Last news in Fakti

3 Януари, 2023 12:44 1 303 13

Южна Корея води преговори със САЩ за ядрени операции

  • южна корея-
  • северна корея-
  • ядрени операции-
  • сащ-
  • азия-
  • джо байдън

Байдън каза, че САЩ не обсъждат съвместни военни учения с Южна Корея

Южна Корея води преговори със САЩ за ядрени операции - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Южна Корея и САЩ обсъждат съвместно планиране и осъществяване на американски ядрени операции за противодействие на Северна Корея, съобщи днес канцеларията на южнокорейския президент, макар че американският президент Джо Байдън каза по-рано, че няма да има съвместни ядрени учения между двете държави, предаде Ройтерс.

Изявлението на Сеул беше направено малко, след като Байдън каза, че САЩ не обсъждат съвместни военни учения с Южна Корея, опровергавайки казаното от южнокорейския президент Юн Сук-йол в интервю пред местен вестник. Говорителят на Юн каза, че Байдън "не е имал друг избор, освен да отговори с "не", защото е бил попитан просто дали двете страни са "обсъждали ядрени учения", а съвместни ядрени учения могат да бъдат провеждани само между ядрени държави.

"За да се отговори на севернокорейския ядрен арсенал, двете страни обсъждат начини за споделяне на информация за използването на притежаваните от САЩ ядрени оръжия, както и за съвместно планиране и съответно за съвместното им използване", посочи в изявление говорителят. Високопоставен служител на американското правителство повтори изразената от Байдън позиция, като каза, че съвместни ядрени учения със Сеул "биха били много трудни", защото Южна Корея не е ядрена държава, но двете съюзни страни се стремят към засилен обмен на информация, съвместно планиране и симулации на отговор на кризи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тц тц тц

    12 0 Отговор
    Айде и там сатанистите да пробват да предизвикат ядрен взрив и да унищожат човешкия род...Правят учения да дразнят Серврна Корея и да сцепят планетата.
  • 2 Боруна Лом

    2 0 Отговор
    КИМ ЧО , КИМ НИ. БЕЕ!
  • 3 Шляхтиц

    9 0 Отговор
    Който търси, намира. Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Явно Земята се е пренаселила. През ВСВ само в Европа изчезват 89 милиона човешки същества.
    Някой може ли да ми обясни ЗАЩО ??????
    Стотици хиляди градове като Ленинград, Лайпциг, Дрезден, Берлин, Сталинград, Варшава, Хамбург,... са изравнени със земната повърхност. НЯКОЙ ще МИ обясни ли ЗАЩО, ЗАЩО, ЗА КАКВО, ЗА КАКВО ?????
  • 4 аржентински Москвич

    13 1 Отговор
    Миналата седмица Ким Чен Ун прати разузнавателен дрон, който летя 5 часа високо над Сеул!

    До тук приказките за американското ПВО... 😉

    Бате Ким прави сатанистите диви и щастливи!
  • 5 ЕЙййййй

    10 0 Отговор
    Абе големи миротворци бе. Още не е почнала годината и се хванаха за ядреното оръжие. Интересно разбиране за мира, само дето не се споделя от света.
  • 6 Хохо Бохо

    4 2 Отговор
    Путин ще ги унищожи.
    Той има на мощното ядрено оръжие и е безскруполен.
  • 7 Бгг

    11 0 Отговор
    Южна Корея много технически развити заедно с Япония, а пък не спират да a.k.a.т като Северна Корея изстреля някоя ракета. Що бе ???
  • 8 Антонио Бандера

    5 0 Отговор
    поне да е ясно кой е отговорен като стане ядрена война. Докато не я съсипят тази планета няма да мирясат краваро-американците
  • 9 Некой си

    2 0 Отговор
    Два въпроса:
    1. Байдън ли лъже или Юн?
    2. Е ли Южна Корея ядрена държава, щом провежда ядрени учения?
  • 10 Ким Чен Ун

    1 0 Отговор
    Ааааа, не така! Ще им дърпам ушите на тия калпазани!
  • 11 Кирил четков

    2 0 Отговор
    Защо пишете лъжи . СаЩ казаха в официално изавление ,че няма такива преговори .
  • 12 ивелин

    1 0 Отговор
    Ким Чен Ун, ти си Велик ! Ти си гений! ----ако наивните и глупави Руснаци бяха ти дали от новите си Ракети които се движат със скорост над 20 Мах ?---Сега Светът щеше да е друг. Защото само ти знаеш как да разговаряш с тях , знаеш техният стил на държание, поведение и се държиш така, че тези престъпници изпитват уважение към теб !----- защото ги е страх както някога когато Военн кораб на СССР минаваше близо до Американският стояха на палубата строени и гледаха без да мръднат без да свалят поглед от кораба ---- не от уважение а от страх. Сега ли въобще не ги е страх от Русия --- както лудият не го е страх защото е луд.
  • 13 пенко

    0 0 Отговор
    ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ СА ПРОТИВ !!!!!!!!!!!!!!
Новини по държави: