Last news in Fakti

13 Януари, 2023 15:25 14 817 213

Сбогом, "Газпром"! Втори плаващ терминал за регазификация на природен газ заработи в Германия

  • втечнен газ-
  • газ-
  • газпром-
  • германия

Вносът на втечнен природен газ в Европа се е увеличил с 60 на сто през 2022 година спрямо 2021 година, до 155 милиарда кубични метра, според мозъчния тръст Институт за енергийна икономика и финансови анализи

Сбогом, "Газпром"! Втори плаващ терминал за регазификация на природен газ заработи в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френската група "ТоталЕнержи" (TotalEnergies) обяви днес, че пуска в експлоатация терминала си за внос на втечнен природен газ в Североизточна Германия, ден преди официалното му откриване от канцлера Олаф Шолц, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Френската група инсталира в Лубмин, пристанище на Балтийско море, където е крайната точка на газопровода "Северен поток" от Русия, "плаващо съоръжение за съхраняване и регазификация" (FSRU), за да трансформира доставения по море газ в течна форма.

"ТоталЕнержи" ще снабдява терминала, който се експлоатира от "Дойче РеГас" (Deutsche ReGas) и се превръща в "един от основните доставчици на втечнен природен газ в Германия", според комюникето.

Проектът в Лубмин е вторият терминал за втечнен природен газ в Германия след откриването в средата на декември на този във Вилхелмсхафен в присъствието на Олаф Шолц и министрите на икономиката и финансите – Роберт Хабек и Кристиан Линднер.

Базираната в Швейцария "МЕТ Груп", представлявана на пазарите на природен газ и енергия в Югоизточна Европа от "МЕТ Енерджи Трейдинг България" ЕАД (МЕТБГ), си е осигурила обвързващи дългосрочни капацитети за втечнен природен газ в плаващия терминал на "Дойче РеГас" в Лубмин (Мекленбург-Предна Померания), съобщиха от компанията. Съоръжението на германското крайбрежие на Балтийско море ще бъде официално открито утре в присъствието на канцлера Олаф Шолц и министъра на икономиката и климата Робeрт Хабек.

Още четири плаващи терминала ще бъдат инсталирани през годината благодарение на деблокираните от Берлин милиарди евро. Проектът на "ТоталЕнержи" към момента е единственият изцяло частен и има капацитет за регазификация на 5 милиарда кубични метра годишно, с което ще покрие 5 на сто от търсенето на страната, според групата, допълва АФП.

Първите кубични метри, пуснати по мрежата, са доставени от Египет през декември. Терминалът може да приема един танкер седмично.

За разлика от други европейски страни Германия не разполага с никакъв терминал на територията си, предпочитайки по-евтиния ресурс от руските газопроводи, от които е зависима за 55 на сто от вноса си.

Всичко обаче се промени с войната в Украйна и края на доставките от "Газпром". Оттогава вносът на втечнен природен газ за Германия през белгийските, нидерландските и френските пристанища нарасна.

Тези нови инсталации в Германия, с които трябва да се избегнат прекомерните разходи, ще осигурят една трета от нуждите от газ на страната и така поне за момента ще се избегнат сценариите за сериозен недостиг, за които се говори от няколко месеца.

Вносът на втечнен природен газ в Европа се е увеличил с 60 на сто през 2022 година спрямо 2021 година до 155 милиарда кубични метра, според мозъчния тръст Институт за енергийна икономика и финансови анализи (IEEFA).

По-голямата част от вноса на втечнен природен газ миналата година, е бил от САЩ (+143 на сто спрямо 2021 година), от Катар (+23 на сто), но и от Русия (+12 на сто).


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    194 84 Отговор
    Сбогом на истинската журналистика в България!!!

    Анатоли, я ни обясни как ще гарантираш, че в тия танкери няма и руска компонента, щото Русия далеч не търгува (ше) само с ЕС???!!!

    Да не се окаже като работата на Кирчо и Кокорчо, дето спряха директния руски газ, за да го купят същия през посредници от Гърция с 30% надценка?!

    Авторе, толкова очеизвадно стана всичко дето пишете, че се съмнявам и бабите от с. Долно нагорнище да успявате да убедите с пропагандата си!!!

    Коментиран от #12, #21, #47, #105

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин Сл.оригинал

    80 146 Отговор
    никой не иска кървавия ,недемократичен руски газ

    Коментиран от #11, #80, #154

  • 4 Аз бих казал

    169 75 Отговор
    Сбогом обединена Европа, сбогом хегемония на УСА, сбогом джендъри и т.н.

    Коментиран от #42, #138

  • 5 Българин Сл.оригинал

    76 120 Отговор
    да си го подарява на Китай и да мизерстват руснаците

    Коментиран от #8, #98

  • 6 АХА

    162 43 Отговор
    Само дето не казвате на каква цена купуват от въпросните терминали.

    Коментиран от #10, #31, #128

  • 7 Някой

    142 45 Отговор
    Здравейте шесторни цени!

    Коментиран от #16, #88

  • 8 друг гост

    106 22 Отговор

    До коментар #5 от "Българин Сл.оригинал":

    Вече сме наясно с интелектуалното ти ниво. Няма защо да ни го натрапваш.
  • 9 Русофил

    64 101 Отговор
    Сбогом Газпром завинаги. Сбогом евра за руснаците. Те не им трябват.
  • 10 Ти ли я плащаш

    25 76 Отговор

    До коментар #6 от "АХА":

    Та толкова си се загрижил?

    Коментиран от #20, #23, #27, #90

  • 11 Някой

    98 26 Отговор

    До коментар #3 от "Българин Сл.оригинал":

    Напротив. Янките го искат. Не да го купуват, а да го заграбят. Както по времето на Елцин. Но времената са други.
    Гледам, китайците и те не се спират да купуват.
  • 12 Калпазанин

    104 19 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Точно, аз това сбогом ми писна да го чета сякаш го е патентовал само за него си, и ако е толкова жорналист да ни обясни тогава защо инфлацията си върви нагоре и цените не падат
  • 13 Да живеекретенията

    82 18 Отговор
    Значи вкарват втечнет газ и от Русия!
    Забрави!

    Коментиран от #24, #41

  • 14 макони

    100 18 Отговор
    Вноса се е увеличил с 60 процента а цената с 360 процента де е киро на кирия
  • 15 Даа

    40 89 Отговор
    Като се насити пазара с терминали и доставчици на втечнен газ, цените със сигурност ще паднат под тези, на които продаваше фашагата путлер. Пазарна икономика.

    Коментиран от #184

  • 16 Русофил

    43 81 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Шесторните цени са за руснаците. Ще имат два избора да си отидат: на фронта или от глад.
  • 17 Антипутлерист

    39 89 Отговор
    Путлеристите си мечтаха, че с газов шантаж, че покорят западния свят. Вярно че Путлер инвестира много да създаде идилиите услови за това, разбира се не постигна това без съучастието на две поколения продажни европейски политици защитаващи неговите интереси. Въпреки това не успя и вече и тази стратегия се провали .

    Коментиран от #39

  • 18 Теке

    46 8 Отговор
    Тъп подкупен зфазкач
  • 19 Русофил

    14 39 Отговор

    До коментар #2 от "Българин Сл.оригинал":

    И да плаща Пу, че замърсява.
  • 20 Някой

    79 12 Отговор

    До коментар #10 от "Ти ли я плащаш":

    И той, и ти, и аз я плащаме. Индиректно, щото във всеки продукт има вложена енергия. Предимно газ и ток. Та, като газта ти е по 6, цената на продукта се вдига. Купувайки го, плащаш газта...
    Стана ли ти малко по-ясно?

    Коментиран от #71

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кочо

    110 28 Отговор
    Ураааа, Германия се диверсифицира от евтиният руски газ и сега свободно ще си купува петорно по-скъп американски втечнен природен газ! При тази ситуация индустрията и става неконкурентно способна и и остава да закрие всичкити си индустриални производства, или да изнесе индустриалните си мощности в САЩ! Това вече се случва с Фолксваген, които изнасят заводите си в САЩ! От своя страна това влече след себе си изхвърляне на улицата на стотици хиляди германски работници на улицата! С прости думи вкарване на Германия в рецесия и колапс! Те ти Германийо диверсификация! Печалившият е ясен и за олигофрените - износителят на демокрация по света! Тези които са загрижени за украинската демокрация и ще ги подпомагат доката утрепят и последния украинец!
  • 23 Олелееее

    55 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ти ли я плащаш":

    Възможно ли е да задаваш такъв тЪп въпрос?

    Коментиран от #189

  • 24 Калпазанин

    43 6 Отговор

    До коментар #13 от "Да живеекретенията":

    Не на света има една единствена и тя идва от недрата на обора по качествена по евтина по демократична абе най най най и то от другия край на света
  • 25 СССРБарета

    60 21 Отговор
    Сбогом долар световната търговия се разраства в Юани и Рубли! Америка да захранва европа с газ и петрол срещу празни хартии без покритие!

    Коментиран от #32, #33, #51, #131

  • 26 Гюнтер Германеца

    64 15 Отговор
    Сбогом Газпром добре добре дошла инфлация.
  • 27 Верно ли

    52 8 Отговор

    До коментар #10 от "Ти ли я плащаш":

    Що бе, т.панар? Кой ти плаща не тебе парното и сметките в магазина??? Кой го плаща според теб, а?????

    Коментиран от #130

  • 28 Професора

    57 13 Отговор
    Защото е Сбогом Газпром сметките за ток са двойни и в Германия, и в България спрямо миналата година!

    Коментиран от #173

  • 29 Газпром

    44 9 Отговор
    Сбогом и бъдете конкурентни. Големите партньори са на изток.
  • 30 Левски

    34 11 Отговор
    До скоро сащ поддържаха васалите си в европа печатайки празни хартии и пробутвайки ги срещу реални енергийни и други природни ресурси! Вече могат да поддържат васалите си в европа давайки реални богатства като прибират празните си хартийки! Тоест сащ вече реално ще плащат за музиката която искат да им свири!
  • 31 Ихууу

    21 45 Отговор

    До коментар #6 от "АХА":

    Пука му на немеца цената,ти явно го обърка с ганьо цървула. Мисли му ти с 500 евро заплата. Германия е социална държава,едно,че хората вземат над 3000 евро заплата и държавата е ангажирана абсолютно с всеки един и е една стабилна опора. Немците си имат държава Майка,а не Мащеха . Само един пример,за месец декември сметките на всяко домакинство се поемат от държавата....е,все пак е Майка,не Мащеха

    Коментиран от #40, #172

  • 32 Русофил

    8 26 Отговор

    До коментар #25 от "СССРБарета":

    Това, което си написал е за друга планета.

    Коментиран от #52

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Исторически парк

    44 14 Отговор
    Сбогом газпром! Добре дошъл Шеврон и скъп газ!
  • 35 Ушанков

    17 52 Отговор
    Още помним тъпия Путлер как разправяше виц ,за дете което питало баща си защо мръзнели в Европа.
    Хахаха
    Какво стана накрая , даже господ помага срещу Кремълската Мумия .
    Зима в Европа няма .
    Хахаха
    И още по смешното , газ в Раша има сега колкото искаш ,даже го горят .
    Но руските селяни умират от студ .
    Хага .
    Дърва даже няма .
  • 36 Космонавт

    50 12 Отговор
    Не знам къв сбогом е Газпром обаче знам, че Германия не свети от Космоса и прекупвачи на газ препродават руски втечнен газ на Германия.
  • 37 колхозник-алкаш

    11 20 Отговор
    само Пизд...пардон Путин !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Русофил

    24 36 Отговор

    До коментар #31 от "Ихууу":

    Ганю цървула ще бъде цървул, докато избира русофилски правителства да го грабят.
  • 41 Да бе да

    17 34 Отговор

    До коментар #13 от "Да живеекретенията":

    Не обяснявайте как той бил руски защото капацитета за втечняване в русия практически е клонящ към нула.САЩ вече са най-големия износител на втечнена газ, а заслугата за това е на Путлер и неговата украинска авантюра .

    Коментиран от #141

  • 42 Ризата

    10 12 Отговор

    До коментар #4 от "Аз бих казал":

    Ти би казал това но звучи така
    Сбогом България здравей моя родино раша здравей любими Улан Уде мечтите понякога се сбъдват
  • 43 Bye, bye ватници :)

    12 18 Отговор
    Няма да ми плипсвате :)
  • 44 Адрес 4000

    11 19 Отговор
    Аааа недейте така
    Ей сега ще излъчат знаещи "хора" и ще кажат
    Най евтин е газа ,който тече по тръба 😁
    И другото губят се цели 10000% при регазификация

    Коментиран от #55

  • 45 СССРБарета

    29 8 Отговор
    Чао чао петро долар, и здравей петро юан!Крава.рника ще трябва да осигурява всичко вече на Европа и то на добри цени иначе васалите ще наритат господаря си! А евтината работна ръка от Беларус, Русия и Украйна приключи!

    Коментиран от #50

  • 46 Шошо

    30 6 Отговор
    С колко радост пишат Сбогом ! Ами на японски му казват Сепуко !
  • 47 Русофил

    23 27 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    В Русия няма журналисти, има само пропагандатори.
  • 48 Дефактор

    28 9 Отговор
    Миналата година пусках ток за отопление сметката 120 лв за Декември тази година не съм пускал за ток за отопление защото е топла зимата сметката за ток пак 120 лв. Ако пусна да се греят ще стане сметката 220лв
  • 49 Антипутлерист

    16 1 Отговор

    До коментар #39 от "Ок!!!!!":

    Сега грешката е поправена да, но това си има цена разбира се и тя че бъде платена от всички, които са допуснали тези политици да управляват и дано си вземат поука кого ще избират тепърва и чии интереси ще защитава.

    Коментиран от #58

  • 50 Русия

    3 9 Отговор

    До коментар #45 от "СССРБарета":

    И евтина работна ръка та свръхдържавата със свръхстансарт и свръхзаплащане как ще има евтина работна ръка
  • 51 Ха ха ха ха ха

    28 9 Отговор

    До коментар #25 от "СССРБарета":

    Сащ ползват петролните си резерви, ти Европа щели да захранват ха ха ха
    Обикаля бай иЗдън из арабския свят за петрол, ама навсякъде беше отпратен с празни ръце, и накрая клекнаха на Русия да купуват от Венецуела петрол,че резервите им свършват..
  • 52 СССРБарета

    26 7 Отговор

    До коментар #32 от "Русофил":

    Да за планетата на соросоидите! Русия, Беларус Иран, Китай, Армения, Кзахстан, Северна корея, Венецуела, Куба, Турция, Никарагуа, Сирия, дори и Афганистан не умряха от наложените американски санкции а намериха начин да продължат да развиват своята търговия и да се разплащат взаимоизгодни сделки без краварника да знае какво се случва и без да може да направи каквото и да било за да им попречи! Краварника вече не е в състояние да изолира дадена държава по света така че да я умори от глад и да я постави на колене!

    Коментиран от #57, #63

  • 53 CБОГОМ ЕВТИН ГАЗ

    23 7 Отговор
    ЗДРАВЕЙТЕ НЕСИГУРНИ И СКЪПИ КОРАБИ.
    ХА ХА
  • 54 Реалиста

    30 10 Отговор
    Сбогом Германия, ако имате близки в тази държава поинтересувайте се как живеят там хората! Върнаха се от Германия отново в изстрадалата ни Родина, тези които живееха там , за да се спасят от жестоките цени на горива и ток! Ще плачат за руска газ те и ние, само Орбан е политик и дипломат със ум и сърце обърнато към народа му!

    Коментиран от #60, #62

  • 55 Продажна цена и себестойност са различни

    9 17 Отговор

    До коментар #44 от "Адрес 4000":

    Някой хора пропускат тази подробност удобно и манипулират брутално.
    Да себестойността на тръбния газ е по-малка от тази на втечнения и това няма как да се промени никога от никой, но продажната цена далеч не е толкова пряко свързана с със себестойността на газта, а по-скоро със геополитически интереси на страните продаващи газ.Казано просто втечнения газ може да има и има дори в момента има по-ниска продажна цена от цената на руския тръбен газ преди началото на войната.

    Коментиран от #93, #126

  • 56 Германеца

    4 10 Отговор
    Мен пък един русофил. Ми каза,че без руски газ сме загубени. И аз му дадох да ме обладае.
  • 57 Русофил

    10 10 Отговор

    До коментар #52 от "СССРБарета":

    Моля се за теб да отидеш завинаги в някоя от изброените от теб страни.

    Коментиран от #67

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Бесен- _Язовец

    12 4 Отговор
    Нали знаете, че Стайков е човешки бо.клук
  • 60 Индианецо

    9 14 Отговор

    До коментар #54 от "Реалиста":

    И кво ли биха правили германците без твоята руска газ.И найш ли кога ще се върна в България.Докато изпадаме в рецесия в Германия,вие изчезвате от картата.

    Коментиран от #70

  • 61 Каква и приликата и разликата

    11 18 Отговор
    между русофила и руснака. И двамата ги обединяват пропагандни кремълски глупости. Руснакът би жертвал всякакъв финансов интерес заради "великата си страна", докато русофила е готов и за копейки да стане предател.
    Или както казвало макето: "Пари да ми дадаш на маймун ке станам"!
  • 62 Германец

    8 14 Отговор

    До коментар #54 от "Реалиста":

    Аз имам близки и в Германия и в България. В България се върнаха хора, които не си дават сметка, че от ден на ден ставате все повече държава на ДС, и хора, които знаят, че децата им ще получат по-виоки оценки за да ... се класират по-лесно за германски университети когато им дойде време да учат висше. :)))) С това се изчерпва "наплива" на завръщащи се. А, забравих и тези, които искат "да си живеят" :))))

    Коментиран от #82

  • 63 Антипутлерист

    12 18 Отговор

    До коментар #52 от "СССРБарета":

    А за СССР защо не разкажеш как и защо се разпадна? Това ще е и съдбата на неговия остатък Путлеристан.

    Коментиран от #68

  • 64 Аспарух

    18 28 Отговор
    Е няма толкова проZт народ, колкото ушанките.
    До войната Просия, която си беше една обикновена бензиностанция хората особено в големите градове горе-долу живееха добре, ама царчето им реши да се прави на император.Отказа се от златната кокошка ЕС, от която всяка година получаваше милиарди златни яйца.
    И какво има днеска? Една война вече цяла година която освен изтощение и смърт на хиляди руснаци нищо не му донесе.Златни яйца вече няма да има и от бензиностанция се превръща в Просия и разпад след борбата за трона от клановете които имат собствени армий .
    Друг народ това безумие няма да го търпи, но руснаците доказаха, че са крепостни или както още ги наричат белите негри.

    Коментиран от #69, #77, #123

  • 65 фефефе

    18 6 Отговор
    Здравейте високи сметки
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Хммм

    26 6 Отговор

    До коментар #57 от "Русофил":

    Не знаеш ли, че глобалния капитал, индустрия е на Изток?? Вече глобалната индустрия е там, а това, че ти си седиш у киреча... и живееш на стари лаври,е отделен въпрос.. Толкова си се вглъбил в миналото, че не виждаш настоящето... Не виждаш разрухата в Европа и подема на Изтока.

    Коментиран от #74

  • 68 яла виж тука баце

    9 6 Отговор

    До коментар #63 от "Антипутлерист":

    Ние тогава сме били супер независими и силни. И като се е разпаднал СССР ние не сме пропаднали. Щото не сме били зависими от него. Ако му бяхем просто придатък и ако просто сме лизали руски гъ. Щяхме да пропаднем тогава при разпадането му.

    Коментиран от #87

  • 69 КОКОШКАРЯ. ИМА ИНА

    17 9 Отговор

    До коментар #64 от "Аспарух":

    Подробност. Тия кораб чета МНООООГО лесно да АВАРИРАТ И ДА СА НА ДЪНОТО... НЯМА САМО НА ТРЪБИТЕ ДА СА СЛУЧВАТ СЛУЧКИ.......

    Коментиран от #92

  • 70 Ха ха ха ха ха

    24 6 Отговор

    До коментар #60 от "Индианецо":

    На Германия САЩ й отряза главата... Карай... Свърши се!

    Коментиран от #85

  • 71 К.рохарварда

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "Някой":

    Ти не разбираш. Аз и Ицоноса казваме че ниго плащаме.
    Има И таули като този който го кометираш, където ни вярват!🤥🤭
  • 72 Джордж Куни

    19 4 Отговор
    Сбогом BASF! BASF инвестира в гигафабрика в Китай и планира да ореже разходите в Европа - цитат
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Верно си е

    9 21 Отговор

    До коментар #67 от "Хммм":

    Какъв капитал има на изток бе? На изток има много маймуни и недостатъчно банани за тях..кажи една глобална китайска компания лидер в машиностроенето фармацията Интернет технологична..няма такава цялата продукция им е по лиценз

    Коментиран от #81, #84

  • 75 Стоян Александров

    14 11 Отговор
    Евалллла Заоадняци, честото Ви успех. А за Нас булгеристанците ще има ли ? Ние Вашите роби сега да мрем ли ? Не че нещо дееее, ама скоро ще Ви приключим покварения съюз и се оправяйте без Нас, НИЕ СИ ВРЪЩАМЕ РУССКИТЕ РЕСУРСИ И ТОЛКОВА. И БЕЗ ТОВА НЕПРОКОПСАХМЕ НИЩО ОТ ВАШИЯ ПОКВАРЕН И ЗЪЛ ЕВРО СЪЮЗ. СКОРО ИДВА КРАЯТ НА ВСИЧКАТА НИ ОБЩА УЖЖЖЖЖ ДЕ С ВАС СОФРА. ВЗИМАЙТЕ СИ ВСИЧКО ОТ ТУК И СЕ МАХАЙТЕ.....ЧАООООО.... да сме се радвали , че Господарите ни се уредили пък Нас кучетата са ни яли, хайде беееее. На следващите избори ТВЪРДО ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ

    Коментиран от #174

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Българин Сл.оригинал

    5 10 Отговор

    До коментар #64 от "Аспарух":

    евала-много точно казано
  • 78 Ок!!!!!

    11 3 Отговор
    Факти, оставяте дебилските коментари, а смислените ги триете...
  • 79 Леля Гошо

    25 6 Отговор
    Сбогом евтин газ, сбогом икономическо чудо, германските дядовци и бабичка не могат да бачкат, а новодошлите ги мързи, предпочитат социалните помощи. Печатането на пари е до време, а после???
  • 80 ссср

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българин Сл.оригинал":

    Вие робите нямате право да коментирате .
  • 81 Коцето Фекалки

    12 2 Отговор

    До коментар #74 от "Верно си е":

    ти живееш в Холивуд, младеж. Отвори очи, опознай истинския свят, не може цял живот в метавселената

    Коментиран от #83

  • 82 Фюрера

    16 6 Отговор

    До коментар #62 от "Германец":

    Германия омре.
    Там ходят само сиган, да правят чавета и да лапат помощи.
    А има и заблудени овце да работят за половината ит немската ставка!
  • 83 Изчей

    6 14 Отговор

    До коментар #81 от "Коцето Фекалки":

    Потапяй се клоун..китайците понеже имат ваксина срещу ковид сега не могат да погребат умрелите

    Коментиран от #86

  • 84 Хммм

    17 5 Отговор

    До коментар #74 от "Верно си е":

    Всичко е на Изток... Глобалната индустрия е там... Не мога да пиша повече, защото факти са ми изтрили коментарите... Не търпят смислени коментари, а саамо неадекватни те коментари остават
    .

    Коментиран от #91

  • 85 Мухахаха

    23 6 Отговор

    До коментар #70 от "Ха ха ха ха ха":

    Сащ и Германия отрязаха главата на България.Превърнаха ви в законни роби.Ете затва всичко ви е втора ръка,и дрехи,и храни,коли,че дори и хората.Затова се наричат велики сили.Останалото е територия от крепостни селяни с робско съзнание.Просто се огледай.
  • 86 Пор Чвор

    16 3 Отговор

    До коментар #83 от "Изчей":

    умрели са само последните ти две мозъчни клетки...Тесла намалят цените в Китай, защото местните електрички ги издухват от пазара...а ти си цъкай в измисления си свят, сладурче

    Коментиран от #94

  • 87 Антипутлерист

    8 8 Отговор

    До коментар #68 от "яла виж тука баце":

    Напротив точно зависими си бяхме. Може би не помниш какво се случи тук след рухването на СИВ. А заради ветрени причини и национални особености така и не можахме да се отървем от тогавашната номенклатура и нейните наследници и само заради това сме още на този хал, за разлика от другите страни които бяха членове на СИВ.

    Коментиран от #96

  • 88 1944

    7 18 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    кремльовските опорки отдавна рухнаха. вие на село явно още взривявате влакове. цената на газа е доста по ниска. матушката ви загуби най големия си пазар. нито индия нито китай е купуват от путлер. да ви е честита масковската народна республика от брянск до ярославъл.
  • 89 фрфрфрфрф

    9 6 Отговор
    Много ме кефи как българите са видимо приели западната пропаганда в устите си.

    И за тия дето ще кажат ами руската пропаганда? Ами то няма за Русия не се знае нищо освен, че губи.
  • 90 Не бе,

    14 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ти ли я плащаш":

    Приятел. Плащаме аз и ти и всички останали... Ти какво не разбираш
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 1944

    8 15 Отговор

    До коментар #69 от "КОКОШКАРЯ. ИМА ИНА":

    за курск и масква ли говориш? и кузята отиде на бунището. и генерал горшков е тръгнал по тоя път.

    Коментиран от #119

  • 93 Ха ха ха ха ха

    18 6 Отговор

    До коментар #55 от "Продажна цена и себестойност са различни":

    Себестойността на втечннеия газ е в пъти по скъпа от тръбната.. И никога втечннеия газ не може да бъде по евтин от тръбния. газ, освен разбира се, ако не си благотворително дружество... Можеш да си подаряваш... няма лошо!

    Коментиран от #95, #117

  • 94 Верно си е

    8 10 Отговор

    До коментар #86 от "Пор Чвор":

    Къде ги издухват в Китай ли..китайската икономика ще расте докато заплатите не стигнат западните и тогава ще расте като всички останали..но това не е нещо което ти да разбираш..китайската икономика понеже е на 30 години е балон и тепърва ще има да се издува и спада на запад индустриалните компании са по на 100 години плюс и да непоклатими

    Коментиран от #103, #136

  • 95 И квоо

    7 13 Отговор

    До коментар #93 от "Ха ха ха ха ха":

    Дреме ни за цената ушанка важното е че руските отпадъци ще берат шишарки
    Ще си платим за да ви уморим така бачкаме тука

    Коментиран от #99

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Костя Орков Шахидов Копейкин

    6 3 Отговор
    еиииии много ма е яд начиииий
  • 98 Българин 681

    17 7 Отговор

    До коментар #5 от "Българин Сл.оригинал":

    Дааааа, мизерстват руснаците.
    Поради тази причина като бях през октомври в Египет всеки 2-ри бял човек беше руснак.
    Гладуват братушките и на студено и тъмно седят, досущ като в Київ...........

    Коментиран от #106

  • 99 Ха ха ха ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #95 от "И квоо":

    А ти ДругарЮ, от къде имаш пари да плащаш?
  • 100 БМВ и Мерцедес

    10 6 Отговор
    Сбогом на добрите немски коли! RiP
    Няма как да строиш коли ако нямаш енергия.
    Имам авер кара коли на кораби.
    От няколко години вече товари новите БМВ- та в Азия и ги докарва в Германия за продажба.
  • 101 ...

    3 7 Отговор
    За това ли имат 26% повече износ от миналата година. ГолЕм си разбирач.
  • 102 Министерство на истината

    3 1 Отговор
    И ко,Кучетата си лаят кервана си върви?
  • 103 Точно

    13 6 Отговор

    До коментар #94 от "Верно си е":

    Тези в Германия на по 100 години, имаше и на повече, фалираха, поради това, че са неконкурентно способни... На Китай газа 400$,а на тях над 1000.Който и да е, ще свали кепенците. ..А някой изнасят производствата си в САЩ и Китай.
    Имаше ги в нета,затворили кепенците.. Не можех да ги ичзчета всичките... Нямах такова време...

    Коментиран от #108, #112

  • 104 Факти

    11 7 Отговор
    Здравей скъп газ ! Жалко , че заради един файтон предатели , тегли толкова много народ !
  • 105 Ми що ти трябва ...

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Мнение? На русофили мнение не им трябва,забранено им е по наследство! "Най-правата линия,е тази на партията,останалите линий са окръжности, не приемат фактите от новите реалности,не приемат чуждо мнение,защото ще напуснат "правата партийна линия"С "чугуните не се спори,не се коментира тяхната гледна точка,и не се влиза с тях в съюз,освен ако не се самовзривиш като МАТРОСОВЕЦ!!!
  • 106 Русофил

    11 6 Отговор

    До коментар #98 от "Българин 681":

    И в Еритрея сигурно е пълно с руснаци. През лятото в Испания нямаше един.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Верно си е

    6 8 Отговор

    До коментар #103 от "Точно":

    Кво работи говориш бе мой..това са компании дето само в 20 век са изкарали две войни и голямата депресия..де факто половината век е бил ултиматна криза вие ушанките трябва да си имате отделни стаи за коментари защото сте нелепи

    Коментиран от #132

  • 109 хахаха

    7 8 Отговор
    анатолиии, нали вече каза веднъж сбогом на Газпром? Сега защо втори път? Сбогом се казва само веднъж...:)))
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Българин Сл.оригинал

    2 7 Отговор
    От мен довиждане ,заработих си надницата .Цели 29 лева.За цигари и бели изкарах и днес .

    Коментиран от #113

  • 112 ...

    8 8 Отговор

    До коментар #103 от "Точно":

    Кажи ЕДНА на 100 години дето фалира не заради Ковид, а заради газта. А стига лъга вече 3ти ден. Никой не е фалирал освен фирмичките за тестове за Ковид дето се пръкнаха като гъби. Ела да те разведа из Германия малко.

    Коментиран от #120, #121

  • 113 Българин Сл.оригинал

    3 5 Отговор

    До коментар #111 от "Българин Сл.оригинал":

    аааа-и нощна смяна ще карам-за още 30 лв
  • 114 Изпаднал германец

    9 6 Отговор
    Значи през април ще мога да се окъпя а през май да се стопля
  • 115 Газовик

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Българин Сл.оригинал":

    Е супер, още 58 такива като заработят и ще покрият обема доставки от СП1
  • 116 Тити

    11 9 Отговор
    Сбогом скапани ватенки ще го кусат закуска обед и вечеря.
  • 117 Антипутлерист

    9 13 Отговор

    До коментар #93 от "Ха ха ха ха ха":

    В пъти може да е само в путлериските розови представи. Физическите зависимости определят съвсем друга реалност, но тя не изгодна за путлериската пропаганда.
  • 118 ТРЕНД

    10 5 Отговор
    Износът на Русия е за 500-600 милиарда долара, 30% от БВП. БВП от природни ресурси е 10% но да речем се изнася половината. Тоест не повече от 20% от износът им е природни ресурси. 170 милиарда е положителният им търговски баланс през 2021г. което два пъти повече от цената износът на природни ресурси. КОНСУМАЦИЯ ПРИРОДЕН ГАЗ В СВЕТЪТ: 1-място United States консумация природен газ 27,243,858,000 кубични метри, което е 21.7 % от светът, 84.90 кубика на човек.
    2-място Russia 15,538,246,850 кубика, консумация в светът 12.4 %, на човек 107.17.
    3-място China 6,738,151,620 кубика, в светът 5.4 % за Китай, 4.79 кубика на човек, което е над 20 пъти по-малко от Русия. Германия консумира 2,872,839,935, 2.3 %, 35.13 кубика на човек, което е 3 пъти по-малко от Русия на глава, и над 5 пъти по-малко като общо количество от Русия. Китай те първа ще консумира от Русия, и 10 Русии няма да стигнат.
  • 119 Гаваря САМО ЧИ ВСЯКА ВАЙНА

    8 2 Отговор

    До коментар #92 от "1944":

    Започната с ВОДКИТЕ ЗАВЪРШВА В СТОЛИЦИТЕ НА ТАРИКАТИ ТЕ ДЕТ СА Я ПРЕДИЗВИКАЛИ НЕЗАВИСИМО 5 10 ИЛИ 25 МЛН СА ЗАГИНАЛИТЕ. И НАУЧИ ЧЕ ВЪВ 2 СВ ВОЙНА ЯНКИТЕ СА ЗАГУБИЛИ 20 3О ХИЛ. ВОЙНИКА И БЕЗ НИТО ИНА ЦИВИЛНА ЖЕРТВА..... НЕ СА ИМ ХОДИЛИ НА ГОСТИ..... АМА ДАЛИ ША Е СЕ ТАКА.....
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Любо

    9 2 Отговор

    До коментар #112 от "...":

    Ето ти една BASF

    Коментиран от #122, #124

  • 122 ...

    6 5 Отговор

    До коментар #121 от "Любо":

    Да бе. Кога фалира, че имам акции там. А производството и е изнесено в Китай. Лъжеш. Хванат.
  • 123 Гоуст

    10 4 Отговор

    До коментар #64 от "Аспарух":

    Още един заблуден. Вземи проучи с какво е известен ДОНБАС. Ще подскажа-ресурси и икономиката на Украйна. За КАКВО се водят всички войни- ЗА РЕСУРСИ. Прочети за тези какви са: АЗОВСТАЛ??? ЗАПОРОЖКА АЕЦ??? СОЛЕДАР??? има и други. И после пиши глупости
  • 124 ...

    7 8 Отговор

    До коментар #121 от "Любо":

    Акциите на БАСФ от 45 евро декември са 52,80 днес. Мечта за всяка фалирала компания

    Коментиран от #129

  • 125 Сатана Z

    15 6 Отговор
    Всичко е прекрасно,пиленцата пеят доволно,но кой ще плаща сметките? Еврорайхът е пред финансов колапс с над 8.5 трилиона € дефицит.инфлацията е над 10% .а хората обедняват всеки ден.А и Червената армия гази в Украина.

    Z
  • 126 Гоуст

    7 1 Отговор

    До коментар #55 от "Продажна цена и себестойност са различни":

    Ти измисли нова икономика. Продажната цена е функция на себестойността. Допълнителни фактори са търсене-предлагане. Които опрделят само коефицента на функцията, но НЯМА КАК продажната цена да е ПОД себестойността,за продължителен период от време.
  • 127 Гошо

    7 2 Отговор
    А така нещо да ни кажете ,колко им се връзва това "сбогом" на германците
  • 128 Лондон

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "АХА":

    Има борса бе глупако , провери и ще видиш !!!!
    Щом зимата падна значително газа , значи е доста по- ниска от тази на алкашите !!!
  • 129 Любо

    10 2 Отговор

    До коментар #124 от "...":

    2021 година BASF - Нетни доходи Минус 27,4%, нетна печалба Минус 12,8%, много печеливша тази компания бе ?!

    Коментиран от #134, #156

  • 130 Голем смех

    6 10 Отговор

    До коментар #27 от "Верно ли":

    Че, парното е с цената от миналата година. Не ми е проблем да си го плащам. А ти си чакай путлеровата газ и тракай със зъби от студ. Ха-ха-ха...

    Коментиран от #135, #139

  • 131 Ченчеджия

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "СССРБарета":

    Ти си най-прозорливият мъж в света!Как усети накъде върви работата,че рублата става N1 и предполагам си изкупителна всичката руска валута евтино и като стане N1 с Юана,от разликата ще си билионер!Ах,ти хитрецо,ах ти умен ченчеджия,добре че се изпусна да споделиш тази информация в"Факти" че и ние да се облажим!Затова чета"ФАКТИ" и участвувам в дискусийте,защото винаги имам какво да науча!И спри да издаваш такива тайни,защото курса на рублата ще скочи толкова много,че печатницти няма да успеят да наваксват,а те знаем че се произвеждат отСАЩ и др.меки китки,пък и печатарското мастило пак от тях!Спри се малко че и монтажа от тях,пък ние само можем да гледаме!.Голяма излъгация ще патне-скрий се за известно време,иди в тайната квартира до следващо повикване,парола"сърп и чук",и не чети повече вестници,че са ги нахапали едни меки китки,управия няма! Тире,тире,точка.
  • 132 Точно

    10 2 Отговор

    До коментар #108 от "Верно си е":

    Ти не вдеваш... Ама простено ти е, като се има предвид, вашите умствени капацитети... Точно на такива умствени капацитети американците заложиха в България :)))
    Компании от над 100 години..... прекарали голямата депресия през 30-те години на миналия век, прекарали войните през миналия век, и не фалирали, а днес (през есента) на 2022г удариха кепенците.... Казва се неконкурентно способност! Никой няма да продължи да работи на загуба... Затова 30% от индустрията в Германия спря... Защото е неконкурентно способна...
    ..
  • 133 Свой

    8 4 Отговор
    За да се види истината, ни трябват само 2 седмици Зима... А тя идва. Прощавай ЕС! Здравствуй, Володя!!!
  • 134 Тази

    5 1 Отговор

    До коментар #129 от "Любо":

    Компания се изнася в САЩ
  • 135 Ехехе хе

    13 3 Отговор

    До коментар #130 от "Голем смех":

    Не лъжи.... Парното ми е три пъти по скъпо сега, спрямо миналата зима..
  • 136 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #94 от "Верно си е":

    Китай в момента има бвп на глава ПО-МАЛКО от България , 12 000 долара за България срещу 10 500 за Китай !! САЩ имат 73 000 долара !! Тоест за да ги стигне Китай трябва да увеличи бвп си 7 (СЕДЕМ) ПЪТИ !!! Не процента . а пъти !!! При най-силен растеж до сега 10 % годишно , но това отдавна е минало !! Сега се радват и на 5-6 , щото скоро се очертават даже минус !!! Но даже да приемем , че стане чудо и се върнат на 7-8 % , което си е чудо отвсякъде , но САЩ също не стоят на едно място !! Дори да сложим само 1% за САЩ , това са 3% от китайския растеж , щото САЩ е на база 25 трилиона , а Китай на 14 трилиона , почти наполовина ! За да ги настигне Китай по доходи простата сметка показва 50+ години !! При идеални условия и запазване на всичките сегашни условия в света !! Само че в следващите 50 години света няма да има нищо общо със сегашния !! Първо минимум 30-40 % от производствата и то най-печелившите ще напуснат Китай !! И не говоря за текстил , обувки , детски играчки и подобни , щото те ВЕЧЕ СА НАПУСНАЛИ Китай !! Дори стоки на които пише "мейд ин Чайна" отдавна се произвеждат в Индонезия , Пакистан , Африка и т.н. !! Практиката в света показва , че максимум 7-8 години след такъв износ на производство съответната държава почва да произвежда и изнася същите стоки към същите крайни клиенти на по-ниска цена и елиминира "посредника" , щото Китай не ги произвежда там за себе си , а за реизнос !! Същото в следващите 10-15 години мак

    Коментиран от #142, #148

  • 137 Добре дошъл

    8 3 Отговор
    Скъп и прескъп LNG
  • 138 3232

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "Аз бих казал":

    Сбогом,"Чибурашки"
  • 139 Не ми трябва Путлеровия

    4 4 Отговор

    До коментар #130 от "Голем смех":

    Газ ,но още по-малко ми трябва изключително скъп Американски LNG. Няма какво да го правя понеже не върши работа за производство.
  • 140 Гого

    13 4 Отговор
    Още дълго немсите ще споменават колко топло и ивтино е вило при Путин ние 34 години споменаваме дядо Тошо и че и след 50 гадини не можем да постигнем стандарта който веше тогава пачете немци и вас ви очаква нашата съдба

    Коментиран от #143

  • 141 Чети бе в края на статията

    6 2 Отговор

    До коментар #41 от "Да бе да":

    Чети бе има ръст на вноса на Руският втечнен газ за Германия с 12%!

    Коментиран от #147

  • 142 Да но...

    10 5 Отговор

    До коментар #136 от "гост":

    В САЩ на глава имат по 100 000 $, дълг. Всеки гражданин дължи толкова... За да стигнат американците Китай, трябва дълга на глава от населението да падне на 12 000$ анадъм?

    Коментиран от #146

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Аз съм от ссср

    12 4 Отговор
    Няма що,чао Газпром ние сме мазохисти и искаме газ на двойна цена.Егати и ЕС изобщо не се мисли за хората а България като най бедни как ще си плащаме сметките!По добре вън от ЕС а може и Русия да ни помогне пак.

    Коментиран от #163

  • 146 Хихи

    4 2 Отговор

    До коментар #142 от "Да но...":

    Всеки гражданин дължи различна дума. Кой те кара да ги изравняваш? Сигурно ако спестяванията са 3000 милиарда, то всеки гражданин има спестени по 100 000 долара...

    Коментиран от #151

  • 147 Вносът е докато

    5 1 Отговор

    До коментар #141 от "Чети бе в края на статията":

    се въведоха санкции. Вече йок...
  • 148 Да но...

    8 3 Отговор

    До коментар #136 от "гост":

    И да допълня, че БВП на САЩ е от заеми...Като нашите т. н. кредитни милионери от зората на прехода... Айде у лево... Да, България сме по напред от Китай, разбрах те. :)))) .

    Коментиран от #150

  • 149 БЪЛГАРСКИЯ. ЛЕВ

    13 3 Отговор
    Кво се пъните за Германия вижте БГ как си чака хартиените танкерчета на кирето самолетчетата сега американците и АЕЦ му взеха ТЕЦ и те са американски канадците му копат игепят златото му Козяк управлява държавата ееййй Ганьо още се пули и чака да каже СБОГОМ НА БЪЛГАРИЯ аа да ЕВРОТО българска валута
  • 150 Хихи

    6 2 Отговор

    До коментар #148 от "Да но...":

    БВП се изчислява на база произведена продукция. Никакви заеми не се отчитат. По икономика ти пиша, слаб 2.

    Коментиран от #153

  • 151 Да но...

    8 1 Отговор

    До коментар #146 от "Хихи":

    Ха ха ха, говорим за дълга да САЩ, който разпределен на глава от населението се пада толкова... Същото се отнася за всяка еднаа държава.. Така се смята.. За България...ако знаеш дълга, колко е на държавата ни, се пресмята на глава от населението... Не го ли знаеш и това бре? :)))))
  • 152 Тръбният газ

    5 6 Отговор
    не е задължително да е по-евтин от втечнения. До 2000км. е по-евтин, но на по-големи разстояния е по-добре втечнен газ. На тръбопровода има компресорни станции, по една на всеки 250-300км. Там работят хора на 3 смени. Минава се през различни държави и всяка си начислява такса пренос. При военни действия е лесно уязвим. Унгария например получава руски газ през Турция, България и Сърбия. СП1 и СП2 ги гръмнаха лесно.
  • 153 Да но...

    2 4 Отговор

    До коментар #150 от "Хихи":

    Питай някой, който разбира да ти обясни, че заемите теглени от държавата влизат в БВП! Ясно е, че ти не разбираш... Питай, да ти обяснят.
  • 154 Бай Иван

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин Сл.оригинал":

    Ама цяла Нидерландия купува кървави недемократични африкански диаманти, че и др.
  • 155 СЕРИОЗНО

    4 2 Отговор
    Радев управлява 2 години, можеше това да са леви правителства, с БСП-хора, но те са десни правителства, правещи анти-БСП политики - разбиване на аец, ниски заплати - инфлация правили големите доходи, пеканов забрани въглищата... Което положение плачи за импийчмънт на Радев. .............. Две години управление на Радев, показаха на какво щеше да е способен неговият проект и партия. Колко му е акълът и моралът, визията. Не мисля, че в бъдеще ще има някаква подкрепа. Нито Слави нито Радев, не намериха и един, дори половин свестен, нов, безспорен политик. НЯКЪК ТОВА, СТОПИ НАДЕЖДИТЕ - ЧЕ ПО СВЕТЪТ СЕ ПОДВИЗАВАТ СВЕСТНИ И МОЖЕЩИ БЪЛГАРИ, ЛИДЕРИ, ....
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 уви ФАКТ

    13 3 Отговор
    По принцип средната класа в Русия е 60 пъти повече от България, 2-3 пъти повече на глава... И в Русия е толкова колкото в САЩ, средна класа, на глава. според продадени автомобили, нови.. passenger cars sales ............................ Износът на Русия е за 500-600 милиарда долара, 30% от БВП. БВП от природни ресурси е 10% но да речем се изнася половината. Тоест не повече от 20% от износът им е природни ресурси. 170 милиарда е положителният им търговски баланс през 2021г. което два пъти повече от цената износът на природни ресурси. КОНСУМАЦИЯ ПРИРОДЕН ГАЗ В СВЕТЪТ: 1-място United States консумация природен газ 27,243,858,000 кубични метри, което е 21.7 % от светът, 84.90 кубика на човек.
    2-място Russia 15,538,246,850 кубика, консумация в светът 12.4 %, на човек 107.17.
    3-място China 6,738,151,620 кубика, в светът 5.4 % за Китай, 4.79 кубика на човек, което е над 20 пъти по-малко от Русия. Германия консумира 2,872,839,935, 2.3 %, 35.13 кубика на човек, което е 3 пъти по-малко от Русия на глава, и над 5 пъти по-малко като общо количество от Русия. Китай те първа ще консумира от Русия, и 10 Русии няма да стигнат.
  • 158 Не знам кой крив и кой прав

    15 4 Отговор
    Ама според Блумбърг през декември 2021 един мегават тръбен газ в Германия е струвал 27 евро, а през декември 2022 (с газ от танкери) е бил 133 евро за мегават. И ми се струва, че немците нямат особен повод за радост?

    Коментиран от #165, #175

  • 159 Чоко

    6 11 Отговор
    Русия умре

    Коментиран от #179

  • 160 Наблюдателен

    9 1 Отговор
    А БЪЛГАРИЯ колко терминала има.Терминал 2.
  • 161 Зелков Дойчо

    13 3 Отговор
    Ами цената,що не се каже???

    Коментиран от #162

  • 162 ЧАО ГАЗПРОМ

    6 2 Отговор

    До коментар #161 от "Зелков Дойчо":

    Цените са борсови...Вече никой не търгува по други цени, щото се набутва....
  • 163 Сократ

    5 3 Отговор

    До коментар #145 от "Аз съм от ссср":

    Руснаците си учат уроците. Предателите никой нито ги уважават, нито ги харесват. Предателя винаги остава предател.
  • 164 Кирил

    15 8 Отговор
    Статията е за наивници.Няма такъв капацитет да замести доставките на тръбопроводния газ.За цената да не говорим.Единствен изход е деиндустриализация на Германия по примера на Литва която за да се освободи от руски доставка закри заводите си...)))
  • 165 ВОЙНАТА ВДИГНА ЦЕНАТА

    6 13 Отговор

    До коментар #158 от "Не знам кой крив и кой прав":

    ЕС спря газовите евраци на Путин...той да му мисли.....губи милиарди
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Айде много здраве

    5 1 Отговор
    Като се научите да се държите прилично се обадете пък ние ще си помислим, а междувременно се подгответе да вкарате натовските сили в Украйна защото Путин ще ви накара и тогава ще видим хуисху. Няма да се целуваме, че сте много заразни.
  • 169 Рушлянина

    7 6 Отговор
    Се хваща а палците
  • 170 Обикновен

    4 3 Отговор
    Стига с този евтин. Защо само ? Всички ли купуват черен хляб? Или китайски телевизори?
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Инна

    6 6 Отговор

    До коментар #31 от "Ихууу":

    В момента в Германия търсенето на храна в кофите за боклук се приравнява на Наказателния член "кражба", но Министерството на земеделието и Министерството на правосъдието на страната предложиха да се разреши този метод за извличане на продукти
  • 173 Ха така

    8 7 Отговор

    До коментар #28 от "Професора":

    Ама нито един русофил не обясни каква е алтернативата.За тях трябва да се остави русия да прави войни в европа да клекнем на техния шантаж и всичко ще е наред.Ако пък самите руснаци дали осъзнават в какво блато ги вкараха техните управници
  • 174 Ха така

    8 4 Отговор

    До коментар #75 от "Стоян Александров":

    Ти нас за луди ли ни имаш да си върнем червения феодализъм
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Чичо ти

    3 0 Отговор
    До Инна
    Ти кога беше в Германия.?
    Май там всички имаме познати.
  • 177 ДВ Германия

    3 6 Отговор
    До края на май Германия ще има 6 плаващи и два нови стационарни с което ще станат 4 .
    Или общо 10 терминала .
    Газ пристига от зял свят ,от Алжир до Австралия .

    Коментиран от #178

  • 178 ДрБр

    5 3 Отговор

    До коментар #177 от "ДВ Германия":

    А цената?

    Коментиран от #182

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 ДрБр

    0 1 Отговор

    До коментар #179 от "ДрБр":

    ПАТКАТА
  • 181 ...

    4 4 Отговор
    Рашките самоубиха най-голямата си компания. Така е като блафираш и манипулираш със златната си кокошка. Запада я сготви.
  • 182 Ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #178 от "ДрБр":

    Говориш точно като тия дето работят на магистралата. Цената, цената. За цената ша се разчекнеш на 3 и ще си плюеш на достойнството.
  • 183 Здравей зима

    5 4 Отговор
    Диверсифицираха се с газ на петорна цена, сега са на студено, скоро и храна няма да има, инфлацията си върви, а те се върнаха в каменната епоха. Иначе всичко е точно.

    Коментиран от #202

  • 184 Ганчо

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Даа":

    Ти си голям икономист? А разходите кой ще плаща? Само при втечняването и при последващата регазификация, над 30% от суровината се губи. А разходите за построяване на танкерен флот и транспорт?
    Кажете сбогом на немската индустрия !!! Досега тя издържаше на китайската конкуренция само заради евтината енергия...

    Коментиран от #188

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Смях

    4 4 Отговор
    Руски газ препродаван през няколко компании....

    Коментиран от #203

  • 187 Уса

    5 4 Отговор
    Газпром го е преместил в другия крачол или по-точно,където Китай и Индия изсмукват достатъчно огромни количества
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 нпо агент

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Олелееее":

    Значи възможно..
  • 190 Абе

    1 4 Отговор
    Абе, то и путкинсите другарчета Иран и С. Корея не искат рушняци на територията им
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 М даааа0и

    7 2 Отговор
    След капитулацията пак ще са на опашка пред ГАЗПРОМ всички евроГейци....
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 незнайко

    4 2 Отговор
    Втечнен добре, но цената каква е ? Никой не казва, че цената е ДВОЙНА на тази от тръбния газ от Русия ! Основателите на ЕС не ги интересува това , тях ги интересува да правят санкции на Русия под вещото ръководство на САЩ ! В момента някой яко печели пари от БЪРЗО производство на танкери за втечнен газ и НАПРАВАТА на терминали !!!

    Коментиран от #198, #212

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Пунин газ пикае

    2 1 Отговор
    Жужето газ пикае :)))
  • 202 Ха ха на судено

    1 1 Отговор

    До коментар #183 от "Здравей зима":

    На студено са руснаците!Западняците си гледат кефа!
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Голям прос

    2 0 Отговор
    Цената, богати европейци!
  • 208 Сбогом Германия

    3 0 Отговор
    А цената на газта ? Накъде отива икономиката на Германия ?
  • 209 Г образен соросоид

    0 0 Отговор
    Стайков , за цени нищо не казваш ! От срам ли или от безхаберие ? То и Кирчо като се върна от САЮ каза газ ще има но цената му американците го помолили да я споменава .
    Що е тема табу тая цена бе Стайков ? Нямаш отговор нали ?!
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Ламбо

    0 0 Отговор
    А бе Тольо , нас какво ни топли това , ти германец ли си или българин ?????????????????????
  • 212 Еййййй

    0 0 Отговор

    До коментар #196 от "незнайко":

    Тройна 110 евро срещу 340$
  • 213 Ники

    0 0 Отговор
    Ами браво на германците! Те ни демонстрират на практика как се става независим , инвестират си хората в терминали и са си екстра. Разбрали са, че от газа по-добро няма. Имаш си чудесно отопление през цялото време, имаш си топла вода, готвиш си на него, умните нации знаят в какво да инвестират ресурси.
Новини по държави: