бизнесмена неква помощ или разбиране? В бизнеса нема помощи а има закон - "щрак парата - шууурр бозата". Кой на кого ще ти помага? Даже парите за благотворителност дават щото по тоя начин получават намаление на данъците.

    Коментиран от #48

  • 33 Зеленски.

    14 7 Отговор
    Този в най-скоро време ще го думна.

    Коментиран от #38

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Серж

    15 18 Отговор
    Браво на Пригожин истински мъжага и патриот!!!!

    Коментиран от #56

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 От страни

    15 11 Отговор

    До коментар #30 от "Баро":

    Да бе... и кажи че ядат таралежи..така писаха украинците. Ама или се самозалъгваш или съзнателно лъжеш - има всичко, и от пиле млеко има. Магазините са пълни със храни и техники. Сега паднаха и цените. Врное че се понапълни със китайски стоки и коли ама па има. Може да си пишеш тъпотиите за такива подлоги като тебе, който не си е излизал от селото - белким ти повярват. Как е наистина - мен питай - там работя в момента.

    Коментиран от #41, #45, #54

  • 38 Баро

    7 5 Отговор

    До коментар #33 от "Зеленски.":

    Остави го първо да те избави от жужето
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 11 Отговор
    Руските военни и руските престъпници са на едно умствено недоразвито ниво.
  • 41 Баро

    8 6 Отговор

    До коментар #37 от "От страни":

    Това което съм написал е вярно и се еслучвало в русия - ссср а живота е колело което не спира да се върти па ти си пиши квот искаш

    Коментиран от #47

  • 42 Мнение

    8 6 Отговор

    До коментар #31 от "Русофил":

    Човек не може да спори с такъв ГИГАНТ на интелекта като теб!
    Не случайно един от най- добрите политолози в Европа каза , че 80% от останалите в България са дебили!
  • 43 1944

    12 8 Отговор
    ауууу .... рев до небесата. кинти нема. доларчето удари 75 рубли. сво буксува яко. разпада е необратим.
  • 44 От страни

    11 2 Отговор
    Не се лъжи - той е бизнесмен, нищо че в воена насока - получава пари и воюва ама от олигарсите иска помощ. Частните воени компании са си наемници - воюват срещу заплащане. Утре нема да му платят и ше бега. А тъй да цуцаш директно от руския бюджет за да воюваш е много "патриотично".
  • 45 Баро

    2 3 Отговор

    До коментар #37 от "От страни":

    СЛАДУР
  • 46 Мдааа

    16 13 Отговор
    Сега разбрахте ли русофили защо е Алеята в Донбас? Защото Вагнер са в Донбас от 2014 година! Само вие не разбрахте, че войната е единствено по причина на Путин и тя започна 2014 година.
  • 47 От страни

    12 13 Отговор

    До коментар #41 от "Баро":

    "случвало" па и "в СССР". Това не е същото да пишеш че и сега е така. От 4 държави дето съм работил най добрите пари и най човешко отношение видях само в Русия.

    Коментиран от #53, #72, #133, #135

  • 48 Хммм

    9 3 Отговор

    До коментар #32 от "От страни":

    Олигарси ги наричат в Русия, на Запад ги наричат бизнесмени! А за останалото, което казваш, май не е много валидно в днешно време нито в Русия, нито на Запад. Защото! При системата, която живеем в последните няколко десетилетия, наричана корпоративен капитализъм, глобалаизъм, неолиберализъм... Под дегизировката на "свободен пазар" се промъква смесената икономика или сливането на бизнеса с държавата. Онова, което не е държавно управлявано е отстъпено/дадено, подарено на близки "частни" играчи и е тотално зависимо от политически силните на деня. Или с прости думу, силните на деня са му дали бизнеса.. Това не е само в Русия,. Това е и на Запад и в САЩ! Съвсем наскоро нали Илон Мъск се изхвърли, че няма да финансира сателитите в Украйна, но след три дни... промени мнението си... И не само Мъск, и останалите олигарси в САЩ са зависими от силните на деня..
    Олигарсите в Русия станаха такива при Елцин.

    Коментиран от #51, #55

  • 49 КОШМАРИ В. КУХНЯТА

    4 1 Отговор
    Нема продукти за менюто!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 От страни

    9 4 Отговор

    До коментар #48 от "Хммм":

    Западния свят може да се нарече "олигархия" щото богатите хора управляват, ама в Русия не е баш така - не им дават да управляват. Последнте такива бяка "семибанкирщина" - седемте банкери ама това мина след като дойдоха на власт "силовики" - в лицето на Путин на власт дойдоха "разузнавачите" и са и патриоти та почнаха това с достигане на суверенитета.

    Коментиран от #66

  • 52 стоян георгиев

    15 12 Отговор
    Всички хора около путлер са негодници затова и няма никакъв шанс джуджето да свърши нещо .тва Кадиров тва тоя тва шоигу,тва Герасимов,Рогозин,Медведев...само негодници.

    Коментиран от #69, #107

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Амиии

    6 8 Отговор

    До коментар #37 от "От страни":

    Този Баро не те разбира. Ти говориш за сега
    . А Баро говори за преди 50 години, когато изнасяхме за Съветска Русия домати и краставици..
    Баро живее още в миналия век и не знае, че сега Русия е първа в света по износ наа жито.. Освен жито изнася и храни... Ама Баро от къде да ги знае тези работи.

    Коментиран от #60

  • 55 От страни

    8 5 Отговор

    До коментар #48 от "Хммм":

    Мъск не е олигарх а е кукла на конци. Даже не е бизнесмен. Олигарсите са Ротшилди, Рокфелъри, и всекви други които даже не са елит на една държава било то Америка или Англия. Те са наднационален елит - баш си олигарси.

    Коментиран от #70

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Баро

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Жълто джудже":

    Никога не съм казвал това
    Олигарсите нямат цвят инарод
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Чудно ми е ....

    4 3 Отговор
    путин ще бъде ли на неговото погребение в петък?
  • 60 От страни

    4 4 Отговор

    До коментар #54 от "Амиии":

    Работил съм много пъти в Русия и съм бил там когато изнасяхме уж доматето и краставиците - верваш ли никога не съм ги видял в Русия. Унгария и фирмата Глобус - пълно. Български стоки -толкова малко че само цигарите съм виждал - нищо друго.

    Коментиран от #62

  • 61 мара бандерката

    6 6 Отговор

    До коментар #21 от "Питам:":

    Ама тия краварчета се занимават в бандерско само с деца,пускат им моцарт,преспиват ги и 40000 бандерчета ги нема..
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Киро Тъпиро

    6 11 Отговор
    Руските олигарси служат на западните либерасти ама дойде време разделно... Да живее Вова!

    Коментиран от #67

  • 64 ТръмпЛин

    3 3 Отговор
    За какво? Че не спонсорират достатъчно войната? Че не даряват за Геленджик?
  • 65 мара бандерката

    7 5 Отговор
    На пригожин грешката му е че не пусна вагнерите при олигарсите..и сега пустиняците немаше да плачат за бандеругите..
  • 66 Хммм

    9 5 Отговор

    До коментар #51 от "От страни":

    За това съм съгласна и аз. В Русия казах, че станаха олигарси при Елцин. А при Путин (както казваш ти силоваците) ги строиха в две редици:)). Така е, в Русия олигарсите са безсилни...Докато на Запад олигарсите/корпорациите назначават, свалят и контролират правителства.
    Според мен, точно силоваците спасиха Русия.. При Елцин на всичките природни ресурси седяха Западни компании, и чрез няколко олигарха - Ходорковски, Фридман и още двама имаше.. май единия Гусинкси беше, източваха природните ресурси на Русия..

    Коментиран от #71, #101

  • 67 ТръмпЛин

    4 1 Отговор

    До коментар #63 от "Киро Тъпиро":

    Дааааа! Всички до един! Затова си дариха яхтите построени с пари от Черноморския флот и безаналоговите ракетни войски.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ей,ей!

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "стоян георгиев":

    Герасимов го спасиха Американците. Той е наш човек. Виж за рогоZЕМ сигурно ще го заземят.
  • 70 Хммм

    8 2 Отговор

    До коментар #55 от "От страни":

    Ротшилд, Рокфелер... това са глобална финансова олигархия..

    Коментиран от #75

  • 71 От страни

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "Хммм":

    Съгласен съм с теб. Правилно разбираш.
  • 72 Баро

    7 3 Отговор

    До коментар #47 от "От страни":

    Да в ссср през всв а краставичките лично съм ги возил от консервената в "михайлов град" с етикет на руски цена 9коп (буркан омния струваше 4 ст) това ако не е обир
    Не ми се спори безпредметно

    Коментиран от #79, #81

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 От страни

    1 4 Отговор

    До коментар #70 от "Хммм":

    Да. Имено олигарси. Транс-национални корпорации, които слагат президенти и правителства. това е истинската "олигархия". Но има и "странови" елити и олигарси. Имено това стана в САЩ - наднационалния глобален елит докара Тръмп дп извърши трансформацията в САЩ за нов ред. Според новия ред Америка губи ролята на световен полицай. Но "страновия" елит на САЩ не се съгласи и свали Тръмп и се опъва на наднационалния глобален елит.

    Коментиран от #77, #93

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 От страни

    7 4 Отговор

    До коментар #72 от "Баро":

    Да обир е. Само 8 стотинки. А да ти раскажа ли от къде взимахме арматурата при бай Тошо? В Кремиковци по единия коловоз влиза влака с железна руда, на другия коловоз влиза влака с кокс (въглища ако не знаеш) и това се пълни в пещта и от там стомана за арматура на кенефа ти. И всичко това за краставици по 8 стотинки.

    Коментиран от #84, #132, #136

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Хммм

    5 10 Отговор

    До коментар #72 от "Баро":

    Баро а обир ли е от наша страна 1(един) ТОН петрол България да го плащаше 5 лева? Един килограм луканка струваше толкова. Повтарям ЕДИН ТОН петрол за пет лева.

    Коментиран от #88, #118, #123, #124, #127, #131, #134, #143

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Смех

    7 4 Отговор
    Руската кочинъ е бита карта проеължаваме напрет
  • 87 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "От страни":

    Ти пишеш от мое име мин дил такъв

    Коментиран от #138

  • 88 От страни

    6 4 Отговор

    До коментар #81 от "Хммм":

    И не само петрола. Колите ги взимахме по 1200 лева от Русия а на нас ги продаваха по 5-6. Всичките строителства като Мариците и Аеца и други и за всичко краставици по 8 стотинки.

    Коментиран от #90, #121, #130

  • 89 Хммм

    0 0 Отговор
    И аз това се питам?
  • 90 НОИ

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "От страни":

    Затова сега пенсията ти е 650 лева
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Истина е, че сте малко

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "От страни":

    ти и хмъкащата
  • 93 Хммм

    4 3 Отговор

    До коментар #75 от "От страни":

    Казано накратко-Тръмп е против неомаркситкия глобализъм. След навлизането на глобализма в Европа през 90-те години на миналия век Западната демокрация бързо се трансформира от икономически съюз в политическа конгломерация с глобалистко неомарсистки характер, целяща ликвидирането наа европейските национални държави. След падането на Берлинската стена т. н. Еврокомунисти в Европа бързо се активизира и проникнат в западните управленски структори финансирани от глобалисткия капитал. Напълно се видеоизмени западната демокрация.. САЩ намери начин да реагира на тази разруха като избраха Тръмп - антиглобалисти, националист, поддържан от Християн-консервативните кръгове в САЩ. Затова неомарсистите в САЩ се опитваха да го изкарат човек на Путин, когато Тръмп беше на власт, само и само да го свалят от власт... На последните избори, Тръмп спечели изборите, обаче му бяха откраднати!

    Коментиран от #95

  • 94 Антикомунист

    4 0 Отговор
    Щом си в този списък, рано или по късно американците ще те набарат. Примери много!

    Коментиран от #96

  • 95 Ювал Харари

    2 3 Отговор

    До коментар #93 от "Хммм":

    А бе четете и друга литература освен на дугин пасквилите
  • 96 Правилно

    3 0 Отговор

    До коментар #94 от "Антикомунист":

    И бил ладен си мислеше, че ще му се размине. А може би падане от първия етаж в мазето на шести подземен

    Коментиран от #108

  • 97 Хммм, От страни погледнато...

    5 1 Отговор
    май се отървахме от тези руски националсоциалисти.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Дали

    3 0 Отговор
    на такива индивиди с извратено мислене трябва да се посвещава статия изобщо!
  • 100 От страни

    0 1 Отговор
    Съгласен съм почти с всичко но Тръмп е човек на баш глобалистите и плановете на баш глобалистите бяха "закриване" на Америка, превръщане на Америка в регионална държава, страновия елит не се съгласи с такава роля и се опъна. Това не променя плановете и Тръмп пак ще дойде.

    Коментиран от #103, #105

  • 101 А бандита

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Хммм":

    от Снак Петербург, кой контролира?

    Коментиран от #106

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Хммм

    1 3 Отговор

    До коментар #100 от "От страни":

    Не разбирам за какъв "странов" елит говориш. Над националния глобален елит това са болшевиките.. Т. е. глобалистите. Или както в България им казваме соросоидите. Те са болшевиките Те са против националните държави. А Тръмп е антиглобалист/националист. Как така глобалистите ще го докарат на власт?

    Коментиран от #119

  • 106 Хммм

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "А бандита":

    Планетата - Земя! Доволен ли си?
  • 107 Моряка

    2 4 Отговор

    До коментар #52 от "стоян георгиев":

    Дискусията вървеше добре,докато не се намеси Стоянчо.Всичко знае момчето.Или почти всичко.Страхотен хъс,готов е да тръгне по всяко време срещу Путин( във форума).Само да си беше оправил малко граматиката от началното училище.И лексиката.
  • 108 Амиии

    1 1 Отговор

    До коментар #96 от "Правилно":

    Сноудън още не са го намерили:)
  • 109 Капитан Падна ли ми

    3 1 Отговор
    Пък на Рогозин ще му подшиват незабравката , че го срещнали наемници от НАТО и са го разпрали .

    Коментиран от #114

  • 110 Изумен

    7 3 Отговор
    Защо да не погребат престъпника при останалите?
    И без това вече всички руснаци са престъпници чрез подкрепата си.
    Даже се чудя, защо им е нужна тази съдебна система?
  • 111 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 3 Отговор
    Проскубания келнер ще го сготвят олигарсите много скоро, още преди да им отнеме каквото и да било, путанита заминава и той‼️
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 0000

    0 1 Отговор
    Отпадък.
  • 114 Марков

    1 1 Отговор

    До коментар #109 от "Капитан Падна ли ми":

    А меката китка Пригожин как ли му е завидял И на него много му се иска на аверикански ракети да се повози .
  • 115 Баро

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хммм":

    Не съ м ти чел коментара до края ама дай ми дватрийсе милиарда може иедин земи ми бизнеса (измамите и кражбите) и не ми завиждай (горките олигарси) и ако нещо не ти е ясно аз съм на карибите ама не кубинските че там мноо москвичи
  • 116 Олигарсите като

    5 3 Отговор
    нищо могат да му сретнаедна гражданска война на джуджака!
  • 117 Хахаха

    8 0 Отговор
    С всеки изминал ден все повече започва да смърди на необолшевизъм. В смисъла на изказването на пригожин, той дали ще се откаже от мангизите си, щото също спада към категорията на олигарсите, в името на руското величие?

    Коментиран от #120

  • 118 Баро

    6 1 Отговор

    До коментар #81 от "Хммм":

    Измисляш си а ако руснаците разберат че говориш така ще отрепат защото ги мислиш за много тъпи а един литър бензин беше:
    76 - 83 70 ст
    93 - 90 90ст
    Супер 96 1,20 лв
    5лв тонпетрол льольо льольооооооо
  • 119 Хахаха

    4 2 Отговор

    До коментар #105 от "Хммм":

    Тръмп е един глупак! Бил антиглобалист хахахах. Тоя гений караше хората да пият белина?! Ако обичате не приписвайте на Тръмп някакви качества на гений, защото не е.

    Коментиран от #129

  • 120 Баро

    3 0 Отговор

    До коментар #117 от "Хахаха":

    Няма как това да не се случва защото винаги богатите са били много по малко от бедните (независимо богагия как е станал такъв) най голямия управленец е този който може да накара народа да го обича искренно и дълго (но това се постига само с продължителни добри дела спрямо хората които очаква да го обичат и никакви лъжи) лъжата можеш да я забавиш но винаги излиза на яве а истината остава на яве не се променя
  • 121 Баро

    2 0 Отговор

    До коментар #88 от "От страни":

    Абе ти немое и да смяташ бе от9като извадиш 4 как се получава8 у вашто село даскала ви е научил как се пасът овци а и то ва не е сигурно че не се днае вълците колко овци са изяли
  • 122 Ушанков

    7 0 Отговор
    Готвачът прави луди пари от тази война з взел да прави забележки на олигарсите .хахаха
    Някакъв платен терорист ,взел да си мисли че Раша всеки ден трябва да воюва . Взе да набира затворници ,на които като умрат после не плаща .
    Бизнес със смърт ,ама Кобзон го чака .
    Малко остана
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Баро

    3 1 Отговор

    До коментар #81 от "Хммм":

    Понеже изтриха предния ми отговор ше ти пиша друг:
    Какво говориш?
    5лв тон петрол!!!
    Бензин:
    76 - 83 70ст
    93 - 90 ст
    Супер 96 - 1, 20 лв
    Даже имаше сурвакарска реплика :сурва сурва година левче бензина а до година лев и половина (1985 г) (1987 г) 83 става 86 90ст 93 1,00 лв а 96 1,20 щото никой не го купува кви 5 лв балнуваш да не си живял на няква друга планета а за кремиковци чаай да си зема микрофона че ме заболяа пръстите а и къде е обира

    Коментиран от #128

  • 125 Сър Стенли Ройс

    6 0 Отговор
    В блатната koчuнa след повече от век отново предстои 1917. Няма толкова ретроградна пасмина от безаналоговите алкохолици! Няма!
  • 126 Иванов

    5 0 Отговор
    Ей пригожин когато твоя фюрер се лиши изцяло от богатството си тогава призовавай и д угите да се лишат от него
  • 127 Баро

    3 0 Отговор

    До коментар #81 от "Хммм":

    Как нете еесрам келеш един кглуканка стуваше 12лв сужукукя беше 16.колкото3 тона нефт има ли някой който да вярва на торва
  • 128 Баро

    3 0 Отговор

    До коментар #124 от "Баро":

    Ти със минуса кой си бе тъпет проz
  • 129 Баро

    2 0 Отговор

    До коментар #119 от "Хахаха":

    Тъпакситианайлошотоеченевожешдаосъзнаешколкосиъп веселаколеда на2512тъпак
  • 130 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "От страни":

    Е това не е ли обир от кгббккп сам си противоречиш
  • 131 Баро

    2 0 Отговор

    До коментар #81 от "Хммм":

    Ти побъркали себе кво ти става
  • 132 Баро

    5 0 Отговор

    До коментар #79 от "От страни":

    Така понеже си много напорист да ти разкажа първо за кремиковци 59-та година руските умници от ссср идват и казват на българските такива от бкп че са открили залежи за желязна руда в кремиковци за 50 години напред и бкп и кпсс решават да построят металургичен комбинат щото има желязна руда подробностите на този бизнес са че за да направиш металургична предприятие трябва поне един от двата ресурса да е до предприятието по-точно предприятието трябва да е близо до един от двата ресурс така се сеосере казва че до кремиковци трябва да има металургичен комбинат това добре но от 61 до 63 българия строи металургичен комбинат който използва руда от кремиковци за да произвежда метал в комбината само че след година и половина рудата свършва която големите руснаци са казали че ще има за 50 години напред да бе ама комбината е построен ами сега какво правим а така и така комбинатът е построен ами вместо да му носим само въглища ще му носим и руда защото тази инвестиция трябва да работи между другото да ти кажа понеже съм работил шест години в комбината в комбината не се носи кокс а се носят въглища от които се прави кокс защото в комбината имаше коксохим тъпак и освен това кокса и желязната руда се сипват в доменната пещ която произвежда от чугун не стомана да не казваме ти епитета пак а след като се произведе чугун се претопява и с подаване на въглерод се произвежда от стомана не ми дрънкай глупости за кремиковци щото нищо не знаеш даже не знам дали знаеш къде е кремик
  • 133 456

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "От страни":

    Ами, защо не си стоя там в кочин. ата?
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Баро

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "От страни":

    Като изпиеш 200 грама на екс винаги си добре дошъл в русия ако пиеш по 10 гр през 10 минути си враг на русия така че представям си каква си пияница за да си добре приет в русия
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Баро

    2 1 Отговор
    А бе тоя от страни от къде се пръкна тоя е неземен тъпанар
  • 138 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "От страни":

    Чакайте че се обърках койъжужи отмацква айде воля моля че вече сички ми станахте ватени ако може идентификация че ацийте станаха много и се объркал

    Коментиран от #139

  • 139 Баро

    0 1 Отговор

    До коментар #138 от "Баро":

    Извинявам се забравих че съм българин няма да се повтаря
  • 140 Баро

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Пропаганда всеки ден нон стоп":

    Според ваще е на06 01 или07 01абе русия даже не знае кога е рождество ужас и резил
  • 141 Баро

    0 1 Отговор
    ААААХХААХХААААПРЪЦЧТИЯ МИГ31 ТОЛКСАХИПЕР ЧЕ ВЕЧЕ СЕ САМОЗАПАЛВАТЕЕЕИИБААОООИ ХИПЕР ТИЯ ВЕЧЕ ПРЕМИНАХА ОТ БЕЗАНАЛОГОВА НА ХИПЕР АРМИЯ КАКВАЛИ СУБСВЕТЛИННАТА ИМ ПРОТОННА ПРАШКА СХВАНА МИ СЕ МУСКУЛА НА ДОЛНАТА ЧЕЛЮСТ ОТ СМЕХ ОХ ОХ ОХОАААААА
  • 142 Баро

    0 0 Отговор
    Айде умници честита коледа и лека нощ утре пак
  • 143 Tи може и

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Хммм":

    Може да повтаряш , Ами само разбираме колко си заблуден .
    Направо изтрещял .
    Кви 5 лева хахаха
  • 144 Перо

    2 0 Отговор
    Ами да види какви имена и народност носят руските олигарски и ще си отговори на въпроса!

    Коментиран от #147

  • 145 Сталин

    4 0 Отговор
    За съжаление Путин е една пун.а и няма да конфискува имуществото на руските олигарси. То тяхното в най-големи проценти е изнесено от РФ, но все пак, може да ги накаже и с каквото е останало в Русия. Олигарси е определение за най-жадни за пари гниди, които се възползват от всичко що може да се граби и изнасят всичко в чужбина, където сами да си го обладават. Въпросът е защо е допуснат тоя либерален и безпардонен режим и докога ще съществува за да може безродните гниди да изнасят стотици милиарди, откраднати от народ и държава. Що за глупав режим. Къде е Сталин!?
    А в България има също стотици негодници, които са същите като руските.
    Да си олигарс, трябва да си продажно мекере на файкинистан, иначе ония ще ти конфискуват богатството. Влязал веднъж в капана им, остава завинаги продажна гнида.
  • 146 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бгг":

    Това изказване не е случайно,то е в стил "Казвамти дъще сещай се снахо"След войната ще има ново разпределение на местата на трапезата
  • 147 Историк

    2 0 Отговор

    До коментар #144 от "Перо":

    Повечето от олигарсите са от тези с малките шапчици.Дали ги носят публично е друг въпрос.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания