Last news in Fakti

16 Януари, 2023 13:16 1 728 10

Осъждат на по 1000 години затвор шефовете на мина, която се взриви в Турция

  • мина-
  • турция-
  • затвор-
  • реджеп ердоган-
  • взрив-
  • експлозия-
  • жертви-
  • миньори

При инцидента загинаха 42 работници, а 10 бяха ранени

Осъждат на по 1000 години затвор шефовете на мина, която се взриви в Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турската прокуратура иска присъди от по 1080 години затвор за всеки от четиримата ръководители на въгледобивна компания, държани отговорни за трагедията в мина в окръг Бартън миналата година, отнела живота на 42 миньори, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Присъдите се изискват в доклад на прокуратурата на град Амасра, където се намира злополучната мина, предаден на окръжната прокуратура в Бартън, за да изготви обвинителен акт. Общо 24 лица са заподозрени във връзка с експлозията в мината на предприятието в Амасра на Турската корпорация за каменни въглища (TTK) на 14 октомври миналата година. Осем от тях се намират в ареста. При инцидента загинаха 42 работници, а 10 бяха ранени.

Материалите, изготвени в рамките на разследването, проведено от главната прокуратура на Амасра, са изпратени на главната прокуратура на Бартън за съставяне на обвинителния акт. В документа на прокуратурата в Амасра бяха поискани по 1080 години затвор за управителя на завода в Амасра Джихат Йоздемир, оперативния мениджър Селчук Екмекчи, главния инженер по безопасност на труда и обучение Волкан Сойлу и главния инженер Мехмет Турал. Те са обвинявани за "убийство с вероятна умисъл" за всяка от 42-те жертви и за "нараняване с вероятна умисъл" за всеки от десетте ранени при експлозията.

Спрямо 20 заподозрени прокуратурата иска присъди от по 15 години за "причиняване на смърт по непредпазливост" и по три години за "причиняване на телесна повреда по непредпазливост".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мухаллал

    0 9 Отговор
    при мен всичкото ром да иде.
  • 2 ДДРОнег

    23 1 Отговор
    А в България каскета щеше д апосети смействата на жертвите и да им изкаже своите съболезнования ...
    А после да посети шефовете и да си вземе пликовете с пачки, само шефът му взема кюлчета !!!
  • 3 БеГемот

    3 6 Отговор
    Гадове ...ще загробят хората...не може ли на по сто ...
  • 4 Градината на Бог, с най-лошото население

    11 4 Отговор
    Ех глупавите руснаци, се подлъгаха да спасяват българите и им подариха държава . Вторите пък доказаха, че не заслужават държава, защото не могат да се самоуправляват. На българите е отредена съдба като на братовчедите им-кюрдите. Да се скитат немили-недраги по широката земя и да си нямат място , което да нарекат свой дом. Поради слабост, безхарактерност, и предателско-подкупнически манталитет на населението обитаващо тази земя-Градина на Бог.

    Коментиран от #6

  • 5 Тау

    1 0 Отговор
    Да лежа 1000 години, а не по=добре на въжето.
  • 6 Това

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Градината на Бог, с най-лошото население":

    Е наследство от Османската империя! Думата рушвет да ти говори нещо?

    Коментиран от #7

  • 7 Божия градина е тук и никъде другаде

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Това":

    Ти гледай, че едва 1 процент от тогавашното население на територията се е втурнало да се бие рамо до рамо с руси, украйнци, фини и румънци. А чорбаджийте от Еленския Балкан са прогонили Левски и ругатни и обиди и са бързали да докладват, че една леда глава обикаля и мъти главата на раята с глупости за свалянето та падишаха.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Не прекалявай

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Божия градина е тук и никъде другаде":

    с джойнта, че съвсем ще луднеш от черногледството си. Не си натрапвай мазохистичната наслада от тъпанарския си нихилизъм. Като не ти изнася, намираш си тел, сезал и действаш. Аман от малоумници.

    Коментиран от #10

  • 9 Това

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Божия градина е тук и никъде другаде":

    Го има навсякъде по света! Сума ти граждани от тогавашния СССР се бият на страната на Германия. Има и РОА. Руска освободителна армия под шапката на Германия. После ГДР са страшни комунисти. Тази и т.н. След априлското въстание е имало масово клане. На много места. Главно от башибозук. Черкези ,цигани,арнаути и друга сган. Хората са уплашени. Предатели е имало винаги и в цял свят ,не е наш патент.
  • 10 Аоа

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Не прекалявай":

    С джойнта не съм запознат, защото не употребявам, нито цигари, нито кокайн , но що се отнася до халюциогенните вещества ти си посветен/а в материята и си личи. Любопитно е, че ме обвиняваш в нихилизъм, защото аз не отричам човешкото съществувате и липсата на ценности. Точно обратното , критикувам липсата на национални идеали, и морални ценности на тези на който болшинството от населението тук е делигирало права. Ти ако имаш за нормално, да нямаме медицински хеликоптер, да нямаме осъдени депутати, ширеща се шуробаджанащина и корупция от най-високо до най-ниско ниво, ако за теб е нормално българи да ходят по Македония, Сърбия и Турция за да си набавят животоподдържащи лекарства, живей в този измислен свят. Аз от своя страна искам, хеликоптери за спешните случай, лекарства да има както и проверки за пройзход и качество, за причиняване на смърт по невнимание ефективни присъди , за търговия с дрога и склоняване към проституция също. Все простички и наглед изпълними неща, но корупцията и затварянето на очите поради роднински връзки, компромати или подкуп пречи. Ако ме разбереш добре, ако не остани си там където си и се наслаждавай на недоимъка на околните, и продължавай да си казваш: Кво, ми пука, важното е аз да съм добре.
Новини по държави: