Last news in Fakti

20 Август, 2013 13:48 16 773 0

10 от най-ужасяващите места в света

  • страх-
  • ужасяващ-
  • места-
  • страшни места по света

Земята е красиво и гостоприемно място, но тя също така може да бъде и ужасяващо и зловещо място, което би накарало всеки да се вцепени от ужас. Някои от тези места са станали страшни заради намесата на човека, някои от тях са придобили славата си на ужасяващи, заради тайнствени свръхестестевени сили, а други са просто странни и зловещи.

Ето някои от най-ужасяващите места в света, които повечето хора не биха искали да посетят.

Островът на куклите в Мексико

Сочимилко е квартал на Мексико Сити, в който има обширна система от канали и изкуствени острови, или чинампас (плуващи градини), най-известният от които принадлежи на човек на име Юлиан Сантана Барера. След като през 60-те години открили тялото на мъртвото момиче в близкия канал, той започнал да събира изхвърлени кукли и части от кукли, които окачвал по дърветата на острова си, в опит да прогони злите духове. Г-н Барера умира през 2001 г., но куклите все още висят там и зловещо наблюдават околността. Това е наистина ужасяващо място - особено след като видите как  паяци, които гнездят в кухите части от тялото на играчките излизат без предупреждение. Островът, получил името „Островът на куклите“ (La Isla De La Munecas) може да бъде посетен с лодка като туристическа атракция, но бихте ли желали стотици кукленски очи да се взират във вас?

Аокогахара – гората на самоубийствата, Япония

Тази гора, намираща се в подножието на планината Фуджи може да се превърне в декор за ужасяващ и зловещ филм на ужасите като „Проклятието Блеър“ например. Тя има историческа връзка с демоните в японската митология, и е второто най-популярно място в света за самоубийства, след моста Голдън Гейт в Сан Франциско. Сякаш някаква тайнствена сила привлича тук десетки хора всяка година, които слагат край на живота си най-често чрез обесване или свръх доза. Повече от 50 души са се самоубили тук, само през 2010 г..  Всяка година се сформират доброволчески групи за така нареченият „годишният лов за тела“, в който се търсят труповете на самоубийците. Из цялата гора са закачени табели, които да попречат на потенциалните самоубийци, но изглежда не вършат работа. Смъртта обитава гората в продължение на повече от двеста години. Легендата разказва, че през 19 век, семействата изоставяли своите възрастни роднини там, за да умрат. Освен това гората е неестествено тиха и спокойна и това допринася за зловещата й слава. На туристите, които са решили да посетят това зловещо място се препоръчва да отбелязват маршрута си с ограничителна лента например, за да не се изгубят.

Припят, Украйна

Безспорно има нещо смущаващо в градовете-призраци и това не е само името. Припят, който се намира в зоната на Чернобилската авария, е бил основана през 1970 г. за работниците в ядрената централа. Тук са живеели около 49 000 души. Градът е бил изоставен през 1986 г. след трагичната авария и сега там витае атмосфера на пустота и ужас след като жителите са изоставили всичко при евакуацията. Може би най-страховитото място в Припят е увеселителният парк, който някак напомня за роман на Стивън Кинг. Ако наистина искате да видите силата на човечеството да разрушава и унищожава нашата планета, то тогава посетете Припят, който вече е отворен за туристи.

Призрачният град Фенгду, Китай

Страна, толкова гъсто населена като Китай не разполага с много възможности за призрачни градове - с изключение на един. Фенгду, разположен на северния бряг на река Яндзъ, е напълно изоставен град, за който се разказва, че се намира на кръстопът между земята и подземния свят. Там зли демони се спотайват в мрака, в очакване да отвлекат някоя човешката душа. Ето защо градът е населен с ужасяващи статуи, които изобразяват души, подложени на всякакви видове физически и психически мъчения. Така че, ако търсите място за почивка, което ще ви стряска до края на живота ви, „Призрачният град“ Фенгду е добър избор.

Фермата за тела в Ноксвил, Тенеси

Понякога човек трябва да направи някои отвратителни неща за наука и това е разбираемо или поне до някъде. Проучване на разлагането на човешкото тяло може да даде на изследователите много полезна информация в областта на медицината, правото и др. Но как да гледате как човешкото тяло гниене в реално време? Е, можете да отидете във фермата за тела в кампуса на Университета на Тенеси в Ноксвил. На площ от  около 10 декара, ограден с масивна ограда и бодлива тел са разпръснати множество органи, телесни части или цели тела поставени в различни пози, за да се следи как се разлагат. Над 100 трупа се даряват всяка година.

 

Парижките катакомби

Тази подземна костница съдържа останките на около шест милиона души. Първоначално изградени като минна галери, в края на XVIII-ти век, поради „пренаселване“ на гробищата в Париж местната управа взима решение костите от гробищата да се преместят в подземните коридори. Студените и влажни коридори и до днес са дом на милиони кости и черепи, които лежат във вечен мрак по стените, таваните и пода на своята империя на мъртвите. Катакомбите, със своите безброй пещери и тунели, се разпростират на 280 километра под града и може би има кътчета където от десетилетия не е стъпвал човешки крак. Заради плетеницата от коридори и скривалища са били използвани от френската съпротива по време на Втората световна война.  Днес са отворени за туристи, които търсят зловещи усещания.

Пазарът в Ломе, Того

Ако някога сте били на пазарна улица в страна от третия свят имате представа какви чудати, страшни, противни и интересни неща можете да откриете. Е представете си как ви полазват тръпки и избива студена пот по челото ви, защото на пазарът в Ломе се продават само материали за вуду. Вуду пазарът е място с широк спектър от крайно ужасяващи неща, използвани за черна магия срещу хора. Тук можете да си купите черепа на почти всяко животно или нещо убити току що убито. Достатъчно е да се замислите за смъртта, която витае над това място, за да ви омекнат коленете.

Хелтаун, Охайо

Хелтаун се намира в Бостън, Охайо. Основан през 1806 г. той процъфтява до 1974 г. когато нещо странно се случва. Президентът Джералд Форд подписал закон, който разрешава превръщането на района в национален парк. Така всички къщи са изкупени от горските служби, но парк така и не е построен, а оставя безлюден град в средата на нищото. Всички ужасяващи легенди и истории около странната случка са събрани в новото име на мястото – Хелтаун (Адски град), включително истории за сатанистки жертви, тайнствени токсични разливи на отпадъци и избягал психично болен пациент, който се крие в гората и убива. Не са забравени и призраците, които бродят из гробището и ридаят на моста в града. Разбира се, нищо не е доказано, но това не е от местата, където искате да останете без бензин посред нощ.

Железопътната линия на смъртта, Тайланд

Повече от 90 000 работници и 16 000 военнопленници са загинали по време на изграждането на дългата 415-километра железопътна линия  между Банкок и Мианмар. Този път е декор на ужасяващ епизод, във филма на Дейвид Лийн от 1957 „Мостът на река Куай“. В наши дни маршрутът е популярна туристическа дестинация за посетителите на Канчанабури, на северозапад от столицата на Тайланд. Влаковите релси се намират в прегръдките на отвесни скали и преминава през редица паянтови дървени мостчета.

Костницата в Седлец, Чехия

Този малък параклис близо до Кутна Хора съдържа останките на около 40 000 души и привлича около 200 хиляди туристи всяка година. Това до голяма степен се дължи на факта, че човешките останки не са просто натрупани в малката църква, а са част от нейния интериор – полилеи, свещници, арабески по стените  и гирлянди от черепи украсяват мястото. Историята разказва, че след като игуменът на Седлец се върнал от поклонение в Йерусалим през 1278 той донесъл нещо от гробницата на Исус. От тогава хиляди католици от цяла Европа се стичали, за да бъдат погребани в гробището на църквата. Разбира се нямало къде да бъдат погребани всички и през 16 век, персоналът на храма изкопал всички кости, които по нареждане на местните васали били превърнати в украса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА